Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Ripuli

Siskoni on miehensä kanssa suunnitelleet, että tilaavat pitopalvelusta reilusti ruokaa vihkimisen jälkeen juhlapaikalle ja sitä samaa sitten syömme illallakin. Muuten ihan ok, mutta pitopalvelu on tehnyt ruuat etukäteen ja lämmittää ne juhlapaikalla. En syö toista kertaa lämmitettyä ruokaa, enkä todellakaan anna lastenikaan sitä syödä. Mitä pitäisi tehdä? Tietääkö joku "virallista" ohjetta, jossa perustellaan miksei ruokaa saa lämmittää toistamiseen?

  • ylös 7
  • alas 581

Sivut

Kommentit (145)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No eihän ne kaikkea ruokaa lämmitä kerralla, sen mukaan kuin ruokaa kuluu. Ihan turvallisesti voitte lämmittää itsellenne sitä ruokaa, joka jää jääkaappiin.

  • ylös 308
  • alas 0
Ripuli

Eihän ruokaa saa useampaa kertaa lämmittää, siihen tulee bakteereja - kai siihen jonkun tahon kannanotto on? Muut lämmittää ruokaa useampaan kertaan siis?

Ymmärsin siskon puheesta, että pitopalvelu lämmittää kaikki ruuat ja lähtee pois, ja sitten ne rääppeet kerätään siskon astioihin ja jääkaappiin (toivottavasti). Ongelma ratkeaisi juu, jos niitä ei kaikkia lämmitetä...

  • ylös 17
  • alas 323
Vierailija

Hygieniasyistä ruokaa ei saa lämmittää uudestaan, normikäytäntö pitopalveluissa, kouluilla, päiväkodeissa yms laitoksissa. Ruuan bakteerikanta muuttuu, jonka vuoksi ruokia ei lämmitetä uudelleen. Myös ruoan tarjoilussa on tietty tuntimäärä, kauanko ruoka saa olla pitopöydässä esillä. Kotioloissa kukin päättää itse kuinka ruokansa laittaa. Eli ap on oikeassa, sisko ei vain ymmärrä nyt näitä hygienia asioita...

  • ylös 67
  • alas 245
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tarjotkaa 200g makaroonilaatikko per vieras.

Vanha vitsi :)

Mutta niin unohtumaton :)

  • ylös 153
  • alas 6
Vierailija

Suoritin viime vuonna hygieniapassin (1pv koulutus), josta opin, että ruokaa ei saa lämmittää kuin sen yhden ja ensimmäisen kerran valmistuksen/jähhdyttämisen jälkeen. Miettikää nyt järjelläkin, ruokaa lämmitetään ja kylmennetään toistuvasti, säilyvyys kärsii. Kiva vielä, jos koko juhlaporukka sairastuu :( 

  • ylös 53
  • alas 180
Vierailija

En nyt oikeen ymmmärrä monta kertaa te meinaatte syödä? Jos ne ruuat toimitetaan sinne vihkimisen jälkeen ja kaikki syö sillon niin mikä on ongelma? Eikö ne sillon lämmitetä vaan kerran?

  • ylös 210
  • alas 4
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suoritin viime vuonna hygieniapassin (1pv koulutus), josta opin, että ruokaa ei saa lämmittää kuin sen yhden ja ensimmäisen kerran valmistuksen/jähhdyttämisen jälkeen. Miettikää nyt järjelläkin, ruokaa lämmitetään ja kylmennetään toistuvasti, säilyvyys kärsii. Kiva vielä, jos koko juhlaporukka sairastuu :( 

Ja sitten jos kaikki iltapalaa syöneet sairastuvat, syytetään tietysti pitopalvelua. Suunnitelma vaikuttaa kyllä muutenkin aika päättömältä, että eiköhän tuossa ruokamyrkytys mene hyvin jatkoksi.

  • ylös 17
  • alas 71
Vierailija

Ei kai ne bakteerit nyt ihan muutamassa tunnissa kasva ja aiheuta ruokamyrkytystä. Ymmärtäisin pelon jos ne lämmitettäis seuraavana päivänä, mutta tässähän on nyt kyse kaiketi vaan neljästä-viidestä tunnista. Jos ruoka on jääkaapissa niin ei se oikeasti ehdi pilaantua. Ei mitenkään.

Älkää nyt hysteerisiksi heittäytykö.

  • ylös 115
  • alas 5
Ripuli

Vierailija kirjoitti:
En nyt oikeen ymmmärrä monta kertaa te meinaatte syödä? Jos ne ruuat toimitetaan sinne vihkimisen jälkeen ja kaikki syö sillon niin mikä on ongelma? Eikö ne sillon lämmitetä vaan kerran?

Kyllä ne aiotaan lämmittää kahdesti, mielestäni selitin tämän jo avauksessani.

  • ylös 11
  • alas 78
Vierailija

Ota itelles eväät mukaan, esim näkkileipää ja purkkihernekeittoa. Siinä sitten syöt turvallisia eväitäs ku muut herkuttelee.

  • ylös 112
  • alas 2

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla