Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Maistatko eron feta- ja salaattijuuston välillä?

Vierailija
13.08.2016 |

??

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niissä automaattisesti ole mitään eroa. Fetalla on nimisuoja, fetaksi saa kutsua vain Kreikassa valmistettua juustoa. Toki salaattijuustoissa on eroja.

Vierailija
2/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

E

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä. Aito fetajuusto valmistetaan lampaan- tai vuohenmaidosta ja itse en voi sietää sitä. Vuohenjuustokin on mielestäni älllöttävän makuista. Sen sijaan salaattijuusto valmistetaan yleensä lehmänmaidosta ja se on mielestäni hyvää.

Vierailija
4/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön vain sitä oikeaa 22-prosenttista fetaa. En ymmärrä, miten joku pystyy syömään niitä 3- ja 10-prosenttisia pyyhekumilta maistuvia salaattijuustokuutioita. Hyi hemmetti... Enkä todellakaan ole ylipainoinen.

Vierailija
5/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne on kaikki fetaa. Se on yleisnimi tuolle juustotyypille, kreikkalaiset saivat hämmentävästi nimisuojan Euroopassa, mutta maailman suurin fetan valmistaja löytyy Yhdysvalloista!

Totta kai eri valmistajien eri juustoissa on maistettavia eroja.

Vierailija
6/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne on kaikki fetaa. Se on yleisnimi tuolle juustotyypille, kreikkalaiset saivat hämmentävästi nimisuojan Euroopassa, mutta maailman suurin fetan valmistaja löytyy Yhdysvalloista!

Totta kai eri valmistajien eri juustoissa on maistettavia eroja.

Ei pidä paikkansa. Fetajuusto valmistetaan aina lampaan- ja vuohenmaidosta. Fetajuuston tyylinen juusto (esim. just salaattijuusto) valmistetaan lehmänmaidosta. Vuohenmaidossa ainakin on hyvin tyypillinen maku, josta ei kaikki pidä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En maista, jos niissä ei ole eroa. Kuten yllä todettiin, nimisuoja perustuu maantieteeseen. Ja nykyään ne juustot tehdään siellä Kreikassakin ihan steriileissä oloissa eli aineiden ja viljelmien ollessa samat on lopputulemakin sama. Mutta usein salaattijuustot ovat vähän kikkailtuja versioita ja niissä on esim. vähemmän rasvaa tjms., mikä vaikuttaa makuun negatiivisesti. Sen takia feta on varmin valinta, jos on epävarma.

Vierailija
8/10 |
13.08.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maistan. Lampaan- tai vuohenmaidosta tehdyt maistuu kuolemalta. Lehmänmaidostakin tehdyissä on eroja, mutta ovat pääasiassa hyviä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
14.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Feta on fetaa, "salaattijuusto" voi olla melkein mitä tahansa.

Meillä ei syödä kumpaakaan, ainoa juusto mitä meillä käytetään on Soigsonin vuohenjuusto.

Se vegaaneillekin sopiva.

Vierailija
10/10 |
14.05.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syön vain sitä oikeaa 22-prosenttista fetaa. En ymmärrä, miten joku pystyy syömään niitä 3- ja 10-prosenttisia pyyhekumilta maistuvia salaattijuustokuutioita. Hyi hemmetti... Enkä todellakaan ole ylipainoinen.

Siksi juuri et olekaan ylipainoinen. Ylipainoiset syö vähärasvaista ruokaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi seitsemän viisi