Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lasagne unohtui pöydälle yöksi, onko pilalla?

Lasagne
12.02.2018 |

Tehtiin eilen 600g jauhelihasta lasagnea ja se unohtui pöydälle. Eli on seissyt jonkun 12h pöydällä. Roskiinko?

Kommentit (75)

Vierailija
1/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pilalla, aivan hyvin voi vielä syödä :)

Vierailija
2/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauheliha ja maito ovat erittäin hyviä bakteerien elatusalustoja. En söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.

Vierailija
4/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pilalla. 

Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.

Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.

Vierailija
5/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pilalla.

 

Vierailija
6/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin. Syön useasti yön yli pöydällä ollutta ruokaa., mut aamulla viimeistään laitan jääkaappiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.

Missä menneisyydessä elät. Kaikki tietää että ruoka suositellaan nykyisin jäähdyttämään nopeasti eikä jättämään sitä pöydälle.

Itse en tuota enää söisi. Maito ja jauheliha ei ole enää priimaa.

Vierailija
8/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita 200 asteiseen uuniin 30 minuutiksi, niin pöpöt kyllä kuolee ja se on kuin tuoretta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole pilalla. 

Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.

Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.

Höpö höpö, lämpimänä voi ihan hyvin laittaa jääkaappiin ja on jopa ihan suotavaa - mitä hitaammin ruoka jäähtyy sitä nopeammin bakteerit lisääntyvät.

Vierailija
10/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne laitetaan tunniksi kylmään vesihauteeseen ja sitten viileänä jääkaappiin. Kuka jättää pöydälle pilaantumaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin. Jos siitä jotain oireita sitten tulisikin, niin vielä ehdit loput heittää pois. Mutta tää lähtöoletus, että kaikki on automaattisesti pilalla, on hieman lapsellinen...

Vierailija
12/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Anoppi (lääkäri) pitää jatkuvasti ruokia yli yön lämpimässä, kun ei halua laittaa niitä jääkaappiin jäähtymään (kuluttaa energiaa kuulemma). Hyvin harvoin kuitenkaan on vatsataudissa eli todennäköisesti lasagnesikin on ihan syötävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, kyllä se on täysin pilalla. Tuo tänne niin voin hoitaa sen hävittämisen. Alkaa jo tässä nälkä tulemaan.

Vierailija
14/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jätän tarkoituksella ruoat yöksi jäähtymään huoneenlämpöön, eli söisin toki.

Hölmön hommaa. Ruoat pitää jäähdyttää nopeasti.

Tuo huoneenlämmössä seisottaminen on vanhanaikaista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne laitetaan tunniksi kylmään vesihauteeseen ja sitten viileänä jääkaappiin. Kuka jättää pöydälle pilaantumaan?

Esim. anoppini. Sitä puolipilaantunutta ruokaa kelpaa sitten tarjota vieraille.

Vierailija
16/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmisistä on tullut ihan neuroottisia näiden asioiden kanssa.

Miten kuvittelette ihmiskunnan säilyneen hengissä kymmeniä tuhansia vuosia ennen jääkaapin keksimistä?

Eihän niitä kannata lämpöseen jättää kun ei ole pakko, mutta ei se tavallinen kotiruoka parissa tunnissa myrkylliseksi muutu. Pitää vain syödä sitten kokonaan pois, eikä säilytellä enää pidempään. Ei voi pitää ensin lämpimässä ja sen jälkeen jääkaapissa monta päivää.

Vierailija
17/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä voi syödä, ei ole niin tarkkaa:)

Vierailija
18/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole pilalla. 

Kyllä meillä seisoo usein eilen tehty ruoka yön yli huoneenlämmössä. Kun ei lämpimänä oikein voi jkääkaappiinkaan laittaa, jos vaikka illalla tekee. Ei todellakaan mene miksikään.

Älä nyt herran jestas lasagnea roskiin viskaa.

Höpö höpö, lämpimänä voi ihan hyvin laittaa jääkaappiin ja on jopa ihan suotavaa - mitä hitaammin ruoka jäähtyy sitä nopeammin bakteerit lisääntyvät.

Katsos kun jääkaappiin ei laiteta jääkaapin takia lämpimiä tai kuumia ruokia.

Vierailija
19/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä usein käyn noin kun teen illalla ruokaa. Annan (tosin pyyhkeen alla) jäähtyä yön ja laitan aamulla jääkaappiin. Ei mene miksikään. 

Vierailija
20/75 |
12.02.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pese se. Ja tarjoile 200g annoksina häissä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi yksi