Lue keskustelun säännöt.
1200 g lohen savustusaika?
28.05.2014 |
En ole ennen savustanut kokonaista lohta, joten savustusaika on vähän hakusessa.
Kuinkahan kauan tuon kokoisen kalan savustaminen suunnilleen kestää?
Kommentit (3)
Helppo konsti kokonaisen lohen savustukseen on se, että kun kalan esim. sivuevä irtoaa helposti vähän vaan vetämällä niin valmista on. Sähkösavustimella 1-2 kilon kalaan menee noin 30 min.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
No, enpä ole noin hätäistä savustusta kyllä kokeillut. Kun savustan 1,2 -1,5kg kalan; savustimena Borniak 70, savustusaika on n 1,5 - 2 tuntia ja lämpö ei saa kohota yli 75 asteen; näin tulee mehevää ja hyvää. Kalan sisälämpötila tulee olla +65 astetta.
Puolisen tuntia eli kunnes savustuspöntössä on n. 100 astetta.Sitten tulet pois ja pöntön kantta hieman raottaen kymmenisen minuuttia.