Miten paljon aiotte säilöä marjoja?
Ja mitä marjoja, ja mihin ne sitten käytätte?
Ostatteko vai poimitteko itse?
Kommentit (25)
Vierailija kirjoitti:
En yhtään. Niitä saa ympäri vuoden kauppojen pakastealtaista.
Et taida paljoa käyttää vai oletko vain laiska?
Eikö sinua kiinnosta marjojen alkuperä?
Mansikoita on pakastettu nyt 10 kg ja vadelmia 2 kg. Näitä syödään rahkassa ja kohmeisena saunajätskin sijasta. Mustikoita pitäisi saada ainakin 70 litraa. Lakkoja on 5 kg. Puolukoita riittää 20 litraa hilloksi. Viinimarjoja tulee varmaan sen 100 litraa, mutta ne keitän pääasiassa mehuksi.
Mikä pointti niitä on säilöä? Samanlaisia marjoja voi samaan hintaan ostaa pakastealtaasta sitten kun tarvii.
Mansikoita on nyt 35 kg, mustikoita 5 kg. Mustikoita pakastan vielä 10-15 kg ja vadelmia miten nyt satun saamaan.
Mansikoita ostin 4 kg, pitäisi ostaa vielä lisää, mutta en taida raaskia. Mustikoita pitää kerätä pari ämpärillistä. Puolukoille meillä ei ole käyttöä ja nyt kun asumme rivitalossa ei omia marjapuskia enää ole. Olisi hienoa, jos vadelmia löytyisi jostain
Ei ei ja ei. Ei ole tilaa. Valitettavasti.
Isälläni on maalla iso ok-talo ja marjapuskia. Käyn varmaan poimimassa siellä ja pakasta pari pussia viinimarjoja.
Teen marjoista hilloa ja viinimarjoista mehua.
On aika epäterveellistä lisätyn sokerin takia. Tämän takia olenkin pyrkinyt syömään marjat ihan sellaisenaan. Jokainen ymmärtää että ihan muutamassa päivässä ei syö esim. paria ämpäriä puolukoita vaan vaatii paneutumista ja kurinalaisuutta. Tästä seuraa sitten että pakastimeen tuppaa jäämään marjoja. Tilaanne on jotenkin vielä hallinnassa mutta esim. mustikoita ei sangollista enempää viitsi poimia.
Hillassa mennään siinä vaiheessa että teen hilloa viime vuoden marjoista. Ei ihminen syö hilloa paria kolmea kiloa enempää vuodessa. Mehuja on monen vuoden takaa mutta lisää pitää tehdä kun ei niitä muullekkaan saa laitettua.
Marjat on enemmänkin semmoinen "kaunis" ajatus kuin että todellinen tarve. Jos poimii marjoja niin sitten niitä pitää syödä säännöllisesti. Muuten ne jää sinne pakastimeen.
Viime vuotisia puolukoita on vielä muutama pussukka, mutta ne tulee syötyä ennen kuin uudet on poimittavissa. Mustikoita kerään nyt viikonlopun aikana sen mitä löytyy. Mansikkaa sain käsiini vain 5 kg, hinta-laatusuhde ei ole tänä vuonna kohdillaan.
Käytetään marjoja piirakkaan, vispipuuroon, mehuun, kiisseliin, puolukkasurvokseen, smoothieen, maustamattoman jogurtin päälle.
Vierailija kirjoitti:
Teen marjoista hilloa ja viinimarjoista mehua.
On aika epäterveellistä lisätyn sokerin takia. Tämän takia olenkin pyrkinyt syömään marjat ihan sellaisenaan. Jokainen ymmärtää että ihan muutamassa päivässä ei syö esim. paria ämpäriä puolukoita vaan vaatii paneutumista ja kurinalaisuutta. Tästä seuraa sitten että pakastimeen tuppaa jäämään marjoja. Tilaanne on jotenkin vielä hallinnassa mutta esim. mustikoita ei sangollista enempää viitsi poimia.
Hillassa mennään siinä vaiheessa että teen hilloa viime vuoden marjoista. Ei ihminen syö hilloa paria kolmea kiloa enempää vuodessa. Mehuja on monen vuoden takaa mutta lisää pitää tehdä kun ei niitä muullekkaan saa laitettua.
Marjat on enemmänkin semmoinen "kaunis" ajatus kuin että todellinen tarve. Jos poimii marjoja niin sitten niitä pitää syödä säännöllisesti. Muuten ne jää sinne pakastimeen.
Minä teen hilloa vain ihan muutaman purkillisen, vähän mansikasta, vähän vadelmista ja vähän omenista.
Niitä ei mene paljoa.
Mehua jonkin verran, ehkä parikymmentä litraa.
Muuten pakastan marjat semmoisenaan, ja niistä tehdään smoothieta, joka arkiaamu iso kannullinen (maustamattoman jogurtin kanssa, banaanilla makeutettuna ja leseillä höystettynä), siitä riittää aamupala koko perheelle. Eli marjat kuuluvat meillä ihan joka päiväiseen arkeen.. Ja juu, niitä säilötään paljon. Mansikat (5 sankkoa) käytiin itse poimimassa (maksoivat 3,5e kilo), samoin itse poimitaan mustikat metsästä (2-4 sankkoa), vadelmat ja viinimarjat omasta pihasta. Ei mene paljoa rahaa ja koko talveksi riittää. Ja ovat hyvälaatuisia ja puhtaita. Meiltä löytyy 3 pakastinta, ollaan vähän niin kuin satsattu tähän :)
Vierailija kirjoitti:
Mikä pointti niitä on säilöä? Samanlaisia marjoja voi samaan hintaan ostaa pakastealtaasta sitten kun tarvii.
Ihanan kallista ostaa viidelle ihmiselle 200g:n mustikkapusseja vuoden ajan. Puolukasta puhumattakaan. Mustikoiden keräämiseen menee pari päivää, samoin puolukoiden. Ilmaista herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä pointti niitä on säilöä? Samanlaisia marjoja voi samaan hintaan ostaa pakastealtaasta sitten kun tarvii.
Ihanan kallista ostaa viidelle ihmiselle 200g:n mustikkapusseja vuoden ajan. Puolukasta puhumattakaan. Mustikoiden keräämiseen menee pari päivää, samoin puolukoiden. Ilmaista herkkua.
200g marjoja saa eurolla ympäri vuoden pakasteina minun lähimmästä k-kaupastani. Ei niitäkään tarvitse syödä kiloa päivässä, eikä edes päivittäin. Ihan sama mistä ne on kerätty ja kenen persehiellä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mikä pointti niitä on säilöä? Samanlaisia marjoja voi samaan hintaan ostaa pakastealtaasta sitten kun tarvii.
Ihanan kallista ostaa viidelle ihmiselle 200g:n mustikkapusseja vuoden ajan. Puolukasta puhumattakaan. Mustikoiden keräämiseen menee pari päivää, samoin puolukoiden. Ilmaista herkkua.
200g marjoja saa eurolla ympäri vuoden pakasteina minun lähimmästä k-kaupastani. Ei niitäkään tarvitse syödä kiloa päivässä, eikä edes päivittäin. Ihan sama mistä ne on kerätty ja kenen persehiellä.
Mun lähikaupassa ei koskaan ole mustikkaa tuohon hintaan. Lähikauppaan 20km matkaa, lähimetsä alkaa talon nurkalta.
Ei syödä ulkomaisia hedelmiä, joten jostain ne vitamiinit on otettava. Marjoja syödään lähes päivittäin.
Säilön mansikoita ja vadelmia niin paljon, kuin rivaripiha tuottaa.
Tällä hetkellä pakastimeen on kertynyt n 5 l mansikoita ja ensimmäinen vadelmalitra kypsyi eilen. Niitä näyttää tulevan ennätyssato. Viime vuoden rippeet aion keittää mehuksi lähipäivinä.
Marjoja kuluu rahkaan ja piirakoihin ja opiskelijalapsen viemisiksi.
Kotipihan omenoista keitän hilloa ja mehua.
Silloin kun oli perhe, meillä iso pakastin ja se täynnä. Oli erikseen leivontaosasto ja marjaosasto jne.
Säilöin ja pakastin. Tein maustekurkut itse avomaankurkusta, tein sillit ja silakat, hillot, kiisselit, mehut ja puurot. Kyllähän lapset tykkäsi mm. marjapuurosta kuin pistin vähän puolukan sekaan mansikkaa. Joskus tein karviaisista ja porkkanoista feikkiä "lakkahilloa" . Vadelmia meillä oli omassa pihassa niin että maahan tippui kun ei ehtinyt aina poimia.
Vaan nyt kun asun yksin, enpä enää jaksa enkä viitsi. Mansikoita syön tuoreeltaan, olen hakenut torilta litran kerrallaan ja syön samana päivänä ne yhteen soittoon, enää talvella en mansikoita syö ei ne oikein maistu. Käyn sienessä ja saatan huvikseni mustikoita kerätä jos vastaan tulee. Puolukoita kasvaa täällä meidän mökkimailla enemmän kuin kukaan jaksaa kerätä, niitä mulla on pakkasessa aikaisemmilta vuosilta - ehkä kerään tänä vuonna ehkä en. Miten nyt on ilmoja - tykkään mennä metsään . En ota metsäretkeä marjojen keruuna, poimin jos huvittaa mutta saa niitä kaupastakin.
Syö marjoja kyllä aika paljon ja aina niitä pakkasessa löytyy, jos tarve tulee. Ostan välillä useamman pussin pakastealtaasta; vadelmaa, mustikkaa pääasiassa.
missä muuten kannattaa mennä marjaan ja sieneen Helsingissä päin
Mustikoita poimin yleensä tästä pihalta 50 litraa, vadelmia niin paljon kuin metsästä tulee. Puolukoita tulee varmaan 1-2 litraa. Mansikoita tuskin ollenkaan tänäkesänä, on turhan kalliita.
Hilloa teen vadelmista jos niitä tulee "yli tarpeen", viimevuonna ehkä 2-3 litrasta, mustikoista sitten enemmän. Persikat oli alle euron kilo joten tein niistä jo hilloa kaappiin. Se tosin menee heti ensimmäisenä leivän ja puuron päällä.
Omenoita ei tule mutta jos saan naapurilta teen omenoista ja pihlajanmarjoista juustohilloa pienen satsin. Jos saan päärynöitä kaverilta tai kaupasta halvalla teen päärynä-rosmariinihilloa myös juustoille.
Mitä jos alkaisi tosiaan tuohon smoothie hommaan. Tosin aamulla en pystyisi sitä nauttimaan koska isot nestemäärät saa aikaan pahoinvointia aamuisin.
Pakastin puolilleen. Toinen puoli jätetään tyhjäksi siltä varalta, jos löytyy jonkun nauruheinäviljelmät.
En tiedä tarkkoja määriä, mutta mustikoita ja puolukoita molempia 20-40 litraa, punaherukoita sen verran kuin anopin puutarhasta meille liikenee. Mustikoista teen pienen erän hilloa ja puolukoista survosta pari isoa lasipurkillista, loput marjat pakastan sellaisenaan ja syömme ne sitten smoothieissa tai puuron/jugurtin seassa. Omia lempimarjojani ovat puolukat ja punaiset viinimarjat.
En yhtään. Niitä saa ympäri vuoden kauppojen pakastealtaista.