Tutkimus: Kasvissyöjillä suurempi luunmurtumien riski kuin lihansyöjillä
Nyt kaikki lihaa syömään!
https://www.hs.fi/paivanlehti/26112020/art-2000007640922.html
Kommentit (25)
Kyllä tutkimuksessa viitataan siihen että oikeasti luun tiheys on heikompi ja luukin hauraampaa kasvissyöjillä kuin sekaruokaa syövillä.
Onneksi olen sekasyöjä. Maidossakin runsaasti kalsiumia ja Dvitamiinia jota luustoni tarvitsee.
Onneksi poikanikin on. Ja hänen tyttöystävänsä.
Pelkäsin että ihastuu johonkin kiihkouskovaiseen vegaanilahkolaiseen joka saarnaten luulee pelastavansa maailmaa. En olis jaksanut. huh.
Vierailija kirjoitti:
Ravinteita ei vaan saa ruohosta tarpeeksi.
Kivaa että lehmä osaa käsitellä ruohon minulle sopivaan muotoon. Lihakin on siis kasvisperäistä oikeasti.
Lihansyöjillä on enemmän sydän- ja verisuonisairauksia ja syövillekin sekaruokavalio saattaa altistaa. Nyt kaikki kasviksia ja tofua syömään!
Yhtä hyvin olisivat voineet vaan verrata lihavien ja laihojen luun kovuutta. Hoikilla on tyypillisesti heikommat luut, ihan ruokavaliosta riippumatta. Toisaalta taas elävät pitempään sen takia, että eivät ole lihavia. Kaikkea ei voi saada.
Vierailija kirjoitti:
Yhtä hyvin olisivat voineet vaan verrata lihavien ja laihojen luun kovuutta. Hoikilla on tyypillisesti heikommat luut, ihan ruokavaliosta riippumatta. Toisaalta taas elävät pitempään sen takia, että eivät ole lihavia. Kaikkea ei voi saada.
"Murtumariski voi selittyä ruokavaliosta johtuvalla kalsiumin ja proteiinin puutteella mutta myös sillä, että kasvissyöjillä on taipumus olla lihaa syöviä ihmisiä hoikempia. Kasvissyöjien keho ei siten tarjoa yhtä paljon murtumilta suojaavaa pehmikettä, jos ihminen kaatuu."
Ja lonkkamurtumaan ei kuole, toisin kuin lihansyöjän sydänkohtaukseen.
Tulehdukselliset suolistosairaudet ovat lisääntyneet nuorten aikuisten keskuudessa samaan aikaan kun punaisen lihan syönti on VÄHENTYNYT .
Mitä tästä voisi päätellä?
Kasvisyöjillä on suurempi riski saada myös sydänkohtaus
https://www.bbc.com/news/health-49579820
"Vegetarians higher risk for heart stroke "
Mielen murtumisesta puhumattakaan. Samaiset nuoret naiset, jotka ovat suurin mielialalääkkeiden käyttäjäryhmä, on myös enemmistönä kasvissyöjien joukossa.
Säännöllisesti lihaa tai kanaa syövät sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin muita todennäköisemmin
50 grammaa lihajalosteita päivässä lisää suolistosyöpäriskiä
https://www.syopajarjestot.fi/ajankohtaista/tiedotteet/50-grammaa-lihaj…
Ihmisen aivojen kehitys erosi apinasta silloin opittiin kypsentämään ravinnoksi lihaa.
Jos liha olisi edes hitusen epäterveellistä ja aiheuttaisi syöpää, ihmiskunta olisi näivettynyt, sairastunut ja kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten.
Mutta kävi päinvastoin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ravinteita ei vaan saa ruohosta tarpeeksi.
Kivaa että lehmä osaa käsitellä ruohon minulle sopivaan muotoon. Lihakin on siis kasvisperäistä oikeasti.
Niinhän se onkin ts. hiili, sillä maapallolla on hiilen kiertokulkuun perustuva elämänmuoto. Polta ruohoa, niin hyvän olon lisäksi jää tuhkaksi hiiltä. Polta pihvi, niin jää hiiltä ja nälkä.
Vierailija kirjoitti:
Ihmisen aivojen kehitys erosi apinasta silloin opittiin kypsentämään ravinnoksi lihaa.
Jos liha olisi edes hitusen epäterveellistä ja aiheuttaisi syöpää, ihmiskunta olisi näivettynyt, sairastunut ja kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten.
Mutta kävi päinvastoin.
Vieläkö joku jaksaa jakaa tätäkin totuutena. Tämä on vain yksi TEORIA. Todennäköisemmin syy oli ravinnon kypsentämisessä eikä lihassa. Hiilarithan ne aivojen ravintoa ovat eikä proteiinit.
Pitkälle prosessoitu liha johon lisätty nitraatteja saattaa olla epäterveellistä, sanotaan.
Mutta myös pinaatti, punajuuri, ruccola ja porkkana sisältää paljon nitraatteja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihmisen aivojen kehitys erosi apinasta silloin opittiin kypsentämään ravinnoksi lihaa.
Jos liha olisi edes hitusen epäterveellistä ja aiheuttaisi syöpää, ihmiskunta olisi näivettynyt, sairastunut ja kuollut sukupuuttoon jo ajat sitten.
Mutta kävi päinvastoin.
Vieläkö joku jaksaa jakaa tätäkin totuutena. Tämä on vain yksi TEORIA. Todennäköisemmin syy oli ravinnon kypsentämisessä eikä lihassa. Hiilarithan ne aivojen ravintoa ovat eikä proteiinit.
Silti: Jos liha olisi epäterveellistä, ihmiskunta olisi aikoja sitten näivettynyt, sairastunut ja kuollut sukupuuttoon. Mutta ei, ihminen vain porskuttaa eteenpäin ja tiede kehittyy...
Lihassa on huikea määrä tarpeellisia ravintoaineita sellaisessa muodossa että ihmiset voi ne hyväksikäyttää. Masennusta, sydänkohtauksia, luunmurtumia, suolistosyöpää.. kaikki kasvisyöntibuumin tulosta. Onneksi totuus alkaa tulla ilmi poliittisesta piilottelusta huolimatta.
Mutta se voi tuon tutkimuksen mukaan johtua myös siitä, että ne on niin hoikkia eikä ole pehmustetta samaan malliin kuin makkaransyöjämammoilla.