Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laitetaanko uuni- ja palaporsas, jossa lapaluu, uuniin vai miten se valmistetaan?

Vierailija
03.04.2006 |

Kuinka kauan aikaa uunissa? Missä asteessa?



t. uusavuton

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
03.04.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli jos se on valmiiksi suolattu:

uunivuokaan lapapala/etuselkä ja mukaan esim. sipulia,valkosipulia, porkkanaa, 2 laakerinlehteä, n.8 kokonaista maustepippuria. Vettä niin paljon, että kaikki (liha&kasvikset) peittyy ja kansi päälle. Uuniin 125-150 asteeseen ja vaikka yön yli uunissa (halvempaa yösähköllä ja aamupäiväksi on ruoka jo valmiina :)) tai jos haluaa äkkiämmin niin 200-225asteeseen ja 2-4h (aika riippuu lihan koosta) Ei haittaa jos menee ylikypsäksi. Aina vain parempaa :) Kantta ei saa jättää pois. Muuten neste haihtuu pois ja kaikki kuivuu. Välillä voi laittaa lisää vettä jos näyttää kuivahtaneelta. Yöksi kannattaa laittaa reilummin vettä.



Tuntia ennen ruokailua pilkon kuoritut perunat päälle samaan pataan ja ne kypsyvät siinä mukavasti.



Jos liha ei ole suolattu niin hiero suolaa n. 1-2rkl lihan molemmin puolin (voi laittaa myös paprikajauhetta suolan lisäksi) ja laita liha pataan. Tai voi antaa suolaantua jääkaapissa yön yli.

Tosi hyvää ja helppoa ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi yhdeksän