Vierailija

Tavaran ottaminen väkisin lapselta rangaistuksena opettaa lasta vastaavasti ottamaan/varastamaan tavaroita toisilta lapsilta, jos näiden käytös ei häntä miellytä.

Ihan samalla tavoin kuin lapsen ruumiillinen kuritus opettaa tätä käyttämään väkivaltaa ongelmanratkaisukeinona lasten kesken.

  • ylös 1
  • alas 6

Kommentit (1)

Vierailija

Miten sitten pitäsi toimia lapsen -joskus tekisi tehdä myös -aikuiselle- kanssa, joka toimii sopimattomasti, jonkun tavaran kanssa. Pitääkö hyväksyä, että lapsi nyt tykkää pelata kännykällä oppitunnilla. Tai se nyt vain on kivaa huitoa muita lapsia kepillä ja vielä mukavampaa kun sillä voi lyödä. Kaupan hyllyltä on mukava ottaa tavaroita kun ei niitä varmaan kukaan osaa kaivata, ainakaan siellä oikeille paikoilleen. Ja kun kassan läheltä löytyy sopivasti vielä mukavasti kädenulottuvilta herkkuja, niin voi vähän herkutellakin, kun täytyyhän sitä saada mukaan se, mitä  hyllyltä lapsi on tullut ottaneeksi käteensä ja on ymmällään kun häntä kehoittaa laittamaan sen takaisin. Ja mikä kamalinta alkaa vielä itkeäkin pettymystään, kun eihän sitä kukaan saa ikinä tai missään pettyä, ainakaan lapsena; tulee muuten traumoja.      

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla