Lue keskustelun säännöt.
  Laitetaanko uuni- ja palaporsas, jossa lapaluu, uuniin vai miten se valmistetaan?
03.04.2006 | 
                   Kuinka kauan aikaa uunissa? Missä asteessa?
 t. uusavuton
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
  Sisältö jatkuu mainoksen alla
  
Eli jos se on valmiiksi suolattu:
uunivuokaan lapapala/etuselkä ja mukaan esim. sipulia,valkosipulia, porkkanaa, 2 laakerinlehteä, n.8 kokonaista maustepippuria. Vettä niin paljon, että kaikki (liha&kasvikset) peittyy ja kansi päälle. Uuniin 125-150 asteeseen ja vaikka yön yli uunissa (halvempaa yösähköllä ja aamupäiväksi on ruoka jo valmiina :)) tai jos haluaa äkkiämmin niin 200-225asteeseen ja 2-4h (aika riippuu lihan koosta) Ei haittaa jos menee ylikypsäksi. Aina vain parempaa :) Kantta ei saa jättää pois. Muuten neste haihtuu pois ja kaikki kuivuu. Välillä voi laittaa lisää vettä jos näyttää kuivahtaneelta. Yöksi kannattaa laittaa reilummin vettä.
Tuntia ennen ruokailua pilkon kuoritut perunat päälle samaan pataan ja ne kypsyvät siinä mukavasti.
Jos liha ei ole suolattu niin hiero suolaa n. 1-2rkl lihan molemmin puolin (voi laittaa myös paprikajauhetta suolan lisäksi) ja laita liha pataan. Tai voi antaa suolaantua jääkaapissa yön yli.
Tosi hyvää ja helppoa ruokaa.