Miksi pihvin pitää antaa vetäytyä paistamisen jälkeen?
Piruuttani testasin äsken. Paistoin kaksi pihviä mediumeiksi, toisen söin heti ja toisen annoin vetäytyä 10 min foliossa. Pihvi jonka söin heti paistamisen jälkeen oli tosi mehukas ja suli suussa. Foliossa oleva pihvi menetti monta ruokalusikallista nesteitä ja ei ollut yhtä mehukas. Jotkut sanoo, että sen pitää antaa vetäytyä ettei neste irto leikkauksen yhteydessä, mutta ei varmaan koska ne on jo valuneet pois vetäytymisen aikana.
Tässä vaiheessa kotikokin uraa, olen kurkkuani myöten täynnä näitä vanhan kansan kokkiohjeita. Joku mummo keksinyt näitä 50-luvulla pienessä kotiviinihöyryissä vailla mitään teoriapohjaa? Vastaavia typeryyksiä saa lukea lähes joka reseptistä, mm. leipomisen yhteydessä jauhojen valuttaminen siivilä läpi ja muita aku ankan parhaita, joilla ei ole lopputulokseen mitään vaikutusta.
Kommentit (59)
Ja mummut painaa negaa niin että ranteet tärisee, lol
Vierailija kirjoitti:
Väärin paistettu.
Oikealla paistamisella (2-3 minuuttia/puoli) pihvi saa halutun kypsyyden vasta sitten kun se on vetäytynyt.
Kannattaa paistaa 30 sek. pidempaa per puoli, silloii ei tarvii jättää mehukkaita nesteita folioon.
Pihviä paistaessa lihan sidekudos vetäytyy ja sen takia liha vaatii rauhoittumista ennen ruokailua. Hyvä perussääntö on, että vetäytymisaika on puolet paistoajasta. Jos paistat pihviä 4 minuuttia, anna sen levätä vähintään 2 minuuttia ennen esillelaittoa.
Vierailija kirjoitti:
Pihviä paistaessa lihan sidekudos vetäytyy ja sen takia liha vaatii rauhoittumista ennen ruokailua. Hyvä perussääntö on, että vetäytymisaika on puolet paistoajasta. Jos paistat pihviä 4 minuuttia, anna sen levätä vähintään 2 minuuttia ennen esillelaittoa.
Vanhankansan ohjeiden mukaan. Onko mitään tutkittua tietoa asiasta? Joku tieteellinen yliopistotason tutkimus? Tuskin, sinäkin toistat papukaijana mitä olet joskus kuullut.
Huhhuh, lylläpä sitä on nyttä ahdettu punaista lihaa nassuun. Tervetuloa suolistosyöpä ja verisuonisairaudet!
Pilasit sitten lihan käärimällä sen folioon, kun olisi pitänyt käyttää styroksilaatikkoa.
Vierailija kirjoitti:
Pilasit sitten lihan käärimällä sen folioon, kun olisi pitänyt käyttää styroksilaatikkoa.
Tästäkin oli joku yliopistotason tutkimus olemassa?
Vierailija kirjoitti:
Katso suomirumilus tätä aasialaista kaunotarta. Sä et pysty ikinä yltää samalle tasolle. Mene nurkkaan häpeämään sika, siellä on sinunlaisesi rumiluksen paikka 😆
Katso sinä suomirumilus tätä komistusta. Sinä et ikinä yltää samalle tasolle.Mene nurkkaan häpeämään sika. Siellä on sinunlaisesi rumiluksen paikka
Game of Thrones- ja Aquaman-tähti Jason Momoa kohtasi jokaisen painajaisen: ”Palokuntaa ei näy missään” https://www.is.fi/viihde/art-2000006219839.html
Liian tiivis kääre ja pihvi vettyi.
Vierailija kirjoitti:
Liian tiivis kääre ja pihvi vettyi.
Sama reaktio, vaikka pihvin jättää lautaselle lepäämään, nesteet valuu ulos.
Vierailija kirjoitti:
Väärin paistettu.
Oikealla paistamisella (2-3 minuuttia/puoli) pihvi saa halutun kypsyyden vasta sitten kun se on vetäytynyt.
2-3 min/puoli on kyllä 2-3 x liian pitkä aika hyvälle pihille.
Joo, ei ole naisten paikka keittiössä. En ihmettele, että miehet ovat parempia kokkeja. Gordon ramsey, james oliver, ette pyst nimeämään yhtään naiskokkia joka ymmärtäisi oikeasti ruuanlaitosta jotain.
hard chef kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilasit sitten lihan käärimällä sen folioon, kun olisi pitänyt käyttää styroksilaatikkoa.
Tästäkin oli joku yliopistotason tutkimus olemassa?
Miksi siihen mitään tutkimusta tarvitaan? Eikö elämänkoulu riitä?
Suuri osa "oikeista tavoista" on vain uskomuksia ja perustuvat vain siihen että "niin on ennenkin tehty". Esimerkkinä nyt viakka että pihvejä pitäisi seisottaa huoneenlämmössä se puoli tuntia ennen paistamista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Väärin paistettu.
Oikealla paistamisella (2-3 minuuttia/puoli) pihvi saa halutun kypsyyden vasta sitten kun se on vetäytynyt.
2-3 min/puoli on kyllä 2-3 x liian pitkä aika hyvälle pihille.
Riippuu pihvin paksuudesta.
hard chef kirjoitti:
Joo, ei ole naisten paikka keittiössä. En ihmettele, että miehet ovat parempia kokkeja. Gordon ramsey, james oliver, ette pyst nimeämään yhtään naiskokkia joka ymmärtäisi oikeasti ruuanlaitosta jotain.
Hih hih, kysyppä näiltä miksi sen pihvin pitää antaa vetäytyä sillä kumpikin on tämänkin neuvon antanut.
Ei kyllä ole mun ikäpolveni keksintö vai onko K.Aihinen esim.jo yli 60 ? Sitäpaitsi esim.naudan sisäfilettä ei kovin monella lautasella 50/60- luvulla näkynyt eikä 70-luvullakaan.
En noudata ko.neuvoa, koska se pihvi jäähtyy hetkessä vaikka onkin foliossa. Syön pihvini kuten tykkään, kokit höpisköön mitä höpisee.
N.20 vuotta sitten huusivat kuorossa , että pihviä ei saa missään nimessä suolata ennen paistamista, lihanesteet valuu pois,nyt ripottelevat surutta sormisuolaa.
Vierailija kirjoitti:
hard chef kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pilasit sitten lihan käärimällä sen folioon, kun olisi pitänyt käyttää styroksilaatikkoa.
Tästäkin oli joku yliopistotason tutkimus olemassa?
Miksi siihen mitään tutkimusta tarvitaan? Eikö elämänkoulu riitä?
tämän palstan elämänkoululaiset pilaa pihvit antamalla niiden vetäytyä 10 min. Tämä taitaa olla lopputulos?
Vierailija kirjoitti:
Ei kyllä ole mun ikäpolveni keksintö vai onko K.Aihinen esim.jo yli 60 ? Sitäpaitsi esim.naudan sisäfilettä ei kovin monella lautasella 50/60- luvulla näkynyt eikä 70-luvullakaan.
En noudata ko.neuvoa, koska se pihvi jäähtyy hetkessä vaikka onkin foliossa. Syön pihvini kuten tykkään, kokit höpisköön mitä höpisee.
N.20 vuotta sitten huusivat kuorossa , että pihviä ei saa missään nimessä suolata ennen paistamista, lihanesteet valuu pois,nyt ripottelevat surutta sormisuolaa.
Näin se tahtoo mennä, aina tulee uusi trendikäs tv-kokki ja sanoo, että olet paistanut pihvin aina väärin ja sitten kertoo jonkun vanhan kansan viisauden jolla ei ole mitään teoriapohjaa.
Väärin paistettu.
Oikealla paistamisella (2-3 minuuttia/puoli) pihvi saa halutun kypsyyden vasta sitten kun se on vetäytynyt.