Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä vege tuotteissa oikein maksaa?

Vierailija
14.09.2021 |

Osaako joku selittää mikä näissä vege-ruuissa oikein maksaa ja mistä kuluttaja maksaa?
Trendi? Omatunto? Aate?

Muu Jauhis 10,32€/kg

vesi, herne 15 % (alkuperä: Eu), riisijauho, rypsiöljy, kookosrasva, stabilointiaineet (E461,E460), omenauute, suola, aromit, maissimaltodekstriini, perunatärkkelys, karamellisoitu glukoosisiirappi, punajuurijauhe, luontaiset aromit, mausteuutteet.

Sika-Nauta jauheliha 5,21€/kg

sianliha (60 %), naudanliha (40 %)

Kommentit (268)

Vierailija
1/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse veikkaan, että menekki jollain tavalla määrittää toistaiseksi hintaa...mutta vain veikkailen.

Vierailija
2/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai niissä mikään varsinaisesti maksa, mutta ihmiset ostavat, koska ajattelevat sen olevan egologisempaa, terveellisempää, trendikkäämpää...

Onhan kaurajuomakin paljon kalliimpaa kuin maito. En muista paljonko maitolitra maksaa, mutta alle euron kumminkin. Valion barisra kaurajuoma maksaa vähän alle 2 €.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herää ihan kysymys paljonko tuossa Muu jauhiksessa on vettä, jos toiseksi eniten on hernettä 15%. Kova kilohinta vedestä. No, se ei ole tyhmä joka pyytää.

Vierailija
4/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmiset haluavat ostaa puhtaampaa omaatuntoa ja tämän valmistajat ja kaupat tietävät. 

Vierailija
5/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienempi menekki. Isoja määriä on halvempaa valmistaa.

Vierailija
6/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä mitä isommat tuotantoerät, sitä halvempana hinta pystytään pitämään. Eläimen elämä on kovin halpa ja jauhelihat ym. Suomen suosituimpia ruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä isompia eriä jotain tuotetta myydään, hinta saadaan alas. Noita vegetuotteita valmistetaan pienempiä eriä ja niitä ei välttämättä ole joka kaupassa. Sika-nauta-jauhelihaa on Suomen joka kaupassa Hangosta Utsjoelle, se tarkoittaa huomattavasti suurempia määriä kuin nuo vegetuotteet.

Vierailija
8/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ilmastonmuutosta haluttaisiin ruokailutottumuksilla muuttaa, hallitus voisi aluksi poistaa kotimaisista vihanneksista, hedelmistä, marjoista ja kalasta arvonlisäveron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Brändi

Vierailija
10/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Menekki voi pieneltä osin selittää, mutta onhan noissa kunnon katteet tekijöilleen. Vegeostajat operoivat rajallisemmilla markkinoilla ja ovat tietoisempia ja maksuhalukkaampia kuluttajia, joten voitot tietenkin maksimoidaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

tuotantoyhtiöiden ja kauppojen halu maksimoida voittonsa. Kun kasvissyönti oli aikoinaan vain valistuneiden elämäntapa, se oli kallista, koska tuotteita ei tehty massoja. Kun kasvissyönnistä tuli muotia ja tapa todistaa, että "välittää" ilmastosta ja halua kuulua massaan, siitä tuli kallista, koska siitä tuli muotia ja massan harrastus.

Kun kasvissyönti vakiintuu ja kilpailu kiristyy halpakauppojen toimesta, hinnat palaavat järkevämmälle tasolle.

Minä aloitin syömään lihaa, kun kasvisruokien hintoja alettiin hinata ylös. Tai tarkemmin: otettiin kala mukaan ruokavalioon: kalastetaan itse omasta järvestä.

Vierailija
12/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pienempi menekki on tekosyy hinnalle. Ei veden, herneen, jauheen ja uutteiden sekoittaminen niin kallista ole. Varsinkin kun ruokateollisuus käyttää näitä raaka-aineita myös menevimmissä tuotteissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Seitan makkara 24,90€/kg 

Seitan (vesi, vehnäproteiini) 72%, sipuli, auringonkukkaöljy, mausteet, punainen paprika, hiivauute, vuorisuola, sakeuttamisaineet: agar-agar, guarkumi ja johanneksenleipäpuujauho, savu. Saattaa sisältää jäämiä selleristä, sinapista, soijasta ja lupiinista.

