HS: Suomalaiset käyttävät liikaa suolaa - kaksi leipäpalaa täyttää päivän suosituksen
http://www.hs.fi/m/hyvinvointi/a1454471321878
Olipa taas harhaanjohtava otsikko. Jutussa lukee, että päivän saantisuositus voi täyttyä, jos syö voimakassuolaista leipää ja/tai heittää leipien päälle juustoa ja leikkelettä. Lopussa lukee, että esim. 100 g jälkiuunileipää sisältävän n. 31% päivän suolasuosituksesta.
Itse en käytä leikkeleitä leivän päällä, juustoa kyllä. Verenpaineeni on aina ollut liian matala, vaikka lisäänkin joskus suolaa esim. avokadoleivän päälle.
Kommentit (106)
Ei se, että verenpaine on matala, ole mikään syy lisätä suolaa ruokaansa. Suolassa on muitakin terveysriskejä kuin verenpaine. T: mahdollisimman vähäsuolaista rv:ta noudattava
En epäile. Eilen täällä keskusteltiin nakkikeitosta, annettin ohjeita mihin tuli valmiita mausteseoksia, mausteliemikuutioita ja nakkeja. Taitaa päivän suola-annos ylittyä jo yhdestä lautasellisesta tavallista suomalaista kotiruokaa.
Ihmiset käyttävät niin törkeitä määriä suolaa nykyisin, että huhhuh. Monessa ravintolassa tai puffetissakin on nykyisin miltei mahdotonta syödä, kun aina se saamarin suola lyö läpi kaikissa safkoissa peittäen ruuan todellisen maun alleen.
Vierailija kirjoitti:
Ei se, että verenpaine on matala, ole mikään syy lisätä suolaa ruokaansa. Suolassa on muitakin terveysriskejä kuin verenpaine. T: mahdollisimman vähäsuolaista rv:ta noudattava
Perustele
No suositusten mukaan ei suurin piirtein nykyään saisi syödä kuin lähituotettua luomupunajuurta ja d-vitamiinia ikkunattomassa kellarissa.
Tää on taas näitä THL:n höpö-höpö-juttuja. Mitäpä näistä :)
Voi kauhea, miten ahdistavaa olisi yrittää noudattaa näitä thl:n ohjeita! Mieluummin syön sitä, mikä maistuu hyvältä ja nautin elämästä ja kuolen sitten vaikka nuorempana kuin lasken jotain v...n suolamääriä ja kontrolloin kaikkea.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei se, että verenpaine on matala, ole mikään syy lisätä suolaa ruokaansa. Suolassa on muitakin terveysriskejä kuin verenpaine. T: mahdollisimman vähäsuolaista rv:ta noudattava
Perustele
Suolan haitat on yleisesti tiedossa muutenkin kuin verenpaineen osalta. Alla linkki jossa tiivistelmä. Voit kyllä lukea sen artikkelinkin johon viitataan jutun lopussa.
Nopeasti googlattuna amerikkalaiset jotka saavat paljon piilosuolaa(eivät tee omaa ruokaansa) haluaisivat määrät alle 2,3g per päivä toinen pää näytti olevan 3,75g per päivä. Eiköhän suosituksiin lasketa että syöt sen pekoniaamiaisen ja käyt keskiarvollisesti joka päivä syömässä lounasta. Paljonko tämä uusi suositus on keskiarvoille?
Suolan terveellisyys on jo todistetttu tieteellisesti. Bullshitshire Universityssä Dr. Prof. Crook Conmanin johdolla tehty laaja tutkimus osoitti, että ruokalusikallinen suolaa aamuin illoin kohentaa kuntoa, parantaa muistia ja kasvattaa penistä. Muut väitteet ovat salaliittolaisten valheita!
P.S. Yritin vain päästä samalle tasolle kuin eläinrasvakeskusteluissa.
Eipä se täysin suolattomuuskaan ole terveellistä. Anoppi ryhtyi sellaiselle ja pian oli sairaalan ensiavussa...
Vierailija kirjoitti:
Nopeasti googlattuna amerikkalaiset jotka saavat paljon piilosuolaa(eivät tee omaa ruokaansa) haluaisivat määrät alle 2,3g per päivä toinen pää näytti olevan 3,75g per päivä. Eiköhän suosituksiin lasketa että syöt sen pekoniaamiaisen ja käyt keskiarvollisesti joka päivä syömässä lounasta. Paljonko tämä uusi suositus on keskiarvoille?
Ei tämä ollutkaan näin selvä eli sodiumin määrää pitää tarkkailla ja englantilaiset saavat keskimäärin 8,1g(sodiumia 3,2g) suolaa päivittäin jonkun tutkimuksen mukaan. Onkohan sipsit ja fransut mukana keskiarvoissa.
1 to 3 years – 2g of salt a day (0.8g sodium)
4 to 6 years – 3g of salt a day (1.2g sodium)
7 to 10 years – 5g of salt a day (2g sodium)
11 years and over – 6g of salt a day (2.4g sodium)
Vierailija kirjoitti:
Eipä se täysin suolattomuuskaan ole terveellistä. Anoppi ryhtyi sellaiselle ja pian oli sairaalan ensiavussa...
Natriumkloridi on ihmiselle elintärkeä yhdiste, mutta hyvin pieni määrä riittää.
Tarkoitus oli lähinnä keskustella siitä, että otsikon mukaan leipä on se suurin syntipukki. Eikä edes ole käytetty sanaa voileipä, vaan ihan pelkkä "leipä" on jo saatanasta. Minä syön 2-3 palaa leipää päivässä, päälle laitan yleensä jonkinlaisen yhdistelmän juustoa, vähän levitettä, tomaattia, kurkkua, salaattia ja avokadoa. Joskus kananmunaa tai tofuakin. Olen kasvissyöjä ja lisään kyllä suolaa ruokaanikin sopivassa määrin. En syö usein sipsejä, en käytä soijakastiketta kuin harvoin, enkä syö hapankorppuja ym. Verenpaina matala, olo erittäin hyvä. Harrastan liikuntaa ja hymyilen paljon.
Ap, joka syö leipää hyvillä mielin
Vierailija kirjoitti:
Suolaton ruoka on perseestä.
laihduin 2 kg ihan vain jättämällä suolan pois. Lihassa on tarpeeksi luontaisesti suolaa, jotta liha-aterian maku on suolainen. Kun jätin suolan, paino tippui ja sen jälkeen se on pysynyt samana, vaikka välillä myös herkuttelen. SUola tekee jotain pahaa sille mekanismille, joka pyrkii tasaamaan ihmisen painon vakioksi. Kokeilkaa, jos ette usko. Olen todella onnellinen suolattomasta elämästäni. Peili kiittää!
Olin jonkin aikaa ilman leipää kokonaan (oli muuten opettevainen kokemus!) ja jouduin silloin lisäämään suolaa muuhun ruokaan. Nykyään syön leipää 0 -3 palaa päivässä.
Olen aina jaksanut ihmetellä, että samasta tuutista huudetaan vähentämään suolan käyttöä ja syömään kuusi, jopa yhdeksän palaa leipää päivässä...
Vierailija kirjoitti:
Tarkoitus oli lähinnä keskustella siitä, että otsikon mukaan leipä on se suurin syntipukki. Eikä edes ole käytetty sanaa voileipä, vaan ihan pelkkä "leipä" on jo saatanasta. Minä syön 2-3 palaa leipää päivässä, päälle laitan yleensä jonkinlaisen yhdistelmän juustoa, vähän levitettä, tomaattia, kurkkua, salaattia ja avokadoa. Joskus kananmunaa tai tofuakin. Olen kasvissyöjä ja lisään kyllä suolaa ruokaanikin sopivassa määrin. En syö usein sipsejä, en käytä soijakastiketta kuin harvoin, enkä syö hapankorppuja ym. Verenpaina matala, olo erittäin hyvä. Harrastan liikuntaa ja hymyilen paljon.
Ap, joka syö leipää hyvillä mielin
Pelkässä leipäpalassa on siis 1-1,25g suolaa jos kerran kahdesta palasta saa 33% päivän annoksesta. Aika suolaista en ihan usko tuota.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suolaton ruoka on perseestä.
laihduin 2 kg ihan vain jättämällä suolan pois. Lihassa on tarpeeksi luontaisesti suolaa, jotta liha-aterian maku on suolainen. Kun jätin suolan, paino tippui ja sen jälkeen se on pysynyt samana, vaikka välillä myös herkuttelen. SUola tekee jotain pahaa sille mekanismille, joka pyrkii tasaamaan ihmisen painon vakioksi. Kokeilkaa, jos ette usko. Olen todella onnellinen suolattomasta elämästäni. Peili kiittää!
Oikein kaksi kiloa laihduit!
Ei tuo ole laihtumista, johan paino heittää tuon verran päivän mittaan.
Mä taas en syö leipää ollenkaan, enkä leikkeleitä. Juustoa syön ja lisään suolaa ruokaani. Jos en lisää niin suonenveto seuraavana yönä on karmea.