Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

miten saa keitettyä pastan niin ettei ne tartu toisiinsa, tai siis että kaikki pasta on erottunut irti toisistaan

Vierailija
18.04.2022 |

mulla ainakin on aina vähintään yksi sellainen tunkki siellä, jos en keiton aikana yritä niitä kaikkia haravoida ja erotella

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä keitä liian kauaa.

Vierailija
2/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enemmän vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pastat veteen vasta kun se kiehuu kunnolla äläkä kitsastele veden määrässä.

Vierailija
4/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitat kiehuvaan veteen ja sekoitat pari kertaa keittämisen aikana, ei tarvi ruveta haravoimaan.

Vierailija
5/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei öljyä missään tapauksessa! Tukkii putket kun kaadat viemäriin. Laita tarpeeksi vettä kattilaan ja sekoita niitä vähän väliä. Silloin ei tartu. Ja älä keitä niitä liian pitkään. Menee vaan mössöksi muuten.

Vierailija
6/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laita vähän öljyä keitinveteen.

Se öljy vasta keittämisen jälkeen. Tilkka vettäkin käy.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pastan keitto on taitolaji ;-D

No, vettä pitää olla PALJON, ja siinä pitää olla riittävästi suolaa. Väljässä vedessä keittäminen ei ole mikään irtoheitto. Mitään öljyä veteen ei laiteta, sitä käyttää ne, jotka keittää litran kattilassa puoli kiloa sarvimakaroonia.

Sitä pastaa voi ja pitää sekoittaa kiehumisen aikana, jos keitettävänä on enemmän kuin seitsemän gnocci-kikkaretta. Etenkin spagetti jymähtää sinne pohjaan, jos ei sitä sekoita sieltä irti. Pastaa ei saa myöskään keittää puuroksi, sen pitää pitää muotonsa ja olla napakkaa - en kylläkään pidä siitä liian al dentenä...

ja pastaa ei muuten jätetä kiehumaan yksikseen. Sitä pitää vahtia.

Harjoitus tekee mestarin - voin kertoa, että olen aikoinani vihannut spagetin keittoa juuri tuosta syystä, että se joko klimppiytyy tai jää raa'aksi (älkääkä nyt selittäkö al dentestä).

Vierailija
8/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enemmän vettä, sekoita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Väärin kaikki edellä.

Keittää niitä vaan just oikean ajan, ei ylikypsiksi ja Ne pitää keittämisen jälkeen valuttaa ja huuhdella vedellä, keittäessä irronnut tärkkelys on huuhdeltava pois pinnasta niin ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Se tärkkelys on kun liimaa ja siksi yhtä könttiä kohta kaikki.

Vierailija
10/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen sekoittanut pastaa kattilassa salaattiottimella, eli sillä haravan näköisellä pikkukuupalla. Erottelee kätevästi paakkuntuneet toisistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten ne saa tarttumaan toisiinsa. itse en ole onnistunut

Vierailija
12/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei öljyä missään tapauksessa! Tukkii putket kun kaadat viemäriin. Laita tarpeeksi vettä kattilaan ja sekoita niitä vähän väliä. Silloin ei tartu. Ja älä keitä niitä liian pitkään. Menee vaan mössöksi muuten.

No ei todellakaan tuki. Sitä laitetaan TILKKA, ei koko pullollista...

Tuolla logiikallahan et voi tyyliin koskaan pestä paistinpannua, koska "rasva tukkii viemärin".

Ja kyllä, sitä öljyä voi laittaa, jos haluaa pastasta irtonaista, eikä autenttista. Oikeastihan pastan kuuluu olla sellaista nahkeapintaista ja tarttuvaa, että kastike tarttuu siihen. Pastaa täytyy myös sekoittaa keitettäessä, ensin kertaalleen veteen laitettaessa ja hetken päästä uudelleen. Edelleen vain, jos siitä halutaan irtonaista. Myös ylikypsäksi keitetty pasta klimppiintyy herkästi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen sekoittanut pastaa kattilassa salaattiottimella, eli sillä haravan näköisellä pikkukuupalla. Erottelee kätevästi paakkuntuneet toisistaan.

Myös se haravannäköinen aterin, eli ihan perus haarukka toimii yhtä hyvin... 

Vierailija
14/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

käytätkö jotain kallista lapsityövoimalla tuotettua luomu eko artesaanipastaa? ainakaan tavallinen pasta ei tartu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita pasta kiehuvaan veteen ja sekoita aluksi hieman, etteivät jää kököksi.

Vierailija
16/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

käytätkö jotain kallista lapsityövoimalla tuotettua luomu eko artesaanipastaa? ainakaan tavallinen pasta ei tartu

Mitä parempilaatuista pastaa käyttää, sitä pienemmällä todennäköisyydellä se tarttuu. 

Vierailija
17/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Runsaasti vettä, kiehuessa vasta pasta ja suola veteen. Tuorepastaa yleensä keittelen, ikinä ei takerru, (ei kuivapastakaan), mitään öljyjä ei laiteta.

Vierailija
18/18 |
18.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Väärin kaikki edellä.

Keittää niitä vaan just oikean ajan, ei ylikypsiksi ja Ne pitää keittämisen jälkeen valuttaa ja huuhdella vedellä, keittäessä irronnut tärkkelys on huuhdeltava pois pinnasta niin ne eivät tartu toisiinsa kiinni. Se tärkkelys on kun liimaa ja siksi yhtä könttiä kohta kaikki.

Vedellä voi huuhdella jos käyttää pastan kylmänä vaikka salaattiin, ikinä ei muuten. Kuuma valutettu pasta sekoitetaan/käännellään suoraan kastikkeeseen, ei tule klimppejä.