Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi naudanlihaa pitää kypsentää niin paljon kauemmin kuin sianlihaa?

Vierailija
12.03.2015 |

Ymmärrän, että kananliha on sitkeämpää kuin broileri, mutta miksi nauta on sitkeää, jos sitä kypsentää yhtä kauan kuin sianlihaa?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keksi parempi.

2/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.03.2015 klo 21:12"]

Ymmärrän, että kananliha on sitkeämpää kuin broileri, mutta miksi nauta on sitkeää, jos sitä kypsentää yhtä kauan kuin sianlihaa?

[/quote]

Sianliha on vaan luonnostaan mureampaa kuin nauta ja varmaan jalostuksellakin on osansa asiassa, nautakarjaa kasvatettiin pääasiallisesti lypsykarjaksi ja sen jälkeen kun lypsämiset oli lypsetty, niin lehmä toimitettiin vanhana teurastamolle (paitsi tietenkin sonnit): Puhdas lihakarjan kasvatus ainakin Suomessa on suhteellisen tuoretta toimintaa, varsinkin oikein kunnon lihakarjarotujen. Porsaita sen sijaan kasvatetaan vain lihantuotannon vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosin naudan lihaa voi syödä raakana, ei sian.

Vierailija
4/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä pidä. Sianlihaa ei voi syödä kuin kypsänä, nautaa jopa raakana.

Vierailija
5/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan lihassa on enemmän sidekudosproteiineja kuin sian lihassa. Liha mureutuu kypsyessään kun proteiinit hajoavat.

Vierailija
6/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.03.2015 klo 21:20"]

Eikä pidä. Sianlihaa ei voi syödä kuin kypsänä, nautaa jopa raakana.

[/quote]

no syöppä naudan potkaa raakana. Pikkuisen kova homma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanlihasta tulee sianlihaa kun kypsentää tarpeeksi.

8/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="12.03.2015 klo 21:18"]

Tosin naudan lihaa voi syödä raakana, ei sian.

[/quote]

Tosin kyllä sekin kypsytettyä on, mitä syödään "raakana"

Jos tarkoitat esim. tartar-pihvejä ja vastaavia paistista tai fileestä jauhettua lihaa.

Ja itse olen monasti syönyt esim. Saksassa hackepeteriä tai mettiä, joka on raakana jauhettua sianlihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
9/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teurastuoretta naudanlihaa ei kyllä kovinkaan moni syö raakana :D

Vierailija
10/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkihan riippuu siitä, mitä ruhonosaa valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
12.03.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Justiinsa joo... Riippuu vähän ruhonosasta kuinka kauan kypsyminen kestää. Ja suomalaisethan kuivattavat possun aina kengänpohjaksi, kun pelkäävät sitä jotain, mitä eivät edes tiedä :D

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi yhdeksän