Miksi te kasvissyöjät syötte soijarouhetta?
Olen aina luullut, että kasvisruokailijat ovat tietoisia terveellisestä ravinnosta. No, ehkä luulo ei ole tiedon väärti.
Kommentit (81)
Olen kasvissyöjä enkä syö soijatuotteita.
Lisäksi: On olemassa muitakin syitä kasvisruokavaliolle kuin terveellisyys. Tiedän moniakin kasvissyöjiä joiden ruokavalio on epäterveellinen ja tietävät sen itsekin. Tällaista tää taas on kun lihansyöjä ei tiedä mistä puhuu ja tekee yleistyksiä, mutta ei se mitään!
Mikis luulet kasvissyöjien syövän soijarouhetta?? En minä ainakaan ole ikinä syönyt.
Noh, luulo ei ole tiedon väärti.
sitä käytetään kouluruuassa tosi paljon.kun kokkaan kotona käytän linssejä ym.
Hampunsiemeniä on hyvä käyttää ravinnossa.
Mitään tutkimustuloksia soijan vaarallisuudesta sulla ei ole esittää? Tarkoitan tässä nyt jossain tieteellisessä julkaisussa ilmestyneitä vertaisarvioituja artikkeleita.
Koska se sopii niin hyvin joihinkin ruokiin. En kylläkään syö sitä joka päivä, enkä edes joka viikko.
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:16"]
Olen aina luullut, että kasvisruokailijat ovat tietoisia terveellisestä ravinnosta. No, ehkä luulo ei ole tiedon väärti.
[/quote]
Ai jaa, olen luullut että siinä on paljon proteiinia. Lisäksi se on helppo käyttää ja tumma versio on minusta hyvää. Mitä en tiedä?
No älä nyt ap siellä alapeukuta vaan kerro :) Olisi kova tietää, vaikka olenkin kasvisyöjä eettisistä syistä. 9
On se soija terveellistä, tutkittuja positiivisia vaikutuksia vaikka kuinka. Jos syö jtn 1 kg päivässä voi olla haitallista, siinä se.
Sekasyöjät taas arvokkaita tiedonmuruja jakamassa täällä
Länsimainen ja aasialainen soijan käyttötapa poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan. Esimerkiksi vaikkapa Kiinassa soijaa käytetään tofuna tai fermentoituna, mutta ei koskaan rouheena, suikaleena tms.
Kun tofua valmistetaan, soijapavusta erotetaan maito ja se loppu sakka syötetään sioille. Soijamaitoakaan ei sellaisenaan käytetä (kuten täällä länsimaissa), vaan siitä juoksutteella erotetaan tofu ja hera. Hera syötetään sioille. Näiden toimenpiteiden jälkeen syntyy siis se ihmisten syömä tofu ja se muu ihmiselle epäkelpo on siis sianruokaa.
Kiinalainen ei koskaan söisi soijarouhetta, sen sisältämien epäpuhtauksien takia.
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:02"]
Länsimainen ja aasialainen soijan käyttötapa poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan. Esimerkiksi vaikkapa Kiinassa soijaa käytetään tofuna tai fermentoituna, mutta ei koskaan rouheena, suikaleena tms.
Kun tofua valmistetaan, soijapavusta erotetaan maito ja se loppu sakka syötetään sioille. Soijamaitoakaan ei sellaisenaan käytetä (kuten täällä länsimaissa), vaan siitä juoksutteella erotetaan tofu ja hera. Hera syötetään sioille. Näiden toimenpiteiden jälkeen syntyy siis se ihmisten syömä tofu ja se muu ihmiselle epäkelpo on siis sianruokaa.
Kiinalainen ei koskaan söisi soijarouhetta, sen sisältämien epäpuhtauksien takia.
[/quote]
Mitä ne epäpuhtaudet ovat ja mistä voi lukea tieteellistä faktaa tästä aiheesta?
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:06"]
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:02"]
Länsimainen ja aasialainen soijan käyttötapa poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan. Esimerkiksi vaikkapa Kiinassa soijaa käytetään tofuna tai fermentoituna, mutta ei koskaan rouheena, suikaleena tms.
Kun tofua valmistetaan, soijapavusta erotetaan maito ja se loppu sakka syötetään sioille. Soijamaitoakaan ei sellaisenaan käytetä (kuten täällä länsimaissa), vaan siitä juoksutteella erotetaan tofu ja hera. Hera syötetään sioille. Näiden toimenpiteiden jälkeen syntyy siis se ihmisten syömä tofu ja se muu ihmiselle epäkelpo on siis sianruokaa.
Kiinalainen ei koskaan söisi soijarouhetta, sen sisältämien epäpuhtauksien takia.
[/quote]
Mitä ne epäpuhtaudet ovat ja mistä voi lukea tieteellistä faktaa tästä aiheesta?
[/quote]
Ei mulla siihen mitään tieteellistä faktaa ole. On vaan kahden välisiä keskusteluja itäaasialaisen tuttavan kanssa, joka kummaksuu länsimaista tapaa syödä sianrehua. Heidän kansansa on tuhannet vuodet käyttänyt soijaa ravinnokseen tofuna ja soijakastikkeena. Nämä uudet tavat käyttää soijaa, eli länsimaisten suosimat rouheet, soijamaidot sun muut ovat heillekin aivan uusi asia. Suhtautuvat terveellä epäilyksellä uuden ajan hömpötykseen ja syövät soijansa tutussa ja turvalliseksi koetussa muodossa.
En ole varma, puhuimmeko epäpuhtauksista vai myrkyistä, joka tapauksessa siihen tulokseen tulimme, että kun siitä soijapavusta tehdään ensin soijamaitoa, niin se loppu on käyttökelvotonta ihmisravinnoksi. Ja siitä lopustahan se soijarouhe valmistetaan.
Turvallisia muotoja siis heidän mielestään tofu, natto, tehmpeh ja soijakastike.
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:30"]
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:06"]
[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 21:02"]
Länsimainen ja aasialainen soijan käyttötapa poikkeavat hyvinkin paljon toisistaan. Esimerkiksi vaikkapa Kiinassa soijaa käytetään tofuna tai fermentoituna, mutta ei koskaan rouheena, suikaleena tms.
Kun tofua valmistetaan, soijapavusta erotetaan maito ja se loppu sakka syötetään sioille. Soijamaitoakaan ei sellaisenaan käytetä (kuten täällä länsimaissa), vaan siitä juoksutteella erotetaan tofu ja hera. Hera syötetään sioille. Näiden toimenpiteiden jälkeen syntyy siis se ihmisten syömä tofu ja se muu ihmiselle epäkelpo on siis sianruokaa.
Kiinalainen ei koskaan söisi soijarouhetta, sen sisältämien epäpuhtauksien takia.
[/quote]
Mitä ne epäpuhtaudet ovat ja mistä voi lukea tieteellistä faktaa tästä aiheesta?
[/quote]
Ei mulla siihen mitään tieteellistä faktaa ole. On vaan kahden välisiä keskusteluja itäaasialaisen tuttavan kanssa, joka kummaksuu länsimaista tapaa syödä sianrehua. Heidän kansansa on tuhannet vuodet käyttänyt soijaa ravinnokseen tofuna ja soijakastikkeena. Nämä uudet tavat käyttää soijaa, eli länsimaisten suosimat rouheet, soijamaidot sun muut ovat heillekin aivan uusi asia. Suhtautuvat terveellä epäilyksellä uuden ajan hömpötykseen ja syövät soijansa tutussa ja turvalliseksi koetussa muodossa.
En ole varma, puhuimmeko epäpuhtauksista vai myrkyistä, joka tapauksessa siihen tulokseen tulimme, että kun siitä soijapavusta tehdään ensin soijamaitoa, niin se loppu on käyttökelvotonta ihmisravinnoksi. Ja siitä lopustahan se soijarouhe valmistetaan.
Turvallisia muotoja siis heidän mielestään tofu, natto, tehmpeh ja soijakastike.
[/quote]
Maailman soijasta 85 % menee eläinten rehuksi, joten ei siinä mitään uutta ole. Se ei silti tarkoita, että tuo soijaproteiini, jota Suomessa ja monessa muussa maassa käytetään ihmistenkin ruokana, olisi jotenkin "epäpuhdasta" tai jopa myrkyllistä. Se kertoo vain siitä, että toisissa maissa sitä pidetään eläinten ruokana ja sen syöminen tuntuu hullulta. Aivan kuten toisissa maissa sian syöminen tuntuu aivan väärältä, mutta täällä se on ihan jees.
Onko kukaan kuulolla? Miksi en voi syödä soijarouhetta en ymmärrä D:
Miksi lihansyöjät syövät jauhelihaa?
Mietin samaa: Mikä soijarouheessa on vikana?
En oo syönyt lihaa 30 vuoteen, enkä soijaa koskaan (kerran ostin ja maistoin, en tykännyt).
Tosin en kasvissyöjä ole, syön kalaakin.
Ehkä ap puhuu vegaaneista.
Onko ok, kun minä sekasyöjä syön välillä soijarouhetta? Viikon aikana syön jollain aterialla kalaa, toisella kanaa, joskus nautaa, toisinaan possua, välillä vegeä ja onpa joku ateria vegaaninenkin. Tavoitteenani on tehdä hyvää ruokaa vaihtelevista raaka-aineista.
Hyvä muistutus asiasta. Taidan ostaa soijasuikaleita joku päivä syömisen ja vaihtelun takia.