miksi syötätte lapsillenne ravintoköyhää lisäaine/sokeri moskaa?
muroja, paahtoleipää, vaaleaa vehnäleipää, jugurttia, kaakaota, kalapuikkoja, vaaleaa makaronia, ranskanperunoita..
Kommentit (223)
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:59"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.
[/quote]
Tämä oli siis lapsen ruokavalio. Ja lapsi saa 3 kertaa päivässä mukin maitoa, onko se siis liikaa mielestäsi? Oli kirjoitettu vastineeksi siihen, kun kysyttiin mitä perheiden lapset syövät.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:18"]
Vai että nykyään lapset syö terveemmin koko ihmiskunnan aikana. Ja että maitotuotteet ovat terveellisiä. Kalsiumia saa paljon vihanneksistakin. Suomen maitotuotteet ovat pitkälle jalostettua ja köyhää sekä aiheuttaa monelle vatsavaivoja ja näppylöitä.
[/quote]
Niin hämmästyttävältä kuin se sinusta kuulostaakin, niin kyllä! Arvaapa mitä minun äitini söi lapsena?
- Leipää, pullaa, viinereitä, ranskanleipää, läskisoosia ja perunaa. Kahvia jo tosi nuorena. Vihanneksia ei talvella juuri ollut, eikä kyllä mun isovanhemmilla juureksiakaan. Eikä salaattia. Eikä hedelmiä. Hilloja ehkä.
Kun hän meni toiselle paikkakunnalle lukioon, hänellä oli taskurahaa, jolla kävi ostamassa viineriä pullakaupasta. Iltaisin hän järsi ranskanleipää, kun ei muutakaan ollut.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:31"]Aikuiselle ihanteelliset isommat ateriat olisivat seuraavanlaiset:
Puolet lautasesta vihanneksia/salaattia + oliiviöljyä
1/4 lautasesta lihaa, kalaa, siipikarjaa
1/4 lautasesta hiilareita kuten täysjyväriisiä
Janojuomaksi vettä.
Aamuisin esim. Pinaattimunakasta/kinkkumunakasta, kurkkua, raejuustoa
Tai pieni puuro jossa marjoja paljon ja esim. mehukeittoa
Iltaisin luonnonjogurttia ja marjoja ja vaikka banaania (auttaa unen saamiseen)
[/quote]
Alapeukku perustelut?
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:37"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:35"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:19"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:06"]Mitä vikaa on jogurtissa? Sehän on hapanmaitotuote siinä missä viilikin, terveellistä kuin mikä, jos vain syö niitä lisäsokeroimattomia tuotteita. Muroja lapsi nakertelee kuivana mielellään, parempaa se on kuin karkki. Makaroni ja vaalea vehnäleipä uppoavat tosi hyvin, lapsi tykkää niistä ja syö yhtä kyytiä leivän päällä kalkkunasiivua ja kurkkua ja pastan kanssa kana-, kala- tai jauhelihakastiketta. Vaaleaa vehnäleipää meillä syödään sen takia, että mikään ei ole niin hyvää kuin vasta uunista tullut vehnäsämpylä (ja koska muut leivät aiheuttavat vatsaoireita). Ruoka on nykypäivänä puhdasta ja vähärasvaista ja sillä lailla ihan terveellistä, kun päivittäin vaihtelee ruokia eikä aina syö samaa. [/quote] Vähärasvainen ei oo terveellistä pölkkypää. Aivot on rasvaa suurimmaks osaks ja toimii mieluiten rasvalla ennemmin kuin sokerilla. Tyhmät uskotte telkkarimainoksiin. [/quote] Aivot muuten toimii pelkästään sokerilla.. Lihakset käyttää rasvaa ja sokeria. [/quote] Aivot käyttää ravinnokseen mieluummin rasvaa kuin sokeria. Älä näytä tyhmyyttäsi. Tämä on todistettu kymmenet kerrat.
[/quote]
Aivot ei pysty käyttämään muuta kuin sokeria.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:59"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.
[/quote]
Höpö höpö. Ai ei missään muualla? No mitenhän on on Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa, Virossa, Japanissa... Kyllä noissa maissa juodaan maitoakin. Myös aikuiset.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:05"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:18"]
Vai että nykyään lapset syö terveemmin koko ihmiskunnan aikana. Ja että maitotuotteet ovat terveellisiä. Kalsiumia saa paljon vihanneksistakin. Suomen maitotuotteet ovat pitkälle jalostettua ja köyhää sekä aiheuttaa monelle vatsavaivoja ja näppylöitä.
[/quote]
Niin hämmästyttävältä kuin se sinusta kuulostaakin, niin kyllä! Arvaapa mitä minun äitini söi lapsena?
- Leipää, pullaa, viinereitä, ranskanleipää, läskisoosia ja perunaa. Kahvia jo tosi nuorena. Vihanneksia ei talvella juuri ollut, eikä kyllä mun isovanhemmilla juureksiakaan. Eikä salaattia. Eikä hedelmiä. Hilloja ehkä.
Kun hän meni toiselle paikkakunnalle lukioon, hänellä oli taskurahaa, jolla kävi ostamassa viineriä pullakaupasta. Iltaisin hän järsi ranskanleipää, kun ei muutakaan ollut.
[/quote]
Oli ruoka silti vähemmän jalostettua kuin nykyään. Leipä leivottiin myllystä haetuilla jauhoilla. Liha oli lähellä tuotettua.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:02"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:59"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.
[/quote]
Tämä oli siis lapsen ruokavalio. Ja lapsi saa 3 kertaa päivässä mukin maitoa, onko se siis liikaa mielestäsi? Oli kirjoitettu vastineeksi siihen, kun kysyttiin mitä perheiden lapset syövät.
[/quote] Meillä täällä Keski-Euroopassa yli vuoden ikäiset eivät juo maitoa sellaisenaan, vaan kaakaossa esimerkiksi. Juustot ja muut maitotuotteet ovat kyllä suosittuja kalsiumin lähteitä lapsilla.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:59"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.
[/quote]
Höpö höpö. Ai ei missään muualla? No mitenhän on on Ruotsissa, Norjassa, Hollannissa, Virossa, Japanissa... Kyllä noissa maissa juodaan maitoakin. Myös aikuiset.
[/quote] No aika vähemmistö maailman maita tuossa on.
Aivot käyttävät ketoaineita ravintolähteenään mieluummin kuin glukoosia.[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:06"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:37"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:35"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:19"][quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 18:06"]Mitä vikaa on jogurtissa? Sehän on hapanmaitotuote siinä missä viilikin, terveellistä kuin mikä, jos vain syö niitä lisäsokeroimattomia tuotteita. Muroja lapsi nakertelee kuivana mielellään, parempaa se on kuin karkki. Makaroni ja vaalea vehnäleipä uppoavat tosi hyvin, lapsi tykkää niistä ja syö yhtä kyytiä leivän päällä kalkkunasiivua ja kurkkua ja pastan kanssa kana-, kala- tai jauhelihakastiketta. Vaaleaa vehnäleipää meillä syödään sen takia, että mikään ei ole niin hyvää kuin vasta uunista tullut vehnäsämpylä (ja koska muut leivät aiheuttavat vatsaoireita). Ruoka on nykypäivänä puhdasta ja vähärasvaista ja sillä lailla ihan terveellistä, kun päivittäin vaihtelee ruokia eikä aina syö samaa. [/quote] Vähärasvainen ei oo terveellistä pölkkypää. Aivot on rasvaa suurimmaks osaks ja toimii mieluiten rasvalla ennemmin kuin sokerilla. Tyhmät uskotte telkkarimainoksiin. [/quote] Aivot muuten toimii pelkästään sokerilla.. Lihakset käyttää rasvaa ja sokeria. [/quote] Aivot käyttää ravinnokseen mieluummin rasvaa kuin sokeria. Älä näytä tyhmyyttäsi. Tämä on todistettu kymmenet kerrat.
[/quote]
Aivot ei pysty käyttämään muuta kuin sokeria.
[/quote]
Aivot käyttävät ketoaineita ravintolähteenään mieluummin kuin glukoosia.
Eli rasvaa mieluummin kuin sokeria
Idiootit
Ymmärtäkää
Rasvaa. Ei sokeria.
Miule tulee leivästä ja puurosta vatsa kipeäksi :-( mutta lapset kyllä saavat molempia: itse tehdyt porkkana sämpylät ja kaakao ovat mielestäni kelpo iltapala! Kaakaota ei juoda kuitenkaan joka pv, samoin mehuja meil ei ostella. Lapset tykkäävät syödä maustamatonta jugurttia ja marjoja ;-)sekä kalaa! Enkä nyt puhu kala puikoista. .
paahtoleipää emme osta, niin paljon lisäaineita että säilyy viikko tolkulla eikä edes pidä nälkää. Pasta on täysjyvää.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:12"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 20:02"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:59"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.
[/quote]
Tämä oli siis lapsen ruokavalio. Ja lapsi saa 3 kertaa päivässä mukin maitoa, onko se siis liikaa mielestäsi? Oli kirjoitettu vastineeksi siihen, kun kysyttiin mitä perheiden lapset syövät.
[/quote] Meillä täällä Keski-Euroopassa yli vuoden ikäiset eivät juo maitoa sellaisenaan, vaan kaakaossa esimerkiksi. Juustot ja muut maitotuotteet ovat kyllä suosittuja kalsiumin lähteitä lapsilla.
[/quote]
Huvittavaa, että tuo maito-asia oli näemmä monelle huonoa tässä ruokavaliossa. Me olemme hyvinkin tietoisia maidon kulutuksesta ja teemme itseasiassa vastoin neuvolan ohjeita, kun annamme vain 3 kertaa päivässä maitoa. Suomessa suositellaan neuvolassa, että maitoa juotaisiin myös ruokajuomana, mikä on huonoa, koska se estää niin paljon raudan imeytymistä. Meillä aikuiset juovat harvoin maitoa, minä esimerkiksi juon aina kookosmaitoa tai kookoskermaa (en toki ruokajuomana :) ) Kaakaota meillä ei juoda koskaan, turhaa sokeria lapselle mielestämme.
Aivot ei pysty käyttämään muuta kuin sokeria?
Pitäisi painaa "Asiaton" linkkiä
No parasta syödä sesongin mukaan ja oman maan tuotteita, ihan perusruokaa, puuroja, perunaa, porkkanaa, punajuuria, lanttua, lihaa ja kalaa, sieniä, marjoja, joita pakastimesta talvella, omenia, viinimarjoja, mansikoita
Tuo, että hedelmiä tulisi syödä niin ja niin paljon on suurta huijausta, mihin suomalainen tarvii vaikkapa vesimelonia? Ei mihinkään, kuumissa maissa hiukka eri juttu, samoin appelsiinit ja muut. Mitä järkee?
Syön kyllä itekn hedelmiä paljon ja myös kaukana tuotettua riisiä yms.vaikka tiedän, ettei tarvisi. Kaikista terveellisintä suomalainen yksinkertainen sapuska ja sesongin mukaan vaihdellen marjoja ynnä muita.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:25"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:16"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:09"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:01"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 10:52"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 10:44"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 10:25"]
En usko mihinkään ääripää-ruokailuihin. En todellakaan. Noi tulee ja menee miten sattuu ajan myötä ja aina juuri NYT on se hetki kun tiede on taas todistanut jotain.. (Josta nää asiantuntijat muuten ei edes pääse kuitenkaan yksimielisyyteen)Nyt sokeri on suoraan saatanasta ja suurinosa viljatuotteista... Huh.
Uskon sellaseen perusterveelliseen ruokavalioon. Eli paljon kasviksia ja kuituja ja hedelmiä/marjoja. Myös tarpeeksi proteeinia ja omega3-pitoisia ruokia. Kun se on kunnossa, niin siihen voi ottaa välipalaksi jogurtin tai juoda lasillisen kaakaota eikä kenenkään maailma kaadu siitä.
[/quote]
Kerro, mihin tarvitset paljon kuituja.
[/quote] En ole tuo, jolta kysyt, mutta kuidut lisäävät massaa suolistoon auttaen vatsan toimintaa ja vähentämällä mm suolistosyöpiä, tasoittamalla ravinnon imeytymistä ja näin vähentämällä vaaraa sairastua diabetekseen. Kuitu sitoo itseensä myös kolesterolia edistäen näin sydänterveyttä.
[/quote]
Kuitujen tärkeys on huuhaata. Ja vihanneksista saa enemmän kuitua kuin monesta viljatuotteesta
[/quote] Millä perusteella? Näytä minulle muutama luotettava tieteellinen julkaisu, jonka tulokset viittaavat siihen, että kuidut ovat huuhaata. Yksi ei riitä, koska tieteellinen tieto perustuu useiden tieteellisten tutkimustulosten summaan. Pelkkä hypoteesi ja viite ei riitä. Tällä hetkellä on vahva tieteellinen tutkimusnäyttö kymmenien vuosien ajalta viittaa nimen omaan siihen, että runsas kuitujen saanti on yksi avaintekijä terveellisessä ruokavaliossa. Kuituja saa vihanneksista ja täysjyväviljasta muun muassa.
[/quote]
Kaikissa vihanneksissa on 8 kertaa viljoja suurempi kuitumäärä. En ole sanonut etteikö kuituja tarvitsisi mutta niiden määrä on liioiteltu. Varsinkin leipää pitäisi muka vetää pussillinen jotta muka tarvittava kuitutarve täyttyy
[/quote] Kuten sanoin, jos esität noin linjasta poikkeavia näkemyksiä totena, niin sinuna esittäisin tieteellisiä tuloksia luotettavasta lähteestä ja viivana. Näkkäri, puuro ja ruisleipä on hyvästä. Samoin monissa vihanneksissa kuihtui on, mutta niitä pitää syödä sitten myös. Etenkin juuresraasteita. Pelkkä kurkku-tomaatti-lehtisalaatti-kombo ei missään olosuhteissa riitä pelkästään.
[/quote]
Leivästä saa kuitua mutta EDELLEEN 75% maapallon väestöstä allergisoi viljoista. Näin ollen vihsnnekset on terveellisempi kuidunlähde.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:19"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:10"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:02"]Ihmettelee suuresti asiantuntijana, että mitä pseudotieteellisiä "tutkimuksia" ihmisillä täällä on perusteluinaan. Rasvaton maito esim. pesee juuston kuusi nolla. Molemmissa kalsiumia, mutta juusto on oikeastaan vain kontsä kovaa rasvaa.
Tästä päästäänkin siihen, mitä moni ei hyväksy vain ja ainoastaan siksi, kun se voi on aina kuulunut omaan ruokavalioon ja joku höyrypää Heikkilä on muuta väittänyt yksin kaikkia muita asiantuntijoita vastaan, että kasvirasva (paitsi kookosrasva) on ihmiselle terveellistä ja tarpeellista, kun taas voi ja eläinrasvat vaikuttavat erittäin haitallisesti mm verisuoniterveyteen ja syöpien syntyyn. Itse en käytä eläinrasvaa kuin sen mitä väkisin tulee, kun n. kerran viikossa lihaa syön. Ei vaikuta tippaakaan, mitä se porsas syö tai on syömättä. Eläinten hyvinvointi kohenisi jo sillä, etteivät ihmiset kuluttaisi lihaa niin naurettavan paljon. Ja sori, mobiili tuskin sallii kappalejakoa.
[/quote]
Miten sitten eläimet kuolevat ennenaikaisesti jos syövät rypsiä, margariinia? Kasvirasvojen on todistettu kalkkeuttavan verisuonia.
Kokeilkaapa kotona. Lämmitä voi 37 asteiseksi. Ihmisruumiinlämpötila. Voi sulaa.
Entäs margariini? Se sulaa 40 asteessa. Eli jähmettynermpänä "virtaa" suonissa. Fakta
[/quote] Tämä on nyt oikein oppikirjaesimerkki arkiajattelun harhasta. Ajatellaan, että se olomuoto jotenkin viittaisi suonistossa käyttäytymiseen. Nämä asiat tapahtuvat MOLEKYYLITASOLLA. Sinun sula rasvakattilateoriasi ei kelpaa todisteeksi yhtään mihinkään.
Sinulle sanon myös: pane linkkiä tutkimuksiin, jotka tukevat toisiaan kasvirasvan haitallisuudesta sydänterveyteen. Pelkkä Antti Heikkilän jorina studio55 ohjelmassa ei riitä. Ei edes viitteelliseksi.
[/quote]
Annoin esimerkin että sun kaltaiset yksinkertaiset ymmärtävät. Mulla on kirjallisuutta asiasta. Antti Heikkilän mielipiteitä tukee kymmenet tunnetut lääkärit. Ja useat Harvsrdin ja Oxfordin tutkimukset.
Ei se kumma ole että suurinosa mammoista kamppailee ja jojoilee painonsa kanssa ja lapsilla on allergioita ja astmaa ja lihavuutta.. koska he ovat sinun kaltaisiasi.
Yle saa julkaista vain sellaisia tervetstutkimustuloksia jotka menevät yhteen suomen ruokapyramidin mukaan ja ruokasuositusten.
Kevyttuotteiden ja viljatuotteiden kulutus kasvoi 2000 luvun alkaessa. Samoin lihavuus
[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 10:16"]Gmo ruokaa ei ole testattu kymmeniä vuosis. Ole hyvä ja näytä oikea todiste asiasta.
Tässäpä sulle iso tutkimus 102 miljardista jenkki-elukasta 18 vuoden ajalta, jotka söivät GM-ruokaa:
Prevalence and impacts of genetically engineered feedstuffs on livestock populations
https://www.asas.org/docs/default-source/jas-files/final.pdf?sfvrsn=0
Koska en usko sun edes klikkaavan linkkiä, niin voin paljastaa sen verran, että ongelmia ei havaittu.
Onko se nyt niin hyvä, että tehdään gmo ruokaa vaikka voitaisiin jättää TEKEMÄTTÄ.
On, se on hyvä. Ruokahan on aivan valtavan työn ja tuskan takana vielä nykyäänkin. Monissa maissa yli puolet väestöstä tekee duunia maanviljelyn ja ruokahuollon parissa. Suomessakin tuloista 12,5 % menee vielä ruokaan vaikka ollaan erittäin rikkaita maailmanluokassa mitattuna. Vaivannäön lisäksi ruoan hankintaa haittaa sen ympäristökustannukset, kuten sademetsien hakkuut peltomaiksi ja biodiversiteetin romahtaminen. GMO:lla on saatu tuottavuutta kasvatettua ja tullaan kasvattamaan vielä paljon jatkossakin. Ei ole mitään järkeä olla ulosmittaamatta bioteknologian tuomia hyötyjä sekopäisten ja tiedonpuutteesta johtuvien pelkojen vuoksi.
Ruokaa menee suomessakin helvetisti ROSKIIN.
Meneekö?
Lainaus: "Suomessa heitetään henkilöä kohden 20-26 kiloa eli 125 euron edestä ruokaa roskiin vuodessa. Määrä vastaa noin kuutta prosenttia kaikesta kuluttajien ostamasta ruoasta (MTT:n Ruokahävikkitutkimus 2013)."
Riippumatta siitä, vaikka menisi enemmänkin, ei ole järkevää heittää vieläkin suurempaa osaa ruoasta roskiin pelkäämällä GMO-ruokia. Ja meneehän se ruoka efektiivisesti roskiin silloinkin, jos puimuri nostaakin 20 % vähemmän ruokaa pellosta kuin mitä sieltä voitaisiin nostaa, jos olisi valittu GM-lajike.
Miksi tehdä lisää paskaa heitettäväksi ROSKIIN.
Koska sademetsät, koska nälänhätä, jne.
Näillä päättäjillä ei ole tarkoituksena pelastaa KETÄÄN nälänhädästä, vaan tahkotakseen RAHAA niinkuin aina ennenkin.
Onko sillä jotain väliä, kuvitteletko päättäjien olevan itsekkäitä paskoja taikka ei, jos heidän tekemänsä päätös on kaikenkaikkiaan hyödyllinen koko ihmiskunnalle? Rahaahan traktorienkin valmistajat haluavat, pitäisikö siis luopua niistä ja pistää 90 % kansasta pellolle töihin?
Kaikki ajattelee vain rahaa.
Eiköhän aika iso osa ajattele paljon muutakin. Mua esimerkiksi vituttaa ne miljoonat sokeutuvat lapset, joiden sokeus olisi voitu estää A-vitamiinia syömällä, jota voitaisiin saada vaikka A-vitamiinigeenillä varustetusta GM-riisistä, mutta ei saada, koska ahneet lobbarit ja tyhmät päättäjät ja tyhmä kansa.
Margariinitehtaat ovat yhteistyössä lääkefirmojen kanssa saadakseen rahaa kun ihmiset sairastuu ruoasta ja ostaa lääkkeitä.
Tätä nyt ei kukaan usko ilman todisteita.
Lääkärit saavat provikkaa kun määräävät turhia lääkkeitä.
Eivät Suomessa ainakaan saa provikkaa yhdestäkään lääkkeestä.
Luonnonlääkekasvit kielletään valtion toimesta, koska niitä ei voi patentoida.
Laita listaa.
Lääkefirmat antaa rahaa valtiolle.
Ai? Lähde?
Liikevoitto on enemmän Lääkeyhtiötiöissä kuin jenkkien asekaupoissa.
Relevanssi oli mikä?
Gmo:n haittoja ei ole tutkittu tarpeeksi. Eikä se 10 vuotta edes riittäisi. Meidän lapset elää vielä 60 vuotta. Itse en lapselleni syötä geenimanipuloitua ruokaa..
Miksi niitä pitäisi tutkia? Ainahan ruokaa on syöty, vaikkei sitä ole tutkittu. Luonto itse tehtailee about jokaiseen kaupasta löytämääsi ruokatuotteeseen monta kertaa enemmän mutaatioita kuin mitä ihminen niihin GM-teknologialla parhaimmassakaan tapauksessa laittaisi. Pitäisikö jokainen omenakin kaupan hyllystä tutkia useampi kymmenen vuotta? Onhan jokainen niistä genetiikaltaan erilainen verrattuna seuraavan erän omenoihin, tai jopa saman omenapuun toisiin omenoihin. Ei ihmisen tekemissä muutoksissa ole mitään sellaista, että ne olisivat todennäköisemmin haitallisia ihmiselle kuin luonnon muutokset.
Kielletäänkö siis kaikki ruoka, koska mikään ruoka ei voi olla tutkittua?
Ja tämän ruokanatsin veri- ja rasva-arvot ovat parantuneet muutamassa vuosissa ihanteelliseen. Rasva% 17. Raskauskiloja ei ollut 1kk päästä synnytyksestä. Mitat 177cm 62kg.
Ennen söin leipää ja muuta hiilaria. Paino sama mutta rasvaprosentti 29%.
[quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 11:42"][quote author="Vierailija" time="12.01.2015 klo 10:16"]Gmo ruokaa ei ole testattu kymmeniä vuosis. Ole hyvä ja näytä oikea todiste asiasta.
Tässäpä sulle iso tutkimus 102 miljardista jenkki-elukasta 18 vuoden ajalta, jotka söivät GM-ruokaa:
Prevalence and impacts of genetically engineered feedstuffs on livestock populations
https://www.asas.org/docs/default-source/jas-files/final.pdf?sfvrsn=0
Koska en usko sun edes klikkaavan linkkiä, niin voin paljastaa sen verran, että ongelmia ei havaittu.
Onko se nyt niin hyvä, että tehdään gmo ruokaa vaikka voitaisiin jättää TEKEMÄTTÄ.
On, se on hyvä. Ruokahan on aivan valtavan työn ja tuskan takana vielä nykyäänkin. Monissa maissa yli puolet väestöstä tekee duunia maanviljelyn ja ruokahuollon parissa. Suomessakin tuloista 12,5 % menee vielä ruokaan vaikka ollaan erittäin rikkaita maailmanluokassa mitattuna. Vaivannäön lisäksi ruoan hankintaa haittaa sen ympäristökustannukset, kuten sademetsien hakkuut peltomaiksi ja biodiversiteetin romahtaminen. GMO:lla on saatu tuottavuutta kasvatettua ja tullaan kasvattamaan vielä paljon jatkossakin. Ei ole mitään järkeä olla ulosmittaamatta bioteknologian tuomia hyötyjä sekopäisten ja tiedonpuutteesta johtuvien pelkojen vuoksi.
Ruokaa menee suomessakin helvetisti ROSKIIN.
Meneekö?
Lainaus: "Suomessa heitetään henkilöä kohden 20-26 kiloa eli 125 euron edestä ruokaa roskiin vuodessa. Määrä vastaa noin kuutta prosenttia kaikesta kuluttajien ostamasta ruoasta (MTT:n Ruokahävikkitutkimus 2013)."
Riippumatta siitä, vaikka menisi enemmänkin, ei ole järkevää heittää vieläkin suurempaa osaa ruoasta roskiin pelkäämällä GMO-ruokia. Ja meneehän se ruoka efektiivisesti roskiin silloinkin, jos puimuri nostaakin 20 % vähemmän ruokaa pellosta kuin mitä sieltä voitaisiin nostaa, jos olisi valittu GM-lajike.
Miksi tehdä lisää paskaa heitettäväksi ROSKIIN.
Koska sademetsät, koska nälänhätä, jne.
Näillä päättäjillä ei ole tarkoituksena pelastaa KETÄÄN nälänhädästä, vaan tahkotakseen RAHAA niinkuin aina ennenkin.
Onko sillä jotain väliä, kuvitteletko päättäjien olevan itsekkäitä paskoja taikka ei, jos heidän tekemänsä päätös on kaikenkaikkiaan hyödyllinen koko ihmiskunnalle? Rahaahan traktorienkin valmistajat haluavat, pitäisikö siis luopua niistä ja pistää 90 % kansasta pellolle töihin?
Kaikki ajattelee vain rahaa.
Eiköhän aika iso osa ajattele paljon muutakin. Mua esimerkiksi vituttaa ne miljoonat sokeutuvat lapset, joiden sokeus olisi voitu estää A-vitamiinia syömällä, jota voitaisiin saada vaikka A-vitamiinigeenillä varustetusta GM-riisistä, mutta ei saada, koska ahneet lobbarit ja tyhmät päättäjät ja tyhmä kansa.
Margariinitehtaat ovat yhteistyössä lääkefirmojen kanssa saadakseen rahaa kun ihmiset sairastuu ruoasta ja ostaa lääkkeitä.
Tätä nyt ei kukaan usko ilman todisteita.
Lääkärit saavat provikkaa kun määräävät turhia lääkkeitä.
Eivät Suomessa ainakaan saa provikkaa yhdestäkään lääkkeestä.
Luonnonlääkekasvit kielletään valtion toimesta, koska niitä ei voi patentoida.
Laita listaa.
Lääkefirmat antaa rahaa valtiolle.
Ai? Lähde?
Liikevoitto on enemmän Lääkeyhtiötiöissä kuin jenkkien asekaupoissa.
Relevanssi oli mikä?
Gmo:n haittoja ei ole tutkittu tarpeeksi. Eikä se 10 vuotta edes riittäisi. Meidän lapset elää vielä 60 vuotta. Itse en lapselleni syötä geenimanipuloitua ruokaa..
Miksi niitä pitäisi tutkia? Ainahan ruokaa on syöty, vaikkei sitä ole tutkittu. Luonto itse tehtailee about jokaiseen kaupasta löytämääsi ruokatuotteeseen monta kertaa enemmän mutaatioita kuin mitä ihminen niihin GM-teknologialla parhaimmassakaan tapauksessa laittaisi. Pitäisikö jokainen omenakin kaupan hyllystä tutkia useampi kymmenen vuotta? Onhan jokainen niistä genetiikaltaan erilainen verrattuna seuraavan erän omenoihin, tai jopa saman omenapuun toisiin omenoihin. Ei ihmisen tekemissä muutoksissa ole mitään sellaista, että ne olisivat todennäköisemmin haitallisia ihmiselle kuin luonnon muutokset.
Kielletäänkö siis kaikki ruoka, koska mikään ruoka ei voi olla tutkittua?
Minusta luonnollinen ruoka ja labrassa kasvatettu "naudanfilee" eroaa aika vitusti toisistaan.
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:48"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:07"]
[quote author="Vierailija" time="11.01.2015 klo 19:00"]
Te mammat, jotka olette sitä mieltä, että melkein kaikki ruoka-aineet ovat vaarallisia, epäterveellisiä ja hyvä ettei myrkyllisiä, lyökääpä nyt meille malliksi tiskiin oman perheenne valinnat eli mitä te aikuiset ja erityisesti teidän lapsenne syötte. Jos vastausta ei löydy, jää koko juttu huojuvaksi ja aloitus trolliksi.
Mieleeni tuli, onko liikkeellä taas joku niistä vantaalaisäideistä, jotka vaativat jopa lapsilleen oman voirasia päiväkotiin ja kaikki suosikkivälipalat pois listoilta ynnä muita vaatimuksia, että lapset saavat edes yhdessä paikassa terveellistä, täyspainoista ruokaa. Huvitti jo silloin, kun luin jutun ennen joulua. Siis heillä kotona on lisäainepitoista makeaa ruokaa, joka on hyvin epäterveellistä!
[/quote]
No tässä yksi terveellisempi malli:
Aamupala: Kaurapuuro ja mustikoita omasta metsästä, vettä ja maitoa
Lounas: Herne-maissi-porkkanaa, paljon kasvisgratiinia ja vähän makaronilaatikkoa (tummasta makaronista), vettä
Välipala: Maitoa, banaani, Mustikka-mustaviinimarja smoothieta (maitorahka, turkkilainen jogurtti, mustikka, mustaviinimarja)
Päivällinen: Kurkkua, tomaattia, fetaa, salaattia, punasipulia, jauhelihaa ja vähän juustoa päällä, raejuustoa. Lautasella salaattia suurin osa.
Iltapala: Kaurapuuro joko vadelmilla tai mustikoilla, maitoa.
[/quote]
Miksi tämä on saanut 5 alapeukkua? Voisiko joku ystävällisesti selittää mikä tässä on huonoa?
[/quote]
Missään muualla maailmassa aikuiset eivät juo maitoa kuten Suomessa. Jotenkin vinoutunutta jopa tällaisen lapsuutensa Suomessa viettäneen mielestä. Myöskään puuro ei kuulu aikuisen ruokavalioon juuri Suomen ulkopuolella.