Suomalaiset on tuhansia vuosia ollut kalansyöjäkansaa/heimoja, mutta nyt tunnutaan mussuttavan vain jauhelihaa
Mikä teitä/meitä vaivaa?????
Ihmisten pitäisi syödä pääasiassa kalaa ja kasviksia, ellei sitten harvemmin jotain jänistä ja peuraa. Mutta nykyään vedetään vain jauhelihaa, jota varten tuhotaan valtavat alueet luontoa ja rääkätään valtava määrä tuotantoeläimiä,. eikä se ruoka ole edes terveellistä, varsinkaan kun suomalaiset vetävät sitä kaksin käsin joka aterialla joka päivä.
Kalan hinta ei ole ongelma, vaan asenne on. Kalaa saa yhtä halvalla kuin lihaakin, ei tarvitse aina lohta syödä.
Esivanhempamme kääntyvät haudassaan, sesistöjen äärellä aina eläneet ja kalastaneet pakanaheimot.
Jauheliha on kristittyä lähi-idän hapatusta.
Palatkaa juurillenne, syökää kalaa.
Kommentit (61)
Jos kivikautiset esi-isämme pääsisivät nykyaikaiseen ostariin ne valjastaisi mammutin vetämään jauhelihakylmäaltaan ulos sieltä ostarista kotiluolaansa.
Mistä muka saa kalaa ympäri vuoden alle 7 euron kilohinnalla?
Sanonta Pietarin kalansaalis on Raamatusta ja kristittyjen alkuperäinen tunnus oli kala. Kalasymbolia käytetään vieläkin.
Ap:lle: Totta turiset.
Noinhan se on ollut pakko olla. Hylkeet olivat myös suosiossa esi-isillämme.
Sian-, lampaan- ja naudanliha oli ennen juhlaruokaa jota syötiin harvoin sillä se oli arvokasta. Lihaa ei mussitettu joka päivä ja kala oli varsinkin kesäisin paljon yleisempi eläinproteiinin lähde.
Juuri näin.
Marjat, kala, juurekset, sienet.
Se on suomalaista.
Ei jauheliha ja makkara.
Vierailija kirjoitti:
Sanonta Pietarin kalansaalis on Raamatusta ja kristittyjen alkuperäinen tunnus oli kala. Kalasymbolia käytetään vieläkin.
Kuulema kristityt tervehtivät toisiaan niin että toinen piirsi maahan toisen eteen puolikaaren ja jos toinen vastaantulija teki samoin ja muodosti kaarista kalan niin oli varmaa että tämä toinenkin oli kristitty uskonveli.
Suomessa pihviliha on niin huonoa (LYPSYlehmän), että pakko jauhaa se. Ja silti huonoa. Sianrasva auttaa vähän.
Vierailija kirjoitti:
Sian-, lampaan- ja naudanliha oli ennen juhlaruokaa jota syötiin harvoin sillä se oli arvokasta. Lihaa ei mussitettu joka päivä ja kala oli varsinkin kesäisin paljon yleisempi eläinproteiinin lähde.
Juuri näin, lihaa on syöty hyvin harvoin. Eikä ihmisen kuuluisikaan sitä syödä usein.
Pääasiallisesti on syöty kalaa ja kasviksia, juureksia ja viljatuotteita (sen jälkeen kun viljely keksitty). Lihan liikasyönti on vain nykyaikainen elämäntapa, ja kuten voi huomata, huono tapa.
Vierailija kirjoitti:
Juuri näin.
Marjat, kala, juurekset, sienet.
Se on suomalaista.Ei jauheliha ja makkara.
Myös erilaiset linnut kuten varpuset, rastaat, peipot ja kanalinnut ovat maistuneet meidän esi-isillemme vielä 1800-luvulla. Ainoastaan joutsenia ei ole saanut metsästää sillä joutsenen ampumisen uskottiin tuovan surmaajalleen loppuelämäksi epäonnea.
Surullista tosiaan että meren ja tuhansien järvien ja jokien maassa kaupat notkuvat jauhelihaa ja makkaraa, samoin ihmisten ostoskärryt. Hyi helvata.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Juuri näin.
Marjat, kala, juurekset, sienet.
Se on suomalaista.Ei jauheliha ja makkara.
Myös erilaiset linnut kuten varpuset, rastaat, peipot ja kanalinnut ovat maistuneet meidän esi-isillemme vielä 1800-luvulla. Ainoastaan joutsenia ei ole saanut metsästää sillä joutsenen ampumisen uskottiin tuovan surmaajalleen loppuelämäksi epäonnea.
... ja silti joutsenet metsästettiin melkein sukupuuttoon?
Vähärasvainen kala ei pitäny esi-isiämme hengissä tarvittiin myös riistaa rinnalle. Taitaa nää lohikalat olla ainoita täällä pohjoisessa joissa on riittävästi rasvaa. Punaisessa lihassa on myös paljon kaikkea mitä kalassa ei ole. Ihminen elää hyvin pelkästään naudan lihalla mutta ei tietääkseni onnistu pelkällä kalan syömisellä taitaa jäädä puuttumaan joitakin vitamiineja.
Erinomaista ravintoahan kala on mutta ei korvaa punaista lihaa jos oikeasti haluu suorituskyvyn huippuunsa.
Vierailija kirjoitti:
Ihminen elää hyvin pelkästään naudan lihalla mutta ei tietääkseni onnistu pelkällä kalan syömisellä taitaa jäädä puuttumaan joitakin vitamiineja.
Pistäpä lähde tuolle naudanlihaväitteellesi. Ainakin C-vitamiinia jää puuttumaan, kalsiuminsaantikin aika heikkoa, jos vain naudanlihaa pupeltaa.
Ja Suomen väkiluku pyöri tuhansia vuosia lähellä nollaa ja heidät tunnettiin vain köyhyydestä ja kurjuudesta.
Älä ala käymään saaatana !! Jauhemliha ON hyvää.
Paha kala-allergia, ei voi kuolematta syödä.
sesistöjen=Vesistöjen
ap