Mikä on makaroonilaatikkosi salaisuus?
En vain ikinä onnistu tekemään maistuvaa makaroonilaatikkoa. Aina siitä tulee jotenkin valjun makuista. Olen kuitenkin ystävieni luona syönyt hyvää makaroonilaatikkoa ja muistan äitinikin laatikon olleen aikoinaan lempiruokani. Miten ihmeessä siitä saa maistuvaa? Lapseni sanoivat, että koulussa on parempaa.
Kommentit (92)
Ne makaroonilaatikot joista olen vähän tykännyt, eivät ole olleet munamaitosekoitukseen tehtyjä. Koulussa kai tehdään lihaliemeen ja ystäväni tekee ranskalaiseen sipulikeittoon. Siitä lapseni oli tykännyt, vaikka ei yleensä välitä ollenkaan makaroonilaatikosta.
Laadukkailla aineksilla saa paljon aikaan :) Käytän punaista luomumaitoa, luomukananmunia, luomujauhelihaa ja luomutäysjyvämakaronia.
Se on totta, että lihaliemeen tehty on maukkaampi.
Mutta minäkin haluaisin kuulla maitoon tehdyn laatikon salaisuuden.
Maustamisesta se on paljon kiinni. Reilusti mustapippuria, oreganoa ja sopivasti suolaa. Itse laitan pienen ripauksen chiliä. Tuoretta valkosipulia kannattaa laittaa myös reilulla kädellä.
Jauhelihaa ja sipulia ruskistaessa suolan sijaan soijakastiketta, ripaus sokeria, maun mukaan kuivattua suppilovahveroa murennettuna ja munamaitoon hiukan sulatejuustoa.
Kannattaa satsata ketsuppiin. Ei missään nimessä kannata ostaa jotain Pirkan tai Xtran halpiskamaa, vaan laadukasta luomuketsuppia.
Vierailija kirjoitti:
Jauhelihaa ja sipulia ruskistaessa suolan sijaan soijakastiketta, ripaus sokeria, maun mukaan kuivattua suppilovahveroa murennettuna ja munamaitoon hiukan sulatejuustoa.
Oi sulatejuusto kuulostaa ihanalta makaronilaatikossa!
Laita jauhelihan sijaan tummaa soijarouhetta, jota on ensin liotettu maustevedessä. Terveellisempää ja kukaan ei huomaa, että liha puuttuu :) Itse en ole edes paljastanut miehelleni ja lapsille, että teen makaronilaatikon nykyään soijaan.
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa satsata ketsuppiin. Ei missään nimessä kannata ostaa jotain Pirkan tai Xtran halpiskamaa, vaan laadukasta luomuketsuppia.
Työnnä nyt se luomuketsuppi sanonko minne.
Makaroneja ei kannata esikeittää vaan laittaa ne munamaitoon raakana ja antaa kypsyä uunissa. Makuero on huikea!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa satsata ketsuppiin. Ei missään nimessä kannata ostaa jotain Pirkan tai Xtran halpiskamaa, vaan laadukasta luomuketsuppia.
Työnnä nyt se luomuketsuppi sanonko minne.
Hanki apua itsellesi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa satsata ketsuppiin. Ei missään nimessä kannata ostaa jotain Pirkan tai Xtran halpiskamaa, vaan laadukasta luomuketsuppia.
Työnnä nyt se luomuketsuppi sanonko minne.
Hanki apua itsellesi.
Auttaisiko luomulääkkeet?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa satsata ketsuppiin. Ei missään nimessä kannata ostaa jotain Pirkan tai Xtran halpiskamaa, vaan laadukasta luomuketsuppia.
Työnnä nyt se luomuketsuppi sanonko minne.
Hanki apua itsellesi.
Auttaisiko luomulääkkeet?
Meni tee väärään kurkkuun :D
Se on salaisuus.