Vierailija

En aina (yleensä) jaksa tehdä ruokaa, joten otan jotain valmista. Usein päivällä jonkin salaatin, illalla sitten saattaa olla jokin tuhdimpi valmisateria, tai sitten itse tehty. Enemmän lounaalla tyytyy johonkin valmiiseen, kun en kuitenkaan kahta isoa ateriaa jaksa tehdä enkä syödä. Niin mitä siinä valmiissa on niin kamalaa? Jos vastaat lisäaineet, niin avaa vähän sitä, että miksi ne ovat pahasta. Ja jos suola on se paha juttu, niin en ole siitäkään huolissani, koska verenpaineeni on häiritsevän alhainen muutenkin.

  • ylös 49
  • alas 9

Sivut

Kommentit (123)

Vierailija

Sama juttu muotitermin "prosessoitu ruoka" kanssa. Kun jollekin ruoka-aineelle tekee jotain, niin yhtä "prosessoitua" se on, tehtiin se kotona tai tehtaassa.

  • ylös 60
  • alas 9
Vierailija

Prosessoituja, laatuunsa nähden yleensä kalliita, silti sorrun ostelemaan töihin eväiksi.

  • ylös 17
  • alas 12
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sama juttu muotitermin "prosessoitu ruoka" kanssa. Kun jollekin ruoka-aineelle tekee jotain, niin yhtä "prosessoitua" se on, tehtiin se kotona tai tehtaassa.

No teeppä vaikka itse kananuggetti ja vertaa sitä tehtaassa tehtyyn, niin "prosessoidun" ero selviää sinullekin jos muuten ei.

  • ylös 22
  • alas 29
Vierailija

Huonoja puolia ovat yleensä

-liika suola

-laaduttomat raaka-aineet.

-prosessointi tuhoaa ravintoaineita.

-hinta (raaka-aineisiin nähden) korkea.

- maku parhaimmillaankin keskinkertaista.

-paljon erilaisia säilöntä-, aromi- ja väriaineita.

Siis yleensä jonkun ellei jopa kaikkien huonojen puolien yhdistelmä.

Hyviä puolia taas

-saa näläntunteen siirtymään nopeasti.

  • ylös 37
  • alas 16
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Huonoja puolia ovat yleensä

-liika suola

-laaduttomat raaka-aineet.

-prosessointi tuhoaa ravintoaineita.

-hinta (raaka-aineisiin nähden) korkea.

- maku parhaimmillaankin keskinkertaista.

-paljon erilaisia säilöntä-, aromi- ja väriaineita.

Siis yleensä jonkun ellei jopa kaikkien huonojen puolien yhdistelmä.

Hyviä puolia taas

-saa näläntunteen siirtymään nopeasti.

Se näläntunne siirtyy vain hetkeksi.

  • ylös 10
  • alas 25
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sama juttu muotitermin "prosessoitu ruoka" kanssa. Kun jollekin ruoka-aineelle tekee jotain, niin yhtä "prosessoitua" se on, tehtiin se kotona tai tehtaassa.

Leipää, poroa ja kantarellejä olisi poro-sieni sandwichiin, mutta enää puuttuu vain E150a, E160a, E170, E202, E211, E223, E250, E270, E316, E325, E330, E331, E341, E415, E450, E452, E471e, E472e, E481e, E509, E621 ja E954. Olisiko sinulla lainata?

  • ylös 36
  • alas 19
Vierailija

Pitäisi olla oma maatila, että voisi tuottaa ruuan ilman mitään prosessointia.  Luotan kyllä, että Pohjoismaissa ainakin panostetaan laatuun ruokaketjun jokaisessa vaiheessa

  • ylös 24
  • alas 6
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama juttu muotitermin "prosessoitu ruoka" kanssa. Kun jollekin ruoka-aineelle tekee jotain, niin yhtä "prosessoitua" se on, tehtiin se kotona tai tehtaassa.

Leipää, poroa ja kantarellejä olisi poro-sieni sandwichiin, mutta enää puuttuu vain E150a, E160a, E170, E202, E211, E223, E250, E270, E316, E325, E330, E331, E341, E415, E450, E452, E471e, E472e, E481e, E509, E621 ja E954. Olisiko sinulla lainata?

Noitahan on luonto täysi, sen kun käyt keräämässä :D:D:D

  • ylös 50
  • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
E:t ovat luonnontuotteita lähes poikkeuksetta.

Aivan, synteettisiä kemiantehtaassa valmistettuja.

  • ylös 16
  • alas 22
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Pitäisi olla oma maatila, että voisi tuottaa ruuan ilman mitään prosessointia.  Luotan kyllä, että Pohjoismaissa ainakin panostetaan laatuun ruokaketjun jokaisessa vaiheessa

Näin tehdään, ruokateollisuuden ehdoilla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Huonoja puolia ovat yleensä

-liika suola

-laaduttomat raaka-aineet.

-prosessointi tuhoaa ravintoaineita.

-hinta (raaka-aineisiin nähden) korkea.

- maku parhaimmillaankin keskinkertaista.

-paljon erilaisia säilöntä-, aromi- ja väriaineita.

Siis yleensä jonkun ellei jopa kaikkien huonojen puolien yhdistelmä.

Hyviä puolia taas

-saa näläntunteen siirtymään nopeasti.

Se näläntunne siirtyy vain hetkeksi.

No enpä ole löytänyt ruoka-ainetta jolla näläntunne poistuisi ikuisiksi ajoiksi.

  • ylös 71
  • alas 3
Vierailija

No enemmän ihmettelen syytä ettei jaksa/viitti käyttää aikaa ruokaan?

Ostaisinko valmiin lasagnen mikä ei maistu oikein miltää vai ihan tekis itte ja käyttäis vähän aikaa siihen ... ei meinaan ittelle oo kauheen hankala valinta.

Eli senkin ajan mitä tätä keskustelua täs päivittelet niin olis aikamoinen kotiruoka kohta valmiina :)

  • ylös 6
  • alas 23
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
E:t ovat luonnontuotteita lähes poikkeuksetta.

Ja kuvittelet, että se tekee niistä jotenkin terveellisen? Tässä muuten herkullinen näsiänmarjapiirakka jonka leipaisn pelkästään sinua varten. Kaikki ainekset on ihan omalta pihalta.

Vierailija

Ennen kaikkea ne maistuu pahalta. Valmissalaatit on ihan ok, mutta sitten nuo kaikki mikrossa lämmitettävät valmisruuat. Yhh! En tiedä mitä niissä on, mutta niissä kaikissa on se joku sama teollinen maku. Ei ne ole valkoisen miehen ruokaa. Huonokin kotikokki saa parempaa aikaiseksi ja kun on tottunut laittamaan edes sitä vaatimatonta ruokaa itse, niin nuo teolliset pöperöt ei vaan mene alas.

  • ylös 13
  • alas 19
Vierailija

Itse asiassa, eineksissä ei nykyään ole juurikaan säilöntäaineita ja aika vähän väriaineita. Säilyvyys tuotetaan nykyään korostetulla hygienialla tuotannossa ja katkeamattomalla kylmäketjulla. Värejä nykykuluttajat eivät kaipaa samalla tavalla kuin joskus 970-luvulla. Suolaa eineksissä usein on, mutta niin on kylä monien omatekemässäkin ruoassa.

Oma näkemykseni on, että eineksissä noin pääsääntöisest ei ole muuta vikaa kuin maku. Se ei ole yhtä hyvä kuin itse oman maun mulaan tehdyssä ruoassa. Tietenkään eikä voikaan olla, kun eined tehdään keskimääräisen keskimaun mukaiseksi.

  • ylös 33
  • alas 3
Vierailija

Ehdottomasti tärkein syy on se, että einekset ovat mauttomia. Elämä on liian lyhyt pahan ruuan syömiseen. Toiseksi tärkein syy on erittäin huono hinta-laatusuhde. Ne ovat kalliita siihen nähden, kuinka paljon niissä on ravintoa. Lisäksi epäilen, että teollinen valmistus ja pitkä säilytys eivät ainakaan kohenna laatua.

  • ylös 20
  • alas 2
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sama juttu muotitermin "prosessoitu ruoka" kanssa. Kun jollekin ruoka-aineelle tekee jotain, niin yhtä "prosessoitua" se on, tehtiin se kotona tai tehtaassa.

Leipää, poroa ja kantarellejä olisi poro-sieni sandwichiin, mutta enää puuttuu vain E150a, E160a, E170, E202, E211, E223, E250, E270, E316, E325, E330, E331, E341, E415, E450, E452, E471e, E472e, E481e, E509, E621 ja E954. Olisiko sinulla lainata?

Noitahan on luonto täysi, sen kun käyt keräämässä :D:D:D

Missä sun Natriumstearoyyli-2-laktylaatti mestat on? En löydä kuin mustikoita täältä.

  • ylös 15
  • alas 2

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla