Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miten Usassa menee noi asuinalueet? onko siellä "portteja"?

Vierailija

Siis jos asuu jollain tietyllä hienostoalueella tai vähemmän hienosto, niin onko ne jotenkin rajattu ettei ulkopuoliset pääse? Joku portti tyyliin?

Esim. Beverly hillsin täykkäreis ei näy heidän kotikaduilla koskaan ketään ylimääräisiä tyyppejä..

Kommentit (6)

Vierailija

Usassa etäisyydet on suurta luokkaa joten jos ei omista autoa niin ei pääse noille kalliille asuinalueille oikeastaan mitenkään. Lapset menee kouluun koulubussilla joten julkiset on aika heikot yleensäkin lähiöalueilla.

Vierailija

Lisään vielä että lähiöalueet on rakennettu niin ettei lähellä ole oikeastaan muuta kuin ne naapurit, ylimääräisiä tyyppejä ei siksi ole hengailemassa/läpikulkumatkalla. Kaupat ja muut ovat isompia keskitymiä missä saattaakin sitten esim nuoria/ kodittomia hengailla. :) Ja niinsanottu ulkona hengaamiskulttuuri ei ole niin vahva kuin Suomessa jossa teinit notkuu puistoissa ja ostarien parkkipaikoilla

Vierailija

Oman kokemuksen perusteella voin myös sanoa, että meidän asuinalueen kadut olivat tyhjillään kun lapset leikkivät sisällä tai omien, aidattujen takapihojen allasalueilla yms. Kävelyteitä ei siellä päin ollut eli kukaan ei liikkunut niillä kaduilla muutoin kuin autolla. Ei pyöräilijöitä tai rullistelijoita. Koiriakaan ei kukaan lenkittänyt, vaan ne juoksivat omissa pihoissa. Autioltahan siellä kaduilla yleensä näytti.

goaliemomma
Seuraa 
Liittynyt10.11.2015

Portteja olen nähnyt sekä hienommilla alueilla sekä halvemmilla rivitalo yhtiöillä ja kaikkea siltä väliltä.

Meidän kadulla kulkee jatkuvasti lenkkeilijöitä ja koiran ulkoiluttajia, lapset leikki kadulla ja aikuiset järjestää yhteisiä "bileitä" tossa kadulla. Tää ei ole suljettu alue, mutta päättyvä katu eli ei läpikulkuliikennettä.

Me asutaan metropolialueella joten tontit on suht pieniä, toisaalta taas ko. kaupunki on tän metropolialueen eurooppalaisin, joten se ehkä selittää paljon.

Vierailija

Suuret aidatut tontit portteineen ainakin meidän seudulla. Ei siis sellaista aidattua resortti-tyyppistä kyläaluetta kuten vaikka Kiinassa usein on.

Oli muuten aika hauska kun yksi tällainen talo oli myytävänä ja naapuri osti sen. Paikalle tuli isot maansiirto- ja muut rakennuskoneet ja odotettiin, että mitähän siihen rakennetaan. No, talo tuupattiin maan tasalle ja tilalle vedettiin nurtsi. Naapuri vain halusi laajentaa tonttia :D Reilun miljoonan dollarin laajennus

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat