Mitä simppeliä juhlissa tarjoiltiin 80- ja 90-luvuilla?
Jauhelihakeitto ja karjalanpiirakat.
Kermakakku rouhitulla suklaalla tai kermakakku päällä säilykehedelmiä.
Mitä "herkkuja" teillä on muistissa?
Kommentit (50)
Lapsille oli Mehukattia ja Carneval-keksejä.
Lihapulla-juusto-viinirypäletikut eli cocktailtikut
Raikkaita voileipiä ja 100g makaronilaatikkoa.
Vesimelonisiili jossa lihapullia, juustokuutioita ja viinirypäleitä
Hedelmäsalaattia ihanassa korkeajalkaisessa kulhossa ja annoskulhot siinä kyljessä. Tämä on herkkua edelleen!
Jauhelihakeitto ei ole tosiaankaan mikään juhlaruoka. Ala-arvoista edes arkiruoksi. Lihakeittoa sen olla pitää. Jauheliha sopii pihveihin, lihapulliin, hernekeittoon lisukkeeksi, kastikkeisiin....
Kuivakakkua ja kanelipullaa. Ovat kyllä herkkuani vieläkin.
Pitipä katsoa oman yo-juhlan kuvat ja siellä näytti silloin olleen 3 erilaista salaattia (yksi lienee ollut italian- tai perunasalaatti, näyttää majoneesipohjaiselta), paistia kastikkeineen, perunoita, täytettyjä paprikoita, herneitä (helakanvihreitä paistin tarjoiluvadilla koristeena), lihapullia ja ranskalaisia (näitä oli lapsille aina ja kyllä lapset niitä söikin), jotain laatikkoa (näyttää kermaperunoilta) ja sitten vati, jossa oli riveissä tomaattia ja kurkkua. Lisäksi oli juustotarjotin ja jälkiruokana/kahvin kanssa täytekakkua, vaniljatäytteisiä kotitekoisia vohveleiksi kutsuttuja leivoksia, peruspullaa, 7 lajia piparkakkuja ja erikseen sokerittomat tarjoilut.
Jauhelihakeitosta ei mitään havaintoa.
Hammastikkuja, joissa eineslihapulla ja pala kurkkua tai pala juustoa tai paprikaa.
Meillä oli juhlissa aina voileipiä. Tummaa ja vaaleaa leipää hienosti koristeltuna, päällä mm. juustoa, leikkeleitä, keitettyä kananmunaa, tomaattia, kurkkua, persiljaa. Oli niin hyvää kotikaljan kanssa!
Ei osattu leipoa itse, joten ostettiin omenaviinereitä
Voileipiä tai voileipäkakkuja. Meillä oli aina ainakin graavilohta ja savuporoa noissa molemmissa vaihtoehtoina. Piti olla vähän juhlavampaa tarjolla.
Meillä oli sitä jauhelihakeittoa veljeni häissä ja minun lakkiaisissa. Arkiruoka olikin lähinnä perunaa, ruskeaa kastiketta ja punajuurta. Isä oli juoppo ja äiti kotiäiti eli tämän päivän työtön. Sosiaaliluukulta saatiin ruokaa ja rahaa. Erityisesti on jäänyt mieleen herkkuina lauantaimakkara ja Oltermannijuusto leivän päällä. Onneksi meidät lapset koulutettiin silti, päästiin ponnistamaan toisin oloihin.
Ylioppilasjuhlissa ja syntymäpäivillä oli aina voileipäkakkuja, ainakin lihatäytteinen mutta saattoi olla myös lohikakkuja. Myös voileipiä olen syönyt joissain juhlissa eli päällä oli kinkkua tai meetvurstia ja tomaatti tai kurkkusiivu tai lohta ja tilliä. Makeana oli usein kermatäytekakku, Hanna-tädin pikkuleipiä, kaneliässiä ja joskus leipäjuustoa. Olen maaseutupitäjästä kotoisin. Juotavana oli kahvin lisäksi mehua ja simaa ja se oli hyvää! En muista yhtään teen juojaa tuolta ajalta.
Vierailija kirjoitti:
Ylioppilasjuhlissa ja syntymäpäivillä oli aina voileipäkakkuja, ainakin lihatäytteinen mutta saattoi olla myös lohikakkuja. Myös voileipiä olen syönyt joissain juhlissa eli päällä oli kinkkua tai meetvurstia ja tomaatti tai kurkkusiivu tai lohta ja tilliä. Makeana oli usein kermatäytekakku, Hanna-tädin pikkuleipiä, kaneliässiä ja joskus leipäjuustoa. Olen maaseutupitäjästä kotoisin. Juotavana oli kahvin lisäksi mehua ja simaa ja se oli hyvää! En muista yhtään teen juojaa tuolta ajalta.
Lisäisin vielä tiikerikakun ja pullakranssin.
80-luvulla kaviaaria ja hanhenmaksapalleroita.
90-luvulla kyyneleillä suolattua nälkää.