Lue keskustelun säännöt.
Perunaviipale-lihalaatikon ohje hakusessa.
07.09.2006 |
Eli olen etsinyt sellaisen joka perheessä tutun viipaleperunan ja liha/jauhelihanlaatikko ohjetta. Liemenä siinä on ollut lihalientä ja kenties kermaa/kananmunaa.
Mistään en ole löytänyt ohjetta,mutta toivottavasti täältä saa avun. Olisi ihana tehdä ruokaa minkä muistaa lapsuudestaan.
Kommentit (2)
hyvästä ohjeesta. Nyt huomenna sitten teen ja nautiskelen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
reilu kilo perunoita viipaloituna
400g jauhelihaa (itse käytän kevyt-nautasikaa 10%rasvaa)
sipulia
1tl suolaa
pippuria
2dl kermaa
2dl vettä
Ruskistusvaiheessa laitan jauhelihan joukkoon paprikajauhetta, hitusen suolaa ja pippuria. Ladon kevyesti öljyttyyn vuokaan perunat, sipulit ja jauhelihan, väliin ripottelen suolaa ja pippuria. Päälle kerma ja purkin huuhtelen vedellä ja kumoan huuhteluveden ruoan päälle. Luomuihmisenä kun en tykkää käyttää ruokakermoja tai lihaliemiä =) Mutta tietysti niitä voi laittaa =)
200asteessa reilu tunti, niin että neste on imeytynyt.