Suositut vegejauhikset sisältää runsaasti kovaa rasvaa ja suolaa, hupsista kuinkas tässä nyt niin kävi?
Monessa perheessä arkiruoan perusraaka-aine jauheliha on jo korvattu kasvipohjaisilla vegejauhiksilla. Suolan ja kovan rasvan lisäksi tuotteet ovat myös elintarviketeollisuudessa pitkälle prosessoituja. Esimerkiksi proteiini on hydrolysoitua eli aminohapoiksi pilkotussa muodossa.
Kommentit (126)
En oikeasti usko, että nuo on kasvissyöjien joukossa kovin suosittuja tuotteita. Mun tuttavapiiristä varmaan 80-90% on kasvissyöjiä, eikä kukaan käytä vegejauhista säännöllisesti, harva on edes kokeillut. Kallista eikä järin terveellistä. Soija- tai hernerouhe tms on suositumpaa ja paljon edullisempaa. Varmaan nuo on suunnattu enemmän sekasyöjille, jotka haluavat vähentää lihankulutustaan.
AP jatkaa: ennen kuin joku ehtii kiljumaan lähdettä ja linkkiä, totean että Hesarin nettijuttu ja lienee maksumuurin takana.
Yrittävät epätoivoisesti kehittää niihin edes jollain keinolla siedettävää makua.
Pointti noissa tuotteissa onkin siinä, ettei niissä ole lihaa. Ei sipsi-kaljavegaanejakaan ruokavalion terveellisyys kiinnosta, vaan se, etteivät syö mitään eläinperäistä.
Vierailija kirjoitti:
Pointti noissa tuotteissa onkin siinä, ettei niissä ole lihaa. Ei sipsi-kaljavegaanejakaan ruokavalion terveellisyys kiinnosta, vaan se, etteivät syö mitään eläinperäistä.
Kuinka kauan sinulla meni tuon pointin hoksaamiseen, kun kyseessä on vegaaniset elintarvikkeet 😂
Eiköhän vegaanit tiedosta asian. Itse kannatan enemmän whole foods meininkiä. Eipähän ole kenenkään r u u mista lautasella.
Miten niin hupsista?Valmistaja päätti valmistaa näin,luultavasti aivan tahallaan.
Vierailija kirjoitti:
AP jatkaa: ennen kuin joku ehtii kiljumaan lähdettä ja linkkiä, totean että Hesarin nettijuttu ja lienee maksumuurin takana.
Ilman linkkiä ei kiinnostaa tippakaan. Esimerkiksi sanont, että monessa perheessä - kuinka monessa?
Teetkä seuraavaks aloituksen, jossa kerrotaan, että makkarassa on kovia rasvoja ja suolaa? Uutisarvo on täysi nolla. Sekin on tiedossa, että moni perhe syö näitä.
Mitenköhän suosittuja nuo todellisuudessa ovat? Kilohinta näyttää olevan noin tuplat halvempiin jauhelihoihin verrattuna.
Ikuinen koulukiusaaja yrittää taas
Mitä on vegejauhikset eli mihin tuotteisiin tässä nyt viitataan? Johonkin tiettyihin uutuustuotteisiin vai niihin tuotteisiin, joilla jauhelihaa on korvattu, kuten soijarouheeseen?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pointti noissa tuotteissa onkin siinä, ettei niissä ole lihaa. Ei sipsi-kaljavegaanejakaan ruokavalion terveellisyys kiinnosta, vaan se, etteivät syö mitään eläinperäistä.
Kuinka kauan sinulla meni tuon pointin hoksaamiseen, kun kyseessä on vegaaniset elintarvikkeet 😂
Ap marmattaa rasvasta ja suolasta vaikkei terveellisyys ole vegaanisten tuotteiden pointti. Luitko koko aloitusta?
Vierailija kirjoitti:
Mitä on vegejauhikset eli mihin tuotteisiin tässä nyt viitataan? Johonkin tiettyihin uutuustuotteisiin vai niihin tuotteisiin, joilla jauhelihaa on korvattu, kuten soijarouheeseen?
Vegejauhikset näyttävät pakkauksessa jauhelihalta eli sellaista punaista pitkulaista pötköä viikattuna pakettiin.
En ymmärrä miksi kasveista tehdään noita teollisia mössöjä, mitkä eivät varmaan kasveja ole edes nähneet!
En osta eineksiä muutenkaan, koska niistä ei tiedä mitä sisältävät.
Kasvisruoka on hyvää, moni ehkä mieltää että kasvisruoka on jotain "mautonta kesäkeittoa", mutta esim. monet kasviscurryt ym. eivät todellakaan a) ole mauttomia b) kaipaa lihaa.
Ja noissa voi olla mitä tahansa kasviksia bataatista kukkakaaliin, perunasta papuihin, paprikasta tomaattiin jne.
Jos kasvikset (vielä) tuntuvat joistakin "oudoilta", voi kokeilla esim. kasvislasagnea jossa maitokastike&juustoa (ei siis vegaaninen) ja pikkuhiljaa siityä enemmän ja enemmän käyttämään kasviksia. Minusta tuo on parempaa mitä lihaversio (syön siis myös lihaa).
Mutta joku outo "murske" ties mistä soijasta/pavuista ja siihen sotkettuna palmuöljyä ja sitä ja tätä turhaa =ei hyvää ravintoa vs. aidot kasvikset, punajuuri, kesäkurpitsa, parsa jne.
Vierailija kirjoitti:
Pointti noissa tuotteissa onkin siinä, ettei niissä ole lihaa. Ei sipsi-kaljavegaanejakaan ruokavalion terveellisyys kiinnosta, vaan se, etteivät syö mitään eläinperäistä.
Kohta syödään mitä saadaan jos ruuasta pula tulee .
Kaikki nämä "vegelihat" on teollistapaskaa. Todennäköisesti on terveellisempää vetää sitä puhdasta pihviä ku noita.
Pointti noissa tuotteissa on se, että ne tarjoavat vegevaihtoehdon silloin kun ihminen on opetettu syömään lihaa ja lihan/pihvin suutuntuma on tärkeä, mitään muuta ei osata tehdä kuin liharuokaa ja mihinkään muuhun ei löydy reseptiä. Ne toki tarjoavat jonkin verran proteiinia helposti sulavassa mutta vegetaarisessa tai vegaanisessa muodossa.
Uskon että ne on kuitenkin sellaisia välikauden tuotteita. Kun kasvissyöjiä kuitenkin tuntuisi olevan kasvava määrä, sekä tarjolla olevien tuotteiden että reseptien että kasviskeittotaidon määrä lisääntyy ja ruoat paranevat. PIhvelit jäävät vähteillen siksi miksi ne on tarkoitettukin: junk foodiksi.
Totta, kuten yksi kirjoitti etteivät vegaanit näitä juurikaan käytä.
Itse en käytä lainkaan näitä jotka muistuttavat lihaa. Vegejauhis näyttää yököttävältä niinkuin jauheliha. En käytä leikkeleitä, en vegemakkaroita. Poikkeuksena on nakit kun teen nakkikeittoa ehkä parin kuukauden välein.
Luotan perinteisiin vegejuttuihin, esim tofu on meillä arkipäivää. Tarjouksesta/punalaputettuina saatan ostaa testiin jotain uutuuksia kokeilumielessä, mutta usein ne jää siihen yhteen kertaan.
Ap menee mielikuva edellä, eikä tarkoitus selvästikään ole ymmärtää vaan vattuilla. Siksi vaikuttaa ikuiselta koulukiusaajalta.
Talous edellä ja rikastuminen mielessä.