Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Minda

Siskoni alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa. Hän vaikutti kaikinpuolin fiksulta ensitapaamisesta lähtien enkä voinut kuin ajatella, miten mukavanoloisen miehen siskoni oli itselleen löytänyt. Heidän suhteensa eteni nopeasti ja muuttivat pian yhteen.  Olen siskoni kanssa läheinen ja näemme muutaman kerran viikossa, joskus tapaamme kahden kesken, joskus hän tulee miesystävänsä kanssa minun ja mieheni kotiin kylään tai me menemme mieheni kanssa heille.

Eräs asia on kamalasti alkanut "vaivaamaan" tuossa siskoni miesystävässä. Miehen kaikki liki jutut liittyvät tavalla tai toisella joko rahaan, omaisuuteen tai siihen minkälaisia "etuoikeuksia" hänellä on ollut/on koska tuntee jonkun varakkaan ihmisen. 

Mies kertoilee paljon itsestään ja omista sukulaisistaan ja saattaa vaikka ryhtyä kertomaan olleensa vieraana serkkunsa muksun ristiäisissä ja sivuhuomautuksena jutussa mainitsee, että "en vienyt ristiäisiin lahjaa kun olin serkun kanssa aiemmin sopinut että siirrän lapsen tilille 700euroa" - hän kätkee monet rahaan liittyvät asiat ns. sivuhuomautuksiksi itse tarinaan vaikka ne eivät liittyisi muuten koko asiaan. Tai juttu siittä miten miten kävi kaupassa ja sieltä lähtiessä joutui kolariin - mainitsee toki ennen kolaritarinaa sen että kauppaan meni "pelkkään ruokaan yli 300e euroa taas tänäänkin".

Toinen tarina saattaa liittyä ravintolailtaan ystävien kanssa ja miten ystävä oli tilannut 3 000e edestä kuplivaa ystäväporukalle. Suosikkiaiheita on myös "mainostaa" sitä miten hänen isänsä on hyvä ystävä jonkun tunnetu erittäin varakkaan ihmisen kanssa ja minkälaisia etuja hän on päässyt nauttimaan tämän johdosta itse ja kehuu maasta taivaisiin tätä isänsä varakasta kaveria. Entä miten äiti tuntee opiskeluajoilta erään tasokkaan paikallisen ruokaravintolan omistajan ja miten hän saa koska vain halutessaan ilmaiseksi käydä syömässä tässä ravintolassa ja miten omistaja on niin rento huipputyyppi.

Kun hänen vanhempi veljensä oli ostanut uuden kalliin avoauton, ryhtyi tämä mies mainostamaan asiaa joskus ollessani siskoni ja hänen luonaan kylässä ja pian mies sanoi lähtevänsä käymään veljensä luona. Palasi pian kotiin ja oli ajanut veljensä uuden auton pihaan ja sanoi että hänen oli pakko päästä koeajamaan veljen autoa ja taitaakin lähteä sillä hoitamaan kauppareissun. Ja kun hänen isänsä oli ostanut (siihen aikaan) kalliin tablet- tietokoneen oli hän hakenut isältään lainaksi tämän tabletin ja teennäisen suurieleisesti nakutteli tablettia.

Kerran kun siskoni oli kylässä miehen kanssa meidän luonamme aloitti siskoni juttelemaan meidän (minun ja siskoni) lapsuudesta. Juttu liittyi siihen, että olemme kotoisin köyhistä oloista ja miten lapsena jouduimme päiväruoaksi usein syömään kuukauden lopussa puuroa aamulla, päivällä ja illalla kun ei ollut varaa muuhun. Saimme harvoin uusia vaatteita, ja teini-iässä saimme viikkorahaa 1-2euroa per viikko. Niitä euroa alettiin sitten kuukausitolkulla säästämään kunnes rahaa oli kasassa vaikka uuteen H&M puseroon jonka pystyimme omilla säästetyillä euron kolikoilla ostaa. Tähänkin tarinaan siskoni mies otti osaa toteamalla "Joo mullakin oli osa lapsuudesta köyhää aikaa ja pukeudun veljen vanhoihin vaatteisiin. Mun isästä tuli vasta yritysjohtaja kun mä olin 12vuotias".

On tullut kyllä selväksi että siskoni mies on varakkaamista oloista  (en tosin tiedä voiko miestä itseä kutsua järin varakkaaksi, pikemminkin hänen vanhempiaan) ja hän haluaa sen mieluusti osoittaa muillekin ihmiselle puheidensa lomassa.

On hienoa, että on rikkaat vanhemmat jotka voivat vaikka ostaa jääkaapin täyteen ruokaa kun pyytää, tai vanhemmilla on suhteita rikkaisiin ihmisiin ja pääsee itse niistä aika ajoin nauttimaan vaikka ilmaisten ravintolaruokien muodossa ja on hauska kuulla riemukkaista poikienilloista jossa sattui jokin hauska kommellus (tilattiin niissä pirskeissä sittein 3tonnilla juomaa tai ei) MUTTA miksi kaikkien juttujen pitää aina liittyä rahaan ja miksi kokoajan pitää olla mainostamassa omaa tai muiden omaisuutta?

Kerran siskoni miesystävä silminnähden "järkyttyi" kun tulivat meille kylään mieheni syntymäpäivänä ja miehelläni oli yllä kalliin merkin pusero jonka oli aiempana päivänä ostanut. Siskoni totesi että "Petterillä onkin uusi paita, onpa hyvännäköinen" - jolloin siskoni mies kääntyi katsomaan kuin haukka mieheni paitaa (ja huomasi varmasti merkin/logon) ja naama venähti. Sama tapahtui kun mieheni syntymäpäivälahjapaketista (minun antamani) paljastui Iphone ja 2 eri kalliin merkin hajuvettä sekä eräs neuletakki jota itseasiassa siskoni mies oli joskus kehunut kun selaili meillä lehteä ja täten tiesi neuletakin maksavan paljon.

Myönnän antaneni lahjan tahallaan vasta kun siskoni ja hänen miehensä tulivat paikalle ihan vain sen vuoksi että tiesin että siskon miehen naama venähtää. Todellisuudessa jouduin säästämään erittäin kauan että sain nuo kaikki miehelleni hankituksi.

Hän luultavasti pitää meitä melkoisina köyhäpoloisina mutta yllättyisi jos vaikkapa mieheni alkaisi puhumaan kuten hän: mieheni äiti omisti ennen kuolemaansa 2 menestyvää yristystä ja työn vuoksi matkusteli usein ulkomaille Aasiaan ja Amerikkaan (ja mieheni pääsi mukaan näille reissuille ja yöpyivät luksushotelleissa ym.) ja äidin paras ystävä oli eräs varakas mies jonka nimen liki joka suomalainen tuntee ja joka antoi usein miehellenikin (mieheni ollessa nuorempi) kalliita lahjoja syntymäpäivinä ja maksoi milloin huvipuistoreissuja, milloin lomamatkan Espanjaan.

Miehenikin on siis varakkaista oloista kotoisin, hän peri edesmenneeltä äidiltään suuren kesämökin sekä äidin ison omistusasunnon kaupungin keskustasta ja miehelläni on eno, joka on kuolemansairas ja kyseinen eno on testamentannut omaisuutensa kokonaan miehelleni ja mies on kaupungissa tunnettu miljoonien eurojen omaisuudestaan.

Tarkoituksenani ei ole keulia näillä asioilla tällä palstalla mutta haluan tuoda julki, että kyllähän esimerkiksi meillä, tai miehelläni, olisi siskoni miehelle ja muillekin monenlaista rahatarinaa kerrottavana ja huimia kokemuksia siittä miten varakkaat äidin ystävät ovat hänenkin elämäänsä tuoneet uskomattomia kokemuksia joita ihminen rahalla voi saada. Siskoni, eikä hänen miehensä, tuskin esimerikiksi tietävät että mieheni omistaa ison kesähuvilan tai että hänen äitinsä omisti ennen kuolemaansa 2 menestyvää yritystä tai heillä ei ole hajuakaan tästä tunnetusta rikkaasta miehestä joka oli äidin ystävä ja työtoveri. Tuntuisi oudolta, jos mieheni alkaisi kaikenaikaa toitottamaan näitä asioita kaikille, minun sukulaisilleni ja ystävilleni. Esimerkiksi omat vanhempanikaan eivät tiedä miehestäni kaikkia noita asioita, koska mieheni ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa enkä minäkään. Olemme olleet 7vuotta yhdessä mieheni kanssa ja vasta muutama kk sitten mieheni kertoi isälleni minkä firman hänen äitinsä omisti ja kuka oli tämä rikas mies joka oli äidin ystävä. Isäni ei ollut uskoa koko juttua millään ja oli varma että yritämme jotenkin pilailla hänen kustannuksellaan. Kas, kun siskon miehen höpötystä kukaan ei ole vielä yltynyt epäilemään? :D

En siis väitä, etteivätkö siskoni miesystävän tarinat voi yhtä kaikki olla totta, sillä ei ole merkitystä mielestäni, mutta miksi ei voi koskaan puhua muusta?

Oletteko te kohdanneet vastaavaa? Joskus tekisi mieli laittaa sille äijälle jouhot suuhun.

Sivut

Kommentit (41)

Vierailija

No mitäs tuohon sanoisi. On niitä jotka leiveilee rahoilla ja joille raha merkitsee paljon, ja sitten on niirä jotka eivät välitä tehdä sen suurempaa numeroa. Toisissa piireissä puheenaiheet pyörii jatkuvasti sen ympärillä miten paljon saariin säästeltyä ja pihisteltyä tekemällä sitä sun tätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Aloittaja_vastaaa

Vierailija kirjoitti:

Siskoksilla ollut köyhä lapsuus ja molemmat ovat gold diggereitä. 

En tiennyt mitään oman mieheni äidistä tai omaisuuksista kun aloimme seurustella. Mieheni äiti oli siis kuollut jo kun aloimme 7v sitten seurustella. Tienaan kyllä ihan omat rahani ja opiskeluaikana kun en käynyt töissä otin esimerkiksi opintolainaa elämiseen vaikka mies sanoi että hän voi mulle kuukausittain antaa rahaa laskuihin ym. Nytkään mulla ei ole talvitakkia eikä rahaa itsellä sitä ostaa ennen ensikuuta, vaikka "mieheni voisi koska tahansa ostaa mulle vaikka 10talvitakki kaappiin".

En usko että siskonikaan miehensä kanssa on vain rahan takia. En toki voi olla varma mutta mun ajatusmaailmaan ei mahdu että joku viettääisi vuosikausia omasta mielestään jopa epämiellyttävän ihmisen kanssa vain rahan takia.

Vierailija

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Aloittaja_taas

Vierailija kirjoitti:

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Nääh. Eipä se olisi meidän tyylistä ja jotenkin tuntuisi että "alentuu" johonkin jos niin tekisi. :D Mutta on kyllä ärsyttävää kun tuo siskon mies ei vaida tota levyään sitten niin millään. Meinaan purskahtaa aina kamalaan nauruun oman mieheni kanssa kun se aloittaa taas uuden rahatarinansa... :D kiusallista..

Vierailija

Mulla ei ole kuin velkaa ja akka on rättikaupassa, ei tarvitse kehua, enkä välitä mainostaa että olen ollut vuosia ulkomailla eräässä moottoriurheilulajissa MM sarjassa kisamekaanikko mm. Voittanut sarjan teamin mukana.
Olen myös matkustanut nuorena paljon lentokoneella ympäri eurooppaa finnairin vapaalipuilla.
T.m39v

Vierailija

Seura tehnee kaltaisekseen. Sukulaiseni perheineen on liike-elämässä. Siinä perheessä on tapana tehdä eräänlaista "power rankingia" jaotellen aina kaikki top 4, big 5, top tier yms. onpa kyse yliopistoista, lomakohteista, autoista, muodista, mitä vaan. Se on aivan sama pitävätkö he siitä tuotteesta, mut jos se on top tier, on se tavoittelemisen arvoista.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Nääh. Eipä se olisi meidän tyylistä ja jotenkin tuntuisi että "alentuu" johonkin jos niin tekisi. :D Mutta on kyllä ärsyttävää kun tuo siskon mies ei vaida tota levyään sitten niin millään. Meinaan purskahtaa aina kamalaan nauruun oman mieheni kanssa kun se aloittaa taas uuden rahatarinansa... :D kiusallista..

Ei kai "rikas" tarkoita etteikö voisi olla tylsä, jolla soi sama levy koko ajan. Enemmän ihmettelen siskoasi joka sen kanssa jaksaa olla

Aloittaja___

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti: 

Vierailija kirjoitti:

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Nääh. Eipä se olisi meidän tyylistä ja jotenkin tuntuisi että "alentuu" johonkin jos niin tekisi. :D Mutta on kyllä ärsyttävää kun tuo siskon mies ei vaida tota levyään sitten niin millään. Meinaan purskahtaa aina kamalaan nauruun oman mieheni kanssa kun se aloittaa taas uuden rahatarinansa... :D kiusallista..

Ei kai "rikas" tarkoita etteikö voisi olla tylsä, jolla soi sama levy koko ajan. Enemmän ihmettelen siskoasi joka sen kanssa jaksaa olla

Rikas ei ole sama kuin tylsä. Mutta tässä siskoni miehen tapauksessa hän ei muusta puhukaan kuin rahaan ja omistamiseen liittyvistä asioista. Mulle on ihan ok jos on rikas ja saa rikkaiden tuttujen kautta etuja omaan elämään mutta miksi niistä pitää kokoajan puhua tai miksi ne esiintyvät tavalla tai toisella sivuhuomautuksena joka jutussa?

Ehkä siskoni ei kiinnitä juttuihin niin huomiota? Ehkä kiinnittää muttei välitä? En tiedä minkälaisia juttuja mies puhuu ollessaan siskoni kanssa kahdestaan mutta mulla on sellainen arvaus että nuo rahatarinat ja makeilut lyö päälle silloin kun on "muita korvia" kuulemassa.

Vierailija

Tuo lähtee sieltä kotioloista. Lienee vanhemmille noussut kusi päähän, kun ovat alkaneet menestymään. Sitä pidän vähän outona, että puhut ap jostakin miehen äidin ystävästä. Mitä hänen rikkautensa liittyy millään tavalla teihin? Toki on kiva, että sieltä on tullut matkoja yms. mutta silti.

kutkut

Hehee! Tuo kuvittelemasi "jauhot suuhun" menetelmä tuskin toimisi. Mieshän vaan innostuisi lisää :D Jos miehen jutut joskus alkaa naurattaa niin naura pois ja jos mies kysyy että mikä naurattaa niin sano että nuo sivuhuomautukset hinnoista.

ei ole niin vakavaa! Ja tiedoksesi että rikkaissa Niinkuin köyhissäkin osa puhuu rahasta paljon ja osa ei ollenkaan, jotkut brassailevat saavutuksillaan ja haluavat olla parhaita kun