Eihän uuniranskanperunat edes ole epäterveellisiä. Miksi ne aina mielletään roskaruoaksi?
100g sisältää:
ENERGIAA 750 kJ / 180 kcal
RASVAA 6 g
josta tyydyttynyttä rasvaa 0,4g
HIILIHYDRAATTIA 28 g
josta sokereita 0,5 g
RAVINTOKUITUA 2 g
PROTEIINIA 3 g
SUOLAA <0,01 g
Täähän on päinvastoin vallan terveellistä.
Kommentit (15)
Syöpääkäs joskus ketsupin ja Lidlin aiolin kanssa.
siks ku niitä syödään roskiksesta
t: Spurgu-Pertti
Roskaruoka -nimitys on tullut alunperin siitä, että ruuan ympärillä on paljon roskaa. Eli jos syöt ne kertakäyttölautaselta, ranskikset ovat roskaruoka, muussa tapauksessa ei. Terveellisyyteen en ota kantaa.
Noi luetteloimasi ravintoarvot ei kerro sisällöstä mitään, joten vaikea sanoa mitään terveellisyydestä.
Teollisessa siemenöljyssä uitettua tärkkelystä, jota vielä uunissa lisää kärvennetään. Ei tuon epäterveellisempää juuri ole.
Vierailija kirjoitti:
Teollisessa siemenöljyssä uitettua tärkkelystä, jota vielä uunissa lisää kärvennetään. Ei tuon epäterveellisempää juuri ole.
Perunaa ja rypsiöljyä. Sinä et siis syö perunaa lainkaan koska se on "tärkkelystä", et ilmeisesti saa myöskään hyviä rasvahappoja oikein mistään kun välttelet öljyä?
Kerrohan miten tuo siis on epäterveellistä? Perunassa on myös tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita kuten magnesiumia.
ap
Vierailija kirjoitti:
Noi luetteloimasi ravintoarvot ei kerro sisällöstä mitään, joten vaikea sanoa mitään terveellisyydestä.
En toki tiedä miten av-palstalaiset määrittelee terveellisen ruoan, itse määrittelen sen nykyisten ravitsemussuositusten mukaisesti.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Noi luetteloimasi ravintoarvot ei kerro sisällöstä mitään, joten vaikea sanoa mitään terveellisyydestä.
En toki tiedä miten av-palstalaiset määrittelee terveellisen ruoan, itse määrittelen sen nykyisten ravitsemussuositusten mukaisesti.
ap
No se teollisuuden käyttämä halvin bulkkirypsäri sopii vain fillarin ketjujen rasvaamiseen ja siihenkin huonosti. Terveelliset öljyt (kylmäpuristettu oliivi) ja rasvat (kala, pähkinät) on hippasen kalliimpia kuin mummon ranskispussi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teollisessa siemenöljyssä uitettua tärkkelystä, jota vielä uunissa lisää kärvennetään. Ei tuon epäterveellisempää juuri ole.
Perunaa ja rypsiöljyä. Sinä et siis syö perunaa lainkaan koska se on "tärkkelystä", et ilmeisesti saa myöskään hyviä rasvahappoja oikein mistään kun välttelet öljyä?
Kerrohan miten tuo siis on epäterveellistä? Perunassa on myös tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita kuten magnesiumia.
ap
Rypsiöljy on juurikin sitä siemenöljyä, joka ei sovi ihmisen elimistölle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teollisessa siemenöljyssä uitettua tärkkelystä, jota vielä uunissa lisää kärvennetään. Ei tuon epäterveellisempää juuri ole.
Perunaa ja rypsiöljyä. Sinä et siis syö perunaa lainkaan koska se on "tärkkelystä", et ilmeisesti saa myöskään hyviä rasvahappoja oikein mistään kun välttelet öljyä?
Kerrohan miten tuo siis on epäterveellistä? Perunassa on myös tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita kuten magnesiumia.
ap
Perunan terveellisistä aineista suurin osa on siinä kuoressa tai juuri sen alla. Ranskanperunoissa niistä ei ole mitään jäljellä, kun kahden paistamisen/kypsennyksen välissä on vielä jäädytyskin. Öljyistä terveellisiä ovat kalaöljy (jos ei ole härskiintynyttä), mekaanisesti kylmäpuristettu oliiviöljy ja kookosöljy. Rypsi/rapsiöljy on monella tapaa haitallista, varsinkin lämmittäessä syntyy haitallisia yhdisteitä.
Ei ne kamalan epäterveellistä olekaan. Ravintoaineita ei ole kuitenkaan nimeksikään mutta käy laiskan päivän ruoaksi hyvin.
Tilasin Aliexpresiltä ransakanperunaleikkurin 0,6 eurolla talvella. Leikkasin sitten ranskalaisia. Kulhoon 30-60 minuuttia ja suolaa päälle. Itkee nestettä kulhon pohjalle.
Sitten perunat uuniin leivinpaperin päälle 225 astetta 20-30 minuuttia. Välissä kääntelyä. Mielummin kannattaa paistaa kauemmin kuin lyhyen aikaa, kuitenkin niin että mistä itse tykkää.
Ei tarvita öljyä. Tulee uskomattoman hyvän makuisia. Tuo perunan kuori on homman salaisuus. Näitä perunoita voi napostella ihan sellaisenaankin. Maku on paljon parempi kuin kaupan ranskiksilla.
Kokeilin tehdä myös yleiskoneen ranskanperunaleikkurilla, mutta ei tule hyvää. On liian ohutta tikkkua ja menee mossöksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teollisessa siemenöljyssä uitettua tärkkelystä, jota vielä uunissa lisää kärvennetään. Ei tuon epäterveellisempää juuri ole.
Perunaa ja rypsiöljyä. Sinä et siis syö perunaa lainkaan koska se on "tärkkelystä", et ilmeisesti saa myöskään hyviä rasvahappoja oikein mistään kun välttelet öljyä?
Kerrohan miten tuo siis on epäterveellistä? Perunassa on myös tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita kuten magnesiumia.
ap
Rypsiöljy on juurikin sitä siemenöljyä, joka ei sovi ihmisen elimistölle.
Tämä lieneekin taas sitten sitä niin kutsuttua uskon asiaa. Virallisesti rypsiöljy on kuitenkin oikein käypä ruokaöljy joka sisältää hyviä rasvahappoja.
ap
Maistuu roskalta ja kelpaa roskaväelle.