Paras leipä? Suosittele ihan oikeasti hyvää leipää!
Mikä on parasta leipää, mitä olet koskaan syönyt? Mikä tekee juuri tästä leivästä sellaisen?
Tumma, vaalea, ostettu (mistä?)/itsetehty (resepti?)... suosittelehan! Tekisi mieli kokeilla jo jotakin uutta, kutta en tiedä mitä kannattaisi ostaa tai tehdä.
Kommentit (70)
Paras oli mummoni tekemät sämpylät mutta valitettavasti resepti oli vain hänen päässään ja hän on jo kuollut.
(Tästä oli hurjasti apua sinulle :D <3 )
Mutta hyvänä kakkosena tulee Vaasan Taikaruis. Paahdettuna, päälle oikeaa voita, sulatejuustoa ja kurkkua, kurkkujen päälle vähän pippuria.
Riippuu ihan fiiliksestä.
Joskus parasta on sellainen perinteinen, hiivaton, täysjyvärukiinen ruisleipä. Mielellään ihan tuore, että siinä on vielä rapea kuori ja pehmeän lämmin sisusta. Monella valmistajalla on hyviä kunhan tekemiseen on käytetty vain vettä, suolaa ja täysjyväruista.
Joskus tekee mieli vaaleampaa leipää. Hyvänä vaihtoehtona silloin esim. Fazerin paistopisteen uunituore karpalocashew-ciabatta jos ei itse jaksa, ehdi tai osaa tehdä. Ihanaa pitkillä aamupaloilla, sopii mahtavasti myös juustotarjottimelle.
Uimaharjun ruisleipä oli taivaallisen hyvvee. Ei valmisteta ennee.
Hernekeitto ja näkkileipä. Match made in heaven. <3
Itse leivottu. Melkein millä tahansa ohjeella. Kaupan leivät on kaikki huonoja tai vielä huonompia.
ap teki ketjun jotta pääsee alapeukuttelemaan? miksi sitten kysyit jos ei kelpaa!
Täällä myös eräs, joka on saanut tarpeekseen kaikenmaailman ruispaloista, puikuloista, reissumiehistä jne. Ylipäätään kaikesta sellaisesta "ruisleivästä", jossa tuoteselosteen mukaan on käytetty enemmän vehnä- kuin ruisjauhoja. Sama juttu pullasämpylöiden kanssa: sellainen suussa mössöytyvä vehnäjauhomöntti ilman konkreettista purupintaa, esim. kuorta. Onko se jonkun mielestä muka hyvää?
http://www.leipomosalonen.fi/wp-content/uploads/Salonen_Kaura100_02-wpc…
Tästä olen tykännyt mutta on kallis kilohinta leivällä..
Makuasioita. Pidän Vaasan jälkiuunipaloista ja vaimon tekemistä rieskan ja sämpylän välimuodosta, jonka taikinaan on käytetty riisipuuroa.
Siiskosen kauraleipä ja rinkelisämpylät.
ruisleivästä ROSTENIN JÄLKIUUNIPALAT! En ole parempaa leipää maistanut vuosikymmeniin. Maku on kuin Mikkelin torilta ostetussa ruislimpussa. Ainoa minus että kuivuu melkeinpä päivässä, siksi ostan ison erän kerrallaan ja pakastan.
Kuka tätä alapeukuttaa? :S Joku leivänvihaaja?
Vierailija kirjoitti:
ap teki ketjun jotta pääsee alapeukuttelemaan? miksi sitten kysyit jos ei kelpaa!
Luuletko oikeasti että se on juuri AP joka alapeukuttelee?
Eiköhän taas joku jonnelauma tai pari jonnea vaan huvittele aamun ekalla koulutunnillaan. Sen sijaan että keskittyisivät oikeasti opetukseen ja oppimaan, tätä he tekevät.
Mulla ei oikeastaan enää edes ole suosikkileipää. Aikoinani olin leivän suurkuluttaja, mutta vatsallehan mun mieltymykset ei tainneet sopia. Nyt syön leipää hyvin harvoin ja valikoiden. Välttelen lisäaineita ja se on aikaa vaikeaa leipäosastolla.
Leivon Leipomon Arinarievä. Omaan makuun parasta rievää vaikka täällä
Tampereella on paljon muitakin valmistajia. Ihana rapea kuori ja kostea sisus. Parasta !
Emil Halmeen perinteinen ruisleipä. Mielellään se paperipussissa myytävä.
Lauantaimakkaravoikkari