Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi porkkanat on kitkeriä?

Vierailija
09.10.2013 |

Tykkään porkkanoista ja ne ovat terveellisiä. Muistaakseni ne ovat myös hyviä. Joskus harvoin ovatkin, mutta usein saa kitkeriä.

 

Olen ostanut porkkanoita eri paikoista, multaisia, vamiiksi pakattuja, irtonaisia, isoja, pieniä, kesällä, talvella. Joskus on hyviä, joskus lähes mauttomia, usein pahoja ja kitkeriä - syömäkelvottomia.

 

Mikä niissä on vikana? Onko ne edes syötäviä, jos maisuvat myrkyltä?

 

Kiitos vastauksista etukäteen.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
12.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kävin kaupassa taas, lähikaupassani. Ei ollut luomuporkkanoita eikä porkkanoita kylmässä.  Yhden Suomen suurimmista kaupungeista ihan iso kauppa kuitenkin lähellä keskustaa.

 

Hyviä porkkanoita on vaikea saada!

Vierailija
2/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanan kuori on usein kitkerämpää kuin sisusta. Ootko sä raaputtanuut ne kunnnolla tai kuorinut ihan kuorimaveitsellä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen huomannut, että luomuporkkanat ovat makeita. Kokeile ainakin, nykyään ostan vain luomuja.

Vierailija
4/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.10.2013 klo 22:37"]

Tykkään porkkanoista ja ne ovat terveellisiä. Muistaakseni ne ovat myös hyviä. Joskus harvoin ovatkin, mutta usein saa kitkeriä.

 

Olen ostanut porkkanoita eri paikoista, multaisia, vamiiksi pakattuja, irtonaisia, isoja, pieniä, kesällä, talvella. Joskus on hyviä, joskus lähes mauttomia, usein pahoja ja kitkeriä - syömäkelvottomia.

 

Mikä niissä on vikana? Onko ne edes syötäviä, jos maisuvat myrkyltä?

 

Kiitos vastauksista etukäteen.

[/quote]

Osta kokeeksi tällaisia kuin Jakobsson's Luomu porkkana, löytyy melkein joka ruokakaupasta. Muutti mun mielikuvani porkkanan mausta, ihania, makeita porkkanoita!

 

Vierailija
5/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Liiterin Italialaiset porkkanat maistuu hyvälle, Suomalaiset ei niinkään.

Vierailija
6/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanoita ei saa säilyttää etyleeniä tuottavien kasvisten  kanssa. Se kitkerä maku tulee nopeasti jos on samassa vihanneslokerossa esim omenien, päärynöiden, baanaanin, luumun tms kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tänään kaupasta ostetut kuorimaveitsellä kuoritut porkkanat oli niin pahoja, ettei kukaan meillä syönyt. Miksi tuommosia saa edes myydä?

 

Totta, luomuporkkanat on olleet parempia. Muistan, että lapsi pyysi kerran biodynaamisia porkkanoita lisää ja lisää. Tänään ihmetteli ensimmäisenä perusporkkanoitamme.

 

On siis aika siirtyä luomuun. Mutta mikä pilaa muut? Pahoja palsternakkoja ostettuani torimyyjä sanoi kerran, että maaperä tekee palsternakoista kitkeriä. makeitahan ne muuten ovat. Onko maaperä pilalla?

 

ap

 

 

Vierailija
8/17 |
09.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanan makeus häviää jos niitä säilytetään lämpöisessä, kuten monet kaupat. Katsokaapa vaan niin ne makeat on aina kylmähyllyn puolella eivät laarissa keskellä lattiaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.10.2013 klo 23:50"]

Porkkanan makeus häviää jos niitä säilytetään lämpöisessä, kuten monet kaupat. Katsokaapa vaan niin ne makeat on aina kylmähyllyn puolella eivät laarissa keskellä lattiaa. 

[/quote]

Vierailija
10/17 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höh, oma teksti katosi jonnekin tuosta lainauksesta.  Niin piti sanoa, että totta, porkkanat pitäisi säilyttää ihan muutamassa asteessa, että pysyisivät hyvinä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
10.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luomuporkkanoita suosittelen minäkin.

Vierailija
12/17 |
14.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakko kommentoida vanhaan ketjuun! Oon ihmetellyt kun viime aikoina lähes kaikki s-marketeista ostamani porkkanat on maistuneet kitkerältä/saippualta!

Etenkin ne Kotimaista-merkin, mutta myös ne oranssien pussien porkkanat, oli luomua tai ei.

Tosi harmi kun ei pääse nauttimaan hyvästä, terveellisestä välipalasta ja joutuu heittää lähes kaikki roskiin. 😑

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
14.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaupan porkkana ovat ylilannoitettuja, siksi luomu on makeampaa.

Itse kasvatan ilman apulantaa ja ero on kuin yöllä ja päivällä.

Vierailija
14/17 |
14.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saman havainnon tehnyt. Itse kasvatetut porkkanat maistuvat aivan erilaiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
31.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha keskustelu, mutta pakko kommentoida kun tuo kitkeryys on täälläkin huomattu. Tänä syksynä ja talvena on KERRAN osunut käteen makea porkkanapussi, kaikki muut olleet kitkeriä.

Mikä tähän auttaa? Eikö kaupat tajua pilaavansa porkkanat vai missä vaiheessa ne lämpiää ja kitkeröityy syömäkelvottomiksi?

Mihin kannattaa valittaa?

Vierailija
16/17 |
31.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkanat kitkeröityvät, jos niitä säilytetään liian lämpimässä, auringonvalossa tai liian kuivassa, jolloin ne nahistuvat. Kitkeriksi muuttuneista porkkanoista ei enää kunnollisia saa, mutta keittoon ja ruuanvalmistukseen ne vielä kelpaavat. Parhaita porkkanoita ovat tosiaan ne, jotka käydään poimimassa omasta maasta heti syötäviksi!

Perunoiden maussa on myös hurja ero, kaupan uudet potut maistuvat todella karmealta, jos on oman maan pottuihin tottunut.

Vierailija
17/17 |
31.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Makuun vaikuttaa myös viimekesän kelit. Kuivuus saa monet juurekset maistumaan väkevältä/karvaalta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme viisi