Sossu vei mummelin tililtä arkku- ja hätätilarahat.

Vierailija

Aika ahdistavaa. Miehen ysikymppinen isotätimummeli on ollut (sairautensa takia) työssä vain kymmenen vuotta. Saa sossulta tukea. Mummeli elää hyvin säästävästi kotonaan. Ei syö kuin halpoja juureksia soseena päivälliseksi ja illoin ja aamuin leipää ja juo piimää. Ei ole vuosiin ostanut yhtään vaatetta tai muutakaan tavaraa. Nyt osti housut, kun entiset on puhki.

Kutsui sossun itse tarkistamaan, että ovatko tuet riittävän suuret, kun arvelee, että hänelle kuuluisi vaivaisuuden takia jotain lisätukia. Sossu vaati näyttämään pankkitiedot. Hyvin töykeästi kuulemma käyttäytynyt sossu päätti poistaa vaivoin säästetystä rahasta tilitältä osan. Mummeli on kauhuissaan. Toinen silmä on kaihista lähes sokea. Ei raaskinut melkein mennä silmälääkäriin. Pakotimme menemään. Hampaita alkoi irrota, joten hammaslääkärissä oli pakko käydä. Missään tarkastuksissa ei oo varaa käydä.

Oli säästänyt rahaa pahan päivän varalle ja hautajaiskuluihin. Säälittää. Olis edes ostanut itselleen paremmin vanhukselle sopivan sängyn. Tän osti kierrätyksestä aikoinaan ja patjakin on ikivanha. Sänky hutera ja kapoinen. Patjat pursuu yli.

Köyhä ei edes saa säästää.

Sivut

Kommentit (58)

Vierailija

No eiks nyt oo sit hätätilanne? Eli kuuluukin ottaa hätärahoista.
Ja oikeesti pitää mielummin arkkurahoja tilillä kuin syö kunnolla??? Hitto miten pihi...

Vierailija

Tiedän erään yli 80-vuotiaan mummon, joka elää myös hyvin kituliaasti ja saa sosiaaliavustuksia ja kansaneläkettä. Komerossaan hänellä on mieheltään peritty rahakokoelma, jossa on mm. niin paljon pelkkää puhdasta kultaa kolikoina ja pieninä harkkoina, että vaikka ne myisi sulatettavaksi, niin rahat riittäisivät suurehkoon omakotitaloon. Hän itse tietää asian vallan hyvin, mutta ei ole kiinnostunut niitä laittamaan rahoiksi kaikesta huolimatta. Vanhojen ihmisten järjenjuoksu on joskus erikoista, mutta tavallaan ihailen siitä huolimatta hänen suhtautumistaan.

Vierailija

Höpöhöpö juttuja. Sossu ei vie kenenkään rahoja. Eikä yli 90v. tarvitse syödä pelkkää perunaa, kun saa takuueläkettä n.800€ ja mahdollisesti Kelan hoitotukea ja rintamamies/puolisoeläkettä. Ja tosiaan sossu ei todella maksa housuja oli ne miten puhki tahansa, jos on säästöjä.

Vierailija

No, sossu vaati siis ensin mummelin näyttämään tiliotteen. Kun siellä oli liikaa, vaati.mummelilta 300 euroa siihen, että saavat pankissa selvitettyä aiempia tiliasioita! Ja nyt sitten jatkossa tuet varmaan alenee.

Ei ole mummeli älynnyt tai uskaltanut käteisenä kotonaan pitää. Käy vaihtuvia hoitajia, kun on vanha ja vaivainen.

Ap

Vierailija

Ei  nyt mene läpi tämä tarina "sossu vei ..." ja vaati 300 €... Ihan aikuisten oikeasti sossu ei toimi näin. Kokeilepa paremmalla onnella kertoa jollekin iltapäivälehden toimittajalle.

Eihän sossulla ole kenenkään tilille käyttöoikeutta! Tosin säästöt kuuluu käyttää ensin ennen kuin saa mitään muuta toimeentulotukea, johon tuollaisessa tilanteessa elävällä epäilemättä olisi oikeus.

Vierailija

Turha mitään hautajaisrahoja on tilillä pitää jos elää kädestä suuhun. Se sama sossu maksaa hautauskulut, joskin halvimman mukaan, jos vainaja on varaton.

Vierailija

Siis vanhus oli valehdellut sossulle tileillään olevista rahoista (eli ilmeisesti jättänyt kertomatta säästötilistä). Nyt sossu perii väärin perustein maksettuja tukia takaisin.

Niin käy, kun huijaa sossua, oli ikä mikä tahansa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat