Maistatko eron feta- ja salaattijuuston välillä?
Kommentit (10)
Kyllä. Aito fetajuusto valmistetaan lampaan- tai vuohenmaidosta ja itse en voi sietää sitä. Vuohenjuustokin on mielestäni älllöttävän makuista. Sen sijaan salaattijuusto valmistetaan yleensä lehmänmaidosta ja se on mielestäni hyvää.
Syön vain sitä oikeaa 22-prosenttista fetaa. En ymmärrä, miten joku pystyy syömään niitä 3- ja 10-prosenttisia pyyhekumilta maistuvia salaattijuustokuutioita. Hyi hemmetti... Enkä todellakaan ole ylipainoinen.
Ne on kaikki fetaa. Se on yleisnimi tuolle juustotyypille, kreikkalaiset saivat hämmentävästi nimisuojan Euroopassa, mutta maailman suurin fetan valmistaja löytyy Yhdysvalloista!
Totta kai eri valmistajien eri juustoissa on maistettavia eroja.
Vierailija kirjoitti:
Ne on kaikki fetaa. Se on yleisnimi tuolle juustotyypille, kreikkalaiset saivat hämmentävästi nimisuojan Euroopassa, mutta maailman suurin fetan valmistaja löytyy Yhdysvalloista!
Totta kai eri valmistajien eri juustoissa on maistettavia eroja.
Ei pidä paikkansa. Fetajuusto valmistetaan aina lampaan- ja vuohenmaidosta. Fetajuuston tyylinen juusto (esim. just salaattijuusto) valmistetaan lehmänmaidosta. Vuohenmaidossa ainakin on hyvin tyypillinen maku, josta ei kaikki pidä.
En maista, jos niissä ei ole eroa. Kuten yllä todettiin, nimisuoja perustuu maantieteeseen. Ja nykyään ne juustot tehdään siellä Kreikassakin ihan steriileissä oloissa eli aineiden ja viljelmien ollessa samat on lopputulemakin sama. Mutta usein salaattijuustot ovat vähän kikkailtuja versioita ja niissä on esim. vähemmän rasvaa tjms., mikä vaikuttaa makuun negatiivisesti. Sen takia feta on varmin valinta, jos on epävarma.
Maistan. Lampaan- tai vuohenmaidosta tehdyt maistuu kuolemalta. Lehmänmaidostakin tehdyissä on eroja, mutta ovat pääasiassa hyviä.
Feta on fetaa, "salaattijuusto" voi olla melkein mitä tahansa.
Meillä ei syödä kumpaakaan, ainoa juusto mitä meillä käytetään on Soigsonin vuohenjuusto.
Se vegaaneillekin sopiva.
Vierailija kirjoitti:
Syön vain sitä oikeaa 22-prosenttista fetaa. En ymmärrä, miten joku pystyy syömään niitä 3- ja 10-prosenttisia pyyhekumilta maistuvia salaattijuustokuutioita. Hyi hemmetti... Enkä todellakaan ole ylipainoinen.
Siksi juuri et olekaan ylipainoinen. Ylipainoiset syö vähärasvaista ruokaa.
Ei niissä automaattisesti ole mitään eroa. Fetalla on nimisuoja, fetaksi saa kutsua vain Kreikassa valmistettua juustoa. Toki salaattijuustoissa on eroja.