Hevoslihaa surempi skandaali paistijauheliha
Siis olin tyrmistynyt kuullessani että paistijauhelihassa on paistia 0-30 %. Jossain siis ei ripaustakaan ulko-, kulma- tai sisäpaistia. Kuinka saa myydä väärällä nimellä???
Kommentit (5)
HInta on kuitenkin paljon korkeampi vaikka tuote on samaa tavallisen jauhelihan kanssa.
Samaa ihmettelen. Yleensäkin kaikki harhaanjohtavat ruokien nimet ja tuoteselosteet pitäisi kieltää. Fazerin laskiaispullatkin voi olla pakastettuja, harva sitä tulee lukeneeksi takaa pientä pränttiä kun tuote näyttää tuoreelta.
samaa minäkin ihmetellyt ja minulle ei ole selvinnyt MISTÄ se paistijauheliha on tehty ja miten eroaa esim naudan jauhelihasta..
tietääkö joku
En firmoista tiedä, mutta Wikipedian mukaan:
Koska vähempiarvoisissa, halvemmissa ja sitkeämmissä ruhonosissa on yleensä suhteellisen paljon sidekudosta – joka koostuu pääasiassa kollageenista – käytetään näitä osia yleisesti jauhelihan raaka-aineena. Toisaalta esimerkiksi raakana syötävään tartarpihviin käytetään kalliimpia, vähemmän sidekudosta sisältäviä ruhonosia, kuten paisteja.
Jauhelihaan EI saa lisätä sisäelimiä, eikä pään ja aivojen osia. Näin ainakin periaatteessa.
Olen ihmetellyt samaa ja miten tämän annetaan jatkua? Elintarvikeviraston pitäisi puuttua asiaan ja nopeasti.