Siis 72% on vettä ja vehnäproteiinia ja maksaa 25€/kg. 

Vierailija
14/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pienempi menekki on tekosyy hinnalle. Ei veden, herneen, jauheen ja uutteiden sekoittaminen niin kallista ole. Varsinkin kun ruokateollisuus käyttää näitä raaka-aineita myös menevimmissä tuotteissa.

On se sikäli, että jokaisen tuotelinjan jälkeen linja ja laitteet pitää puhdistaa. Se maksaa rahaa, koska puhdistuksen aikana  koko linjasto seisoo tyhjänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pienempi menekki on tekosyy hinnalle. Ei veden, herneen, jauheen ja uutteiden sekoittaminen niin kallista ole. Varsinkin kun ruokateollisuus käyttää näitä raaka-aineita myös menevimmissä tuotteissa.

Tää pätee kyllä kaikkiin pienimenekkisimpiin tuotteisiin kaupassa. Voi olla vaikka, että tuotetta X on kaksi pakkauskokoa ja se toinen on epäjohdonmukaisesti kalliimpi, juuri vaikkapa se suurempi pakkauskoko.

Vierailija
16/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pienempi menekki on tekosyy hinnalle. Ei veden, herneen, jauheen ja uutteiden sekoittaminen niin kallista ole. Varsinkin kun ruokateollisuus käyttää näitä raaka-aineita myös menevimmissä tuotteissa.

On se sikäli, että jokaisen tuotelinjan jälkeen linja ja laitteet pitää puhdistaa. Se maksaa rahaa, koska puhdistuksen aikana  koko linjasto seisoo tyhjänä.

Eikö silloin juuri pitäisi tuotteelle saada volyymia ja pitää hinta kohtuullisena ja kilpailukykyisenä?

Vierailija
17/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä aloin käyttämään härkäpapua paljon ennen kuin se oli muodikasta. Silloin oli saatavissa vain kuivattuja härkäpapuja mitenkään käsittelemättä, taisi maksaa 2 euroa kilo ruokapiirissä, eli ei paljon mitään. Nykyään yli tuplahinta, mutta onhan tässä aikaakin mennyt varmaan 15 vuotta välissä, joten ei hirveän kallista.

Jalostettu ruoka on aina kalliimpaa kuin jalostamattomat raaka-aineet. Jauheliha on käytännössä jalostamatonta, mutta kasvisjauhis jaloste. Kannattaa käyttää raaka-aineita, jos haluaa päästä halvalla.

Vierailija
18/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Suomalaisista vain noin 1% on vegaaneja. Silti kaikki vegetuotteet on kaupassa korostetusti esillä ja vegehypetystä pidetään markkinointiosastojen toimesta yllä, koska vegetuotteet nostavat kaupan keskiostosta, liikevaihtoa ja katetta. 

Vegeruuat eivät ole pelkästään vegaaneille, vaan moni sekasyöjäkin niitä käyttää. Unohtamatta kasvissyöjiä.

Vierailija
19/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Menekki voi pieneltä osin selittää, mutta onhan noissa kunnon katteet tekijöilleen. Vegeostajat operoivat rajallisemmilla markkinoilla ja ovat tietoisempia ja maksuhalukkaampia kuluttajia, joten voitot tietenkin maksimoidaan.

Mistä tulkitset eri valmistajien katteita? Meinaatko, ettei esim. tuotekehitys ole vaatinut ollenkaan investointeja vaan tyhjästä tullut erilaisia tuotteita tarjolle?

Vierailija
20/268 |
14.09.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mua inhottaa syödä tekoruokaa. Siksi valitsen joko lihan, tai jonkun sellaisen kasvistuotteen joka sisältää vain sitä itseään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi yhdeksän