Syödään kaapit ensin tyhjiksi! Mitä loihdit kaapin antimista?
Ruuan hinnan noustessa on tullut enemmän syötyä kaapista sitä mitä siellä on jo sattunut olemaan. Aika paljon säilykkeitä, pastoja ym. mitä on jäänyt käyttämättä. Minkälaisia reseptejä keksitte päästänne?
Tyhjensin pakastinta ja laiskasti heitin kukkakaaliparsakaalisekoituksen pellille suolan, pippurin ja paprikajauheen kanssa ja uuniin 10min. Tuli hyvää!
Kommentit (105)
Vierailija kirjoitti:
Tuolla sinun sapuskallasi ainakaan minulta ei lähde nälkä, pitää olla muutakin samalla aterialla.
Kyllä 450g kasviksia täytti mahan, ainakin taas hetkeksi. Suolaa olisi voinut laittaa vähemmän tai jättää kokonaan pois. Voihan tuohon samalle pellille laittaa vaikka papuja tai nakkeja, jos niitä sattuu löytymään ja ne pitää syödä pois. :) Ideana oli lennosta keksityt reseptit. Aina ei jaksa miettiä mitä tällekin ainekselle tekisi kun se vaan pyörii tuolla kaapissa, niin täältä voi löytää inspistä siihen.
Tänään teen kaappien antimista (myös jääkaapissa on aineksia): kanakastiketta ja pastaa (munapastaa, sattuu olemaan hieman kalliimpaa kuin joku rummo; kanan otin eilen sulamaan jääkaappiin pakastimesta), kasviksina höyrytettyä parsakaalia ja pannulla paistettua papu-paprikasekoitusta (pakastimesta). Miehelle keitän loppuviikoksi töihin otettavaksi kananmunia (kuiva-aineskaapista), ja varmaan kaivan pakastimesta leipää, teen hänelle eväsleivät jääkaapista löytyvästä juustosta ja lauantaimakkarasta ja niistä sulatetuista leivistä.
Linnuille laitan pihalle pilkottuna pakastimesta löytyneen hedelmäkakun jämät, jos se ei ole vuoteen kenellekään sieltä kelvannut, niin en jaksa kauempaa säilytettä. Lapsille teen jälkiruuaksi mustikka-mansikka-mustamarja-aroniarahkaa (marjat pakastimesta, rahka, kerma+ jukurtti jääkaapista, sokeri ja vaniljasokeri kuiva-aineskaapista). Laitan illalla papuja likoamaan, teen ituja itselleni leivänpäälliseksi - ne pavut ovat kuiva-aineskaapissa.
Joku päivä teen chili sin carnea herniksestä (pavut purkista ja pakastimesta, tomaattimurska purkista, hernis myös kuiva-aineskaapista kuten mausteetkin) riisin kera. Riisikin on siellä kuiva-aineskaapissa.
Joku toinen päivä pitäisi tehdä jauhelihasoppaa, jauheliha on pakastimessa valmiina, perunat ja juurekset löytyvät verannalta (vähän viileämpi paikka kuin keittiö), mausteet kaapista, ja lisäkasviksia pakastimesta. Tähän tapaan laittaa myös ketsupinloput jääkaapin perältä.
Leipänä pakastimesta kaivetut ruisleivät ja vaalea joululimppu.
Pienet määrät pakastekasviksia voi aina laittaa johonkin keittoon tai paistaa pienessä määrässä öljyä ja mausteita lisäkkeeksi. Niitä voi laittaa myös tomaattikastikkeen sekaan, tai pastasalaattiin. Pizzan päälläkin menevät, tai munakkan täytteenä.
Pieni määrä lihaa ei riitä ateriaksi - ellei siitä tee keittoa. Runsaasti kasviksia, niin se pieni lihamäärä riittää (jauheliha ruskstettuna soppaan, kokoliha pieniksi kuutioiksi, nopea ruskistus ja keittoon). Jos jääkaapissa on pari nakkia sitä ja pari tota, lenkinjämät jne, niin niistä voi tehdä joko mausteista makkarakeittoa tai pyttipannua. Pyttipannuun voi laittaa myös ne pikkupussinpohjalliset pakastekasvisia!
Hyvin harvoin teen mitään reseptistä. Enimmäkseen katson, mitä kaapeista löytyy, ja kerron reunaehtoja teineille, he sitten heittelvät ilmoille toiveita, ja niistä sitten toteutan helpoimman/nopeimman/herkullisimman/hauskimman/harvimmin syödyn.
Menen juuri loihtimaan, koska normaalisti meillä on kauppapäivä lauantaina, ja nyt ei ehditty käymään koko viikonloppuna eikä tänäänkään.
Kuitenkin spagettia, Muttia, oliiviöljyä, sipulia, chiliä ja valkosipulia löytyy, joten tänään syödään tomaattipastaa. Jotain parmesanintapaistakin saattaa olla palanen. Vihanneksista jäljellä on paprikaa ja kasvilavalla salaatinkantoja, joten niitä salaatiksi.
Vierailija kirjoitti:
Tänään teen kaappien antimista (myös jääkaapissa on aineksia): kanakastiketta ja pastaa (munapastaa, sattuu olemaan hieman kalliimpaa kuin joku rummo; kanan otin eilen sulamaan jääkaappiin pakastimesta), kasviksina höyrytettyä parsakaalia ja pannulla paistettua papu-paprikasekoitusta (pakastimesta). Miehelle keitän loppuviikoksi töihin otettavaksi kananmunia (kuiva-aineskaapista), ja varmaan kaivan pakastimesta leipää, teen hänelle eväsleivät jääkaapista löytyvästä juustosta ja lauantaimakkarasta ja niistä sulatetuista leivistä.
Linnuille laitan pihalle pilkottuna pakastimesta löytyneen hedelmäkakun jämät, jos se ei ole vuoteen kenellekään sieltä kelvannut, niin en jaksa kauempaa säilytettä. Lapsille teen jälkiruuaksi mustikka-mansikka-mustamarja-aroniarahkaa (marjat pakastimesta, rahka, kerma+ jukurtti jääkaapista, sokeri ja vaniljasokeri kuiva-aineskaapista). Laitan illalla papuja likoamaan, teen ituja itselleni leivänpäälliseksi - ne pavut ovat kuiva-aineskaapissa.
Joku päivä teen chili sin carnea herniksestä (pavut purkista ja pakastimesta, tomaattimurska purkista, hernis myös kuiva-aineskaapista kuten mausteetkin) riisin kera. Riisikin on siellä kuiva-aineskaapissa.
Joku toinen päivä pitäisi tehdä jauhelihasoppaa, jauheliha on pakastimessa valmiina, perunat ja juurekset löytyvät verannalta (vähän viileämpi paikka kuin keittiö), mausteet kaapista, ja lisäkasviksia pakastimesta. Tähän tapaan laittaa myös ketsupinloput jääkaapin perältä.
Leipänä pakastimesta kaivetut ruisleivät ja vaalea joululimppu.
Tällaisia on kiva lukea :) Ei olisi tullut mieleen laittaa vaikka noita ketsupinloppuja maustamaan keittoa! Lisää kiitos
Tungen usein tortillan väliin kaikenlaista. Hyvä lounas on esim tortilla jonka sisällä on paistettua kananmunaa, papuja ja ranskankermaa. Juuston ja majoneesin jämät voi myös tunkea sinne. Tai jämäkasviksia.
Pastaan voi myös laittaa kaikenlaista. Hyvä pasta tulee jo pelkästä sipulista, valkosipulista, voista ja juustosta. Sekaan voi heittää mitä vaan kaapissa on esim. leikkelettä, makkaraa, lihapullia, kasviksia... Tai sitten tekee riisimössön eli paistaa pannulla runsaissa mausteissa ja rasvassa sipulia, valkosipulia, papuja, tomaattipyreetä, tomaatteja ja riisiä. Tätäkin mössöä voi tunkea tortillan väliin. Ja mössöön voi lisätä mitä vaan soijarouheesta broileriin tai ananakseen. Pitää vain maustaa hyvin.
Kävin työmatkalla hakemassa tilauksen, joten pe asti syödään ihan ruokalistan mukaa. Sen jälkeen menis toinenkin viikko juureksilla, pakasteilla, kuivakaapin kamoilla. Kolmannella viikolla varmaan ihmettelisn vähän tarkemmin mitä tehdä nötkötistä ja pastasta ilman tomaattikastiketta tai kermaa, mutta leivän tilalle saa puuroa vedestä tai maitojauheesta.
Mun mielestä hinnan nousu ei ole syy tuhota kotivaraa.
Laitas siihen sekaan joskus vaikka fetaa, jauhelihaa tai kanaa. On tosi hyvää :)
No, nuo vanhat kahvikupit voisin syödä ensin ja sitten nuo vanhaksi menneet lääkkeet jälkiruoaksi.
Kiitos kokkausvinkeistä! :) Olisi pitänyt kysyä ensin ennen kuin kokkasi koska tuolla olisi ollut pari kananmunaakin, niin kukkakparsakmunakas olisi ollut hauskempi ruoka kuin nyt kananmunat erikseen keitettynä. -ap
Mulla oli jauhelihakastikkeen loppu jääkaapissa. Otin pakkasesta kesäkurpitsaa, suikaloituja keittovihanneksia, nokkosta, sienisipulisekoitusta ja juustoraastetta. Pistin ne kaikki vuokaan, juustoraaste päälle ja uuniin. Tuli hyvää. Kohta voin sulattaa pakkasen, kun tyhjentelen sitä nyt urakalla uutta satokautta varten.
Vierailija kirjoitti:
Kävin työmatkalla hakemassa tilauksen, joten pe asti syödään ihan ruokalistan mukaa. Sen jälkeen menis toinenkin viikko juureksilla, pakasteilla, kuivakaapin kamoilla. Kolmannella viikolla varmaan ihmettelisn vähän tarkemmin mitä tehdä nötkötistä ja pastasta ilman tomaattikastiketta tai kermaa, mutta leivän tilalle saa puuroa vedestä tai maitojauheesta.
Mun mielestä hinnan nousu ei ole syy tuhota kotivaraa.
Raaka-aineiden epämääräisyys ilman reseptejä on haastavaa kun ei ole kovin luovaa tyyppiä ruuanlaitossa. :') Tämä jo valmiina olevien aineksien karsiminen helpottaa omaa ruokalaskua kun ei tarvitse ostaa välttämättä mitään uutta vaan yrittää syödä niitä mitä on pyörinyt kaapeissa ja pakkasissa. Pahoittelen jos joku otti tämän kirjaimellisesti, ei ole tarkoitus tuhota kotivaraa vaan olla luovempi jo olemassa olevien aineksien kanssa.
Mä en koskaan syö kotivaraa kun on budjetoitu rahaa kuukauden ostoksiin. Näen asian näin että kotivara on harkiten syötäväksi tarkoitettu.
Esimerkiksi, jos laitan kaapista ruokaa 2 pss makaronia, pakasteesta jauhelihaa/kanaa tms, kaapeista mitä tahansa mausteeksi tai lisäksi, ostan seuraavassa kuukaudessa pari kertaa ylitse sen mitä olen käyttänyt. Näin tiedän että kotivara on käytetty ja on varuiksi sen edestäkin ruokaa.
Erityisesti kun kotona on 3 teiniä :)
Meillä tehdään aina ruoka sen mukaan, mitä kaapista löytyy. Ostetaan perusaineksia ja sovelletaan sitä mukaa mitä on jo valmiiksi kotona. Harvoin mennään kauppaan reseptivihon kanssa, meillä kokataan luovasti. Hävikkiä ei juurikaan tule, kun kaavitaan jääkaappi lähestulkoon tyhjäksi ennen kauppareissua. Pakasteessa ja kuivakaapissa on toki kiertävä hätävara, ollut jo ennen koronaa.
Otin pakkasesta jauhelihaa, sipulisilppua ja jotain epämääräisiä rehupussukoita (herne, maissi, baby porkkana, vihreä papu). Kaapista dolmio pastakastikepurkki sekä riisipaketin jämä vähän alle 3dl.
Voita pannulle, jauheliha ja sipuli paistumaan, kohta rehut perään. Kastike, kastiketölkillinen vettä, riisit, liemikuutio, pippuria, yrttimaustetta, valkosipulijauhetta sekaan. Sekoitus, kansi päälle, mieto lämpö. Valmis kun riisi kypsää.
Kiehu meni eilen vanhaksi, niin nyt on riisipuuro tekeillä.
Porkkanoita löytyy yleensä aina, niiltä voi paistaa kannulla ja paahdettuja perunanpuolikkaita kaveriksi, kaupasta possun lehtileikkeet.
Pitkään jääkaapissa olleista hedelmistä ja vihanneksista voi pärryttää vaikka smoothien.
Meilläkin on vielä Putinvaran ruokia kaapissa, jotain kyllä jo käytettykin. Lihapullakastike purkissa löytyy ja hernekeittoa tietysti, Muttin tomaattisäilykkeet jo käytetty, jäljellä vastaavia Pirkka -tuotteita ja monenlaisia maratoneja ja riisiä.
Ihan kaikkea ei vielä arvaa käyttää.
Tein juuri mössöpastaa airfryerissa, rakastan tätä vekotinta, helppo tunkea vuokaan melkeen mitä vaan mitä kaapista löytyy. Mulla ei ole sähköuunia/hellaa tai mikroa. Puuhellaa viitti enää käyttää kun tulee aika kuuma jo siitä että saa veden kiehumaan. Raviolit jääkaapista, sekaan mozzarella möykky revittynä, kikhernepurkki, pastakastike, parmesaanijuuston jämäklöntti muruina, ja pinaatit ikkunalaudalta. Toisena ruokana oli muutama kanamuna, ruokakerma ja vihannesten jämät= airfryer munakas. Eilen heitin vuokaan kanan suikaleet, annoin kypsyä, sitten päälle kookoskerma, pakasteesta kevätsipulia ja pakastekasvisjämät, nuudelipussi ja vähän vettä. Tuli kiva nuudelikeitto.
Pasta arrabiataan on ainekset aina kaapissa, tomaattimurskaa, sipulia, valkosipulia, chiliä jos ei parmesania satu olemaan niin ravintohiivaa kuivakaapista lisäksi,
Tuolla sinun sapuskallasi ainakaan minulta ei lähde nälkä, pitää olla muutakin samalla aterialla.