Lasagne unohtui pöydälle yöksi, onko pilalla?
Tehtiin eilen 600g jauhelihasta lasagnea ja se unohtui pöydälle. Eli on seissyt jonkun 12h pöydällä. Roskiinko?
Kommentit (75)
Jauheliha ja maito ovat erittäin hyviä bakteerien elatusalustoja. En söisi.
Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.
Ei ole pilalla.
Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.
Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.
Söisin. Syön useasti yön yli pöydällä ollutta ruokaa., mut aamulla viimeistään laitan jääkaappiin.
Vierailija kirjoitti:
Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.
Missä menneisyydessä elät. Kaikki tietää että ruoka suositellaan nykyisin jäähdyttämään nopeasti eikä jättämään sitä pöydälle.
Itse en tuota enää söisi. Maito ja jauheliha ei ole enää priimaa.
Laita 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi, niin pöpöt kyllä kuolee ja se on kuin tuoretta.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole pilalla.
Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.
Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.
Höpö höpö, lämpimänä voi ihan hyvin laittaa jääkaappiin ja on jopa ihan suotavaa - mitä hitaammin ruoka jäähtyy sitä nopeammin bakteerit lisääntyvät.
Ne laitetaan tunniksi kylmään vesihauteeseen ja sitten viileänä jääkaappiin. Kuka jättää pöydälle pilaantumaan?
Söisin. Jos siitä jotain oireita sitten tulisikin, niin vielä ehdit loput heittää pois. Mutta tää lähtöoletus, että kaikki on automaattisesti pilalla, on hieman lapsellinen...
Anoppi (lääkäri) pitää jatkuvasti ruokia yli yön lämpimässä, kun ei halua laittaa niitä jääkaappiin jäähtymään (kuluttaa energiaa kuulemma). Hyvin harvoin kuitenkaan on vatsataudissa eli todennäköisesti lasagnesikin on ihan syötävää.
Joo, kyllä se on täysin pilalla. Tuo tänne niin voin hoitaa sen hävittämisen. Alkaa jo tässä nälkä tulemaan.
Vierailija kirjoitti:
Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.
Hölmön hommaa. Ruoat pitää jäähdyttää nopeasti.
Tuo huoneenlämmössä seisottaminen on vanhanaikaista.
Vierailija kirjoitti:
Ne laitetaan tunniksi kylmään vesihauteeseen ja sitten viileänä jääkaappiin. Kuka jättää pöydälle pilaantumaan?
Esim. anoppini. Sitä puolipilaantunutta ruokaa kelpaa sitten tarjota vieraille.
Ihmisistä on tullut ihan neuroottisia näiden asioiden kanssa.
Miten kuvittelette ihmiskunnan säilyneen hengissä kymmeniä tuhansia vuosia ennen jääkaapin keksimistä?
Eihän niitä kannata lämpöseen jättää kun ei ole pakko, mutta ei se tavallinen kotiruoka parissa tunnissa myrkylliseksi muutu. Pitää vain syödä sitten kokonaan pois, eikä säilytellä enää pidempään. Ei voi pitää ensin lämpimässä ja sen jälkeen jääkaapissa monta päivää.
Kyllä voi syödä, ei ole niin tarkkaa:)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole pilalla.
Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.
Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.Höpö höpö, lämpimänä voi ihan hyvin laittaa jääkaappiin ja on jopa ihan suotavaa - mitä hitaammin ruoka jäähtyy sitä nopeammin bakteerit lisääntyvät.
Katsos kun jääkaappiin ei laiteta jääkaapin takia lämpimiä tai kuumia ruokia.
Meillä usein käyn noin kun teen illalla ruokaa. Annan (tosin pyyhkeen alla) jäähtyä yön ja laitan aamulla jääkaappiin. Ei mene miksikään.
Pese se. Ja tarjoile 200g annoksina häissä.
Ei ole pilalla, aivan hyvin voi vielä syödä :)