Onko valmiit pastakastikkeet hyviä?
Lasipulloissa myydään monenmerkkisiä valmiita tomaattipastakastikkeita. Onko ne byviä, vai maistuvatko teolliselle? Mikä olisi hyvä merkki?
Vähän kiire aikataulu tänään ja tarkoitus on tehdä kreikkalaistyyppisiä lammaslihapullia tomaattikastikkeessa. Niin olisiko joku valmis tomaattikastike tuohon sopiva? Voin tietenkin tehdä pikaisesti ihan perus tomaattimurska-kastikkeen, mutta haluaisin kokeilla jotain uutta.
Kommentit (77)
Mikä noissa on idea? Miten ne eroavat siitä, että kaataa jauhelihan sekaan esim. paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa ja laittaa vaikka lihaliemikuution perään? Ja vähän kermaa? Ei u m m a r r a.
Minusta joku p a s t a n tomaattikastike lasipurkissa kuulostaa uusavuttomimmalta ikinä eihän siinäole edes sitä jauhelihaa! Mikä stanan pastakastike se sellainen on?! Ja miten eroaa siitä, että kokkaaja ihan itse tosiaan laittaa sinne pannulle sen tomaatin muista lähteistä??????????????????????? Ja vähän mausteita?
2
Eivät ole niin hyviä kuin itse tehdyt. Usein makeampia jne.
Paseerattu tomaatti, tomaattipyree on parempaa.
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Vierailija kirjoitti:
Minusta joku p a s t a n tomaattikastike lasipurkissa kuulostaa uusavuttomimmalta ikinä eihän siinäole edes sitä jauhelihaa! Mikä stanan pastakastike se sellainen on?! Ja miten eroaa siitä, että kokkaaja ihan itse tosiaan laittaa sinne pannulle sen tomaatin muista lähteistä??????????????????????? Ja vähän mausteita?
2
Miksi pastakastikkeessa yleensäkään pitäisi olla jauhelihaa?
Minulla ajatuksena on, että säästäisin aikaa ja vaivaa heittämällä pataan sen valmiin purkin, eikä tarvitsisi pilkkoa ja paistaa sipulia ja valkosipulia ja hankkia useita yrttejä, jotka sitten nahistuvat pöydällä. Tai vastaavasti käyttää ei niin hyviä kuivattuja yrttejä.
En vaan koskaan ole kokeillut, että miltä maistuvat.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ne on italialaisen makuisia. Sä etsit kreikkalaistyylisiä makuja keftedeksillesi. Et löydä valmiina.
Osta valmiiksi pilkottua sipulia pakastealtaasta sekä paseerattua tomaattia pahvitötsässä. Pahvin saksit helpommin auki kuin mitä avaisit lasipurkin. Lasipurkkien kierrätys on myös raskaampaa, kun ne painavat niin paljon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta joku p a s t a n tomaattikastike lasipurkissa kuulostaa uusavuttomimmalta ikinä eihän siinäole edes sitä jauhelihaa! Mikä stanan pastakastike se sellainen on?! Ja miten eroaa siitä, että kokkaaja ihan itse tosiaan laittaa sinne pannulle sen tomaatin muista lähteistä??????????????????????? Ja vähän mausteita?
2Miksi pastakastikkeessa yleensäkään pitäisi olla jauhelihaa?
Minulla ajatuksena on, että säästäisin aikaa ja vaivaa heittämällä pataan sen valmiin purkin, eikä tarvitsisi pilkkoa ja paistaa sipulia ja valkosipulia ja hankkia useita yrttejä, jotka sitten nahistuvat pöydällä. Tai vastaavasti käyttää ei niin hyviä kuivattuja yrttejä.
En vaan koskaan ole kokeillut, että miltä maistuvat.
Ap
Tuskin noissakaan tuoreita yrttejä käytetään ja vaikka käytettäisiinkin, et huomaa eroa siihen, että laitat kuivattuja sekaan itse. Minkälainen vaiva on oikeasti laittaa esim. pizzamaustetta pannulle tai tosiaan se lihaliemikuutio? Ei tuollaisessa purkissa oleva mauste ole sen laadukkaampaa, trust me, niidenhän tarkoitus on tehdä voittoa, ei auttaa sinua saamaan parempaa ruokaa. Enkä sanoisi että tarkoitus on edes helpottaa tai nopeuttaa yhtään mitään, kun eiväthän nuo purkit edes sisällä mitään, minkä kanssa menee aikaa.
Paljonkohan yhdessä purkillisessa on sipuliakaan? Ei se niissä ainakaan ole minään ruokaisana ainesosana, jos sitäkään niissä on, korkeintaan mausteena. Sen verran on vaikea ymmärtää, ettei joku ehdi itse pilkkoa, puolikas pikkusipuli niin saat saman määrän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ei se ole paskaa. Usein teen kastikkeen itse mutta kiireessä tämä oli toimiva ja maukas.
Vastasin Ap:n kysymykseen.
Sulle voisin sanoa että miksi ostat kartonkisen tomaattilitkutölkin etkä valmista kesällä tomaattikastiketta koko vuoden tarpeiksi itse kasvattamistasi tomaateista?
Vierailija kirjoitti:
Ne on italialaisen makuisia. Sä etsit kreikkalaistyylisiä makuja keftedeksillesi. Et löydä valmiina.
Miten ne voivat olla ”italialaisen makuisia”? Mikäs maku se on? Tuskinpa ovat, ei sellaista makua ole olemassakaan.
Vierailija kirjoitti:
Ne on italialaisen makuisia. Sä etsit kreikkalaistyylisiä makuja keftedeksillesi. Et löydä valmiina.
Purkkeja on kymmeniä hyllymetrejä, niin ajattelin, että löytyisi monenlaista makua, joka sopisinoihin pulliinkin.
Pakastettu sipuli on mautonta. Testattu on monesti.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ei se ole paskaa. Usein teen kastikkeen itse mutta kiireessä tämä oli toimiva ja maukas.
Vastasin Ap:n kysymykseen.
Sulle voisin sanoa että miksi ostat kartonkisen tomaattilitkutölkin etkä valmista kesällä tomaattikastiketta koko vuoden tarpeiksi itse kasvattamistasi tomaateista?
En kasvata tomaatteja. Vertailin lasipurkkia ja kartonkitölkkiä, koitatko väittää, että näistä kahdesta se lasi on ekologisempi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minusta joku p a s t a n tomaattikastike lasipurkissa kuulostaa uusavuttomimmalta ikinä eihän siinäole edes sitä jauhelihaa! Mikä stanan pastakastike se sellainen on?! Ja miten eroaa siitä, että kokkaaja ihan itse tosiaan laittaa sinne pannulle sen tomaatin muista lähteistä??????????????????????? Ja vähän mausteita?
2Miksi pastakastikkeessa yleensäkään pitäisi olla jauhelihaa?
Minulla ajatuksena on, että säästäisin aikaa ja vaivaa heittämällä pataan sen valmiin purkin, eikä tarvitsisi pilkkoa ja paistaa sipulia ja valkosipulia ja hankkia useita yrttejä, jotka sitten nahistuvat pöydällä. Tai vastaavasti käyttää ei niin hyviä kuivattuja yrttejä.
En vaan koskaan ole kokeillut, että miltä maistuvat.
Ap
Tuskin noissakaan tuoreita yrttejä käytetään ja vaikka käytettäisiinkin, et huomaa eroa siihen, että laitat kuivattuja sekaan itse. Minkälainen vaiva on oikeasti laittaa esim. pizzamaustetta pannulle tai tosiaan se lihaliemikuutio? Ei tuollaisessa purkissa oleva mauste ole sen laadukkaampaa, trust me, niidenhän tarkoitus on tehdä voittoa, ei auttaa sinua saamaan parempaa ruokaa. Enkä sanoisi että tarkoitus on edes helpottaa tai nopeuttaa yhtään mitään, kun eiväthän nuo purkit edes sisällä mitään, minkä kanssa menee aikaa.
Paljonkohan yhdessä purkillisessa on sipuliakaan? Ei se niissä ainakaan ole minään ruokaisana ainesosana, jos sitäkään niissä on, korkeintaan mausteena. Sen verran on vaikea ymmärtää, ettei joku ehdi itse pilkkoa, puolikas pikkusipuli niin saat saman määrän.
Idea oli varmaan se että ostaisi tuoreita yrttejä joista osa jäisi käyttämättä, purkkikastike on tässä helppo ja nopea ratkaisu.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ei se ole paskaa. Usein teen kastikkeen itse mutta kiireessä tämä oli toimiva ja maukas.
Vastasin Ap:n kysymykseen.
Sulle voisin sanoa että miksi ostat kartonkisen tomaattilitkutölkin etkä valmista kesällä tomaattikastiketta koko vuoden tarpeiksi itse kasvattamistasi tomaateista?En kasvata tomaatteja. Vertailin lasipurkkia ja kartonkitölkkiä, koitatko väittää, että näistä kahdesta se lasi on ekologisempi?
Sen voi ainakin käyttää monta kertaa uudelleen. Vaikka sen itse, alusta asti tehdyn tomaattikastikkeen säilömiseen :)
Hei oikeasti, c’mon, ostaako joku oikeasti tätä:
” Tomaattisose 86 %, tomaattipala 4,7 %, rypsiöljy, sokeri, suola, sipuli, persilja, basilika, happo: sitruunahappo, fenkolinsiemen, mustapippuri, oregano, aromi.”
Raguletto’n tuotesisältö 🤦♀️
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ei se ole paskaa. Usein teen kastikkeen itse mutta kiireessä tämä oli toimiva ja maukas.
Vastasin Ap:n kysymykseen.
Sulle voisin sanoa että miksi ostat kartonkisen tomaattilitkutölkin etkä valmista kesällä tomaattikastiketta koko vuoden tarpeiksi itse kasvattamistasi tomaateista?En kasvata tomaatteja. Vertailin lasipurkkia ja kartonkitölkkiä, koitatko väittää, että näistä kahdesta se lasi on ekologisempi?
Tee oma aloitus jossa vertailet tomaattikastikkeiden ekologisuutta, tässä aloituksessa ei ollut kyse siitä.
Vierailija kirjoitti:
Hei oikeasti, c’mon, ostaako joku oikeasti tätä:
” Tomaattisose 86 %, tomaattipala 4,7 %, rypsiöljy, sokeri, suola, sipuli, persilja, basilika, happo: sitruunahappo, fenkolinsiemen, mustapippuri, oregano, aromi.”
Raguletto’n tuotesisältö 🤦♀️
Mikä tuossa on vialla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Raguletto on hyvää, oli tosi paksua ja maukasta.
Miksi tuhlaat tuollaiseen p a s k a a n rahasi? Etkö osaa avata sellaista kartonkista tomaattikastiketölkkiä ja kaataa sitä pannulle, vai miksi pitää ostaa jokin luonnonvaroilla tuhlaillen tehty teollisesti modifioitu ja valmistettu paskakastike sen tilalle?
Ei se ole paskaa. Usein teen kastikkeen itse mutta kiireessä tämä oli toimiva ja maukas.
Vastasin Ap:n kysymykseen.
Sulle voisin sanoa että miksi ostat kartonkisen tomaattilitkutölkin etkä valmista kesällä tomaattikastiketta koko vuoden tarpeiksi itse kasvattamistasi tomaateista?En kasvata tomaatteja. Vertailin lasipurkkia ja kartonkitölkkiä, koitatko väittää, että näistä kahdesta se lasi on ekologisempi?
Sen voi ainakin käyttää monta kertaa uudelleen. Vaikka sen itse, alusta asti tehdyn tomaattikastikkeen säilömiseen :)
No voi tietenkin, mutta miksi sellaisia pitäisi säilöä? Mun pastakastike ainakin valmistuu siinä pannulla kun teen sitä ruuaksi.
Osta paseerattua tomaattia. Halpaa ja parasta.