Onko väärin mennä opiskelemaan teologiaa vain helpon sisäänpääsyn ja pappeuden työetujen takia?

Vierailija

En usko ainakaan kristinuskon jumalaan, mutta osaan kirjoittaa ihan hyviä puheita ja tykkään auttaa ihmisiä. Lisäksi kissanristiäisissä ravaaminen ja ilmaisen kakun, kahvien ja viinasten ahtaminen viehättävät kovasti. Rippileirejäkin tykkäisin vetää - istuksia nyt nuotiolla tikkupullan ja kitaran kanssa, voi juku.

Mutta niin siis, varsinaiseen kysymykseeni: onko tämä jotenkin todella väärin ja ihmisten huijaamista? Hoitaisin hommani tietysti ihan asiallisesti ja ymmärtäväisesti halveksumatta toisten vakaumusta ja kuuluttamatta omaani.

Sivut

Kommentit (43)

Vierailija

Ei se väärin ole. Kannattaa tosin muistaa, että noiden etujen lisäksi saat "etuna" myös sen, että töissä ollaan pitkälti silloin kun muut ovat vapaalla, sunnuntait, joulut ja pääsiäiset nyt ainakin. 

Vierailija

Aika monen teologian opiskejan usko horjuu. Olet varmaan kuitenkin sitä mieltä, että kristinuskon oppien mukaan eläminen on oikein? Itse opiskelin teologiaa, mutta jätin kesken, kun opinnot olivat niin vaativia. Siihen kannattaa varautua, että lukemista ja opeteltavaa on paljon.

Vierailija

Kermankuorinta-alana teologia voi olla vähän huono: pappeja (tai papeiksi kelpaavia) on pilvin pimein jo nytkin työttöminä, enkä kyllä usko, että se on mikään auringonnousun ala.

Ja palkkakin on mitä on.

Vierailija

Siinäpä sitten jonakin sunnuntaina käyt kastamassa kuusi lasta ja juot joka paikassa kahvia, taukoa ei ehdi välissä olla, kun aika menee matkoihin. Sunnuntaisin menet vetämään jumalanpalveluksen kymmeneksi. Jaksatko herätä? Työajat ovat tosiaan pääasiassa viikonloppuisin ja juhlapyhinä, sekä joskus käyt iltaisin 80-v mummojen synttäreillä. Ainakin maalla pikkupaikoissa on se tapa, että pappi käy vanhusten pyöreillä, jos nämä kuuluvat seurakuntaan. Vähän epäilen, että se täytekakku, kun sitä on viikottain monta kertaa, alkaa leipiinnyttää jossain vaiheessa. 

Vierailija

Ei nyt ihan noin auvoista ole. Mukana paljon surua ja ihmisten menetyksiä, kun hautaan siunaamisiakin on. Palkka pieni työaikoihin verrattuna. Olet melkein aina viikonloppuisin ja juhlapyhinä töissä.Rippileiri on työntekijöille paljon muutakin kun tikkupullaa, pitkät tunnit opetusta ja vastuu isosta ryhmästä toisten ihmisten lapsista- myös yöllä.Kakut, pullat ja voileipäkakut tulevat äkkiä arkipäiväisiksi, vaikka nyt houkuttaisivatkin, kun niitä tarjotaan monta kertaa viikossa. Lisäksi myös se kristillinen vakaumus kyllä kuuluu pappina oloon ja sen puute näkyy asiakkaille ja seurakuntalaisille.

Vierailija

Itsellä ei kyllä pää kestäisi, kun joutuisi koko ajan valehtelemaan ja pokerinaamana selittämään Jumalan rakkaudesta ja muusta, kun ihmiset avautuvat ongelmistaan. Yritä siinä sitten kuunnella ja auttaa/valistaa muita, kun et itsekään usko juttuihisi.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat