Ostin naudanfileepihvejä, paistanko rapsiöljyssä vaiko voissa?
nyt ei saa mennä pilalle kun meni niin paljon rahaa noihin pihveihin. lihatiskillä kerrottiin että nuiji ne litteiksi ja paista pannulla. teen niin mutta mitä nyt laitan pannuun?
Kommentit (20)
Ei ikinä öljyssä. Yäk. Voi tai voin ja öljyn seos. Ne pitää olla lämpimiä
Voita tottakai. Ja valurautapannu paras. Mitä filettä ostit? Mitään sisäfilettä ei tosiaan nuijita...
Miksiköhän se käski nuijia? En nuijisi hienoja pihvejä. Öljyssä pitäisi paistaa ja voita lisätä sitten kun on se kuuma paistovaihe ohi. Voi palaa helposti nääs.
se oli kallista lihaa, 25e kilo. en nyt muista mikä nimi mutta nautaa ja filepihvi :/ kysyin miten se valmistetaan ja kuulemma nuijitaan eka.
miten mä nyt teen apua :D
ap
Miksi ostat sellaista, mitä et osaa valmistaa?
Onko se sisäfilettä? Silloin ei missään tapauksessa nuijita. Paista huoneenlämpöisinä tulikuumassa pannussa öljy-voiseoksessa, ja jätä reilusti sisältä raaoiksi.
[quote author="Vierailija" time="15.01.2015 klo 12:21"]
Miksi ostat sellaista, mitä et osaa valmistaa?
[/quote]jos en koskaan kokeilisi uutta niin meillä olisi aina vain broileria! nyt teki mieli punaista lihaa ja ne pihvit näytti hyviltä siellä tiskillä! siksi kysyin vielä neuvoakin tiskin takana seisovalta henkilöltä että onnistuisi ja nyt kysyn vielä lisäneuvoa av-mammoilta.
Ei nyt ainakaan mitään rypsi/rapsi-koneöljyä. Voissa kunnon pihvit aina paistetaan.
Voita ja rypsiöljyä. Kun voi sulaa ja alkaa kuumentua se pitää sellaista ritisevää ääntä. Kun ääni loppuu on rasvan lämpötila sopiva paistamiseen. Pannulla voi ottaa pihviin pinnan ja kypsennys sitten 150 asteisessa uunissa noin 7 min pihvin paksuudesta / toivotusta kypsyysasteesta riippuen. Uunista folion alle vetäytymään hetkeksi.
Oli ne pihvit sitten sisä- tai ulkofilettä, niitä EI nuijita. Mikä kumman lihakauppias noin typeriä neuvoja antaa? Kuuma pannu, öljyä ja voita, ja paista molemmin puolin. Älä heiluta tai kääntele pihvejä pannulla moneen kertaan.
Ramsayn ohje. Ensin paistetaan öljyssä, sitten vasta voi sekaan. http://www.makuja.fi/artikkelit/1860138/tiesitko/taydellisten-pihvien-paistaminen-ei-kannatakaan-kayttaa-pelkkaa-voita/
[quote author="Vierailija" time="15.01.2015 klo 12:23"]
[quote author="Vierailija" time="15.01.2015 klo 12:21"]
Miksi ostat sellaista, mitä et osaa valmistaa?
[/quote]jos en koskaan kokeilisi uutta niin meillä olisi aina vain broileria! nyt teki mieli punaista lihaa ja ne pihvit näytti hyviltä siellä tiskillä! siksi kysyin vielä neuvoakin tiskin takana seisovalta henkilöltä että onnistuisi ja nyt kysyn vielä lisäneuvoa av-mammoilta.
[/quote]
Olisithan voinut etukäteen etsiä tietoa lihan käsittelystä.
Ulkofilepihvit nuijitaan, saadaan mureutta niihin. Paistetaan huoneenlämpöisinä kuumassa pannussa, jossa puolet voita ja puolet rypsiöljyä. Paistamisen jälkeen pidä niitä pihvejä tovi folion alla.
En ikinä nuiji lihoja muuten kuin rystysellä painelemalla. Rasvana käytän alussa rypsiöljyä ja paiston edetessä laitan pannuun voita reilummin ja lusikalla nostelen rasvaa pihvin päälle. Rypsiöljy kestää kovempaa lämpöä mitä voi ja jos tosi hyvän lopputuloksen haluaa voi käyttää kirkastettua voita pelkästään. Käytän valurautapannua ja laitan rypsiöljyä vain vähän. Tärkeää on, että lihat on huoneenlämpöisiä ennen pannulle laittoa.
Älä herraisä nuiji. Ei sisäfile tarvitse sitä. Jos ulkofile, niin tee se kuten edellä ehdotetaan. Voita itse käytän, pannusta riippuen korkeintaan vähän öljyä sekaan muttei todellakaan mitään oliiviöljyä. Äläkä sitten raiskaa laatulihaa paistamalla ylikypsäksi. Korkea lämpö ensin, jotta pinnat kiinni niin ei nesteet karkaa. Sitten laske hieman ja paista pari minuuttia haluamallesi kypsyysasteelle.
Joo, olen kyllä ollut kaikenlaisen lihan kanssa tekemisissä iät ja ajat ja paistanut vaikka mitä lihaa ja vaikka millä vehkeillä ja ja vaikka missä olosuhteissa.
Ulkofiletta vielä voi jossain taopauksessa vähän nuijalla kesyttää, mutta sisäfilettä ei ikinä nuijita! Niistähän irtoaa kaikki lihasnesteet ja lopputulos on kuivaa känttyä.
Jossei ne olleet valmiiksi leikattuja pihvejä, voit itse leikata niistä vähän ohkasempia ja sitten kevyesti kämmenellä vielä varovasti litistää.
Jos ne oli valmiit pihvit, ja sun mielestä liian paksut, voit varovasti niitä kämmenellä koittaa litistää, mutta älä rupea hakkaamaan. Sisäfilepihvit saa ollakin aina paksuja, ja sisältä ne tulee aina jättää raa'aksi tai enintään mediumiksi. Niistä ei ole tarkotuskaan tulla "ohuita pihvejä".
Lihat huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Pannu kuumaksi, pannulle ehdottomasti voita, jonka paisto-ominaisuutta voi lisätä pienellä öljymäärällä. Voit puristaa sinne rasvan sekaan vähän valkosipulia, jos tykkäätte sen mausta.
Pihvi kerrallaan pannulle, paistamista noin minuutti - pari riippuen pihvin koosta / puoli. Kokemuksella oppii paistamallakin tekemään oikean kypsyysasteen, mutta helpointa on tosiaan paistaa pintoihin kaunis tummanruskea väri, ja sitten noin viideksi minuutiksi kuumaan uuniin ja sitten vähäksi aikaa huoneenlämpöön folioon tasaantumaan.
Mausteeksi riittää ihan suola ja mustapippuri pöydässä paistamisen jälkeen.
Aijjai kun alko melkeen kuola valumaan... koskas me syödään?
Älä käytä pinnoitettua = teflonpannua. Se ei kestä sellaista kuumuutta kuin onnistunut pihvinpaisto vaatii. Jos panet liian kylmän pihvin liian kylmälle pannulle, niin se ei saa hyvää paistopintaa ja kaunista väriä, vaan pihvi alkaa kiehua, lihasnesteet valuvat pannulle ja lihasta tulee harmaata ja mautonta. Siis huoneenlämpöinen liha ja kunnon kuuma valurautapannu, niin johan on ihme, jos ei onnistu. Älä tosiaankaan nuiji lihoja, voit kuitenkin painella niitä kevyesti hieman matalammiksi.
Oliiviöljyä JA voita. Kun ne on pannulla rauhottunut voi iskee pihvit kehiin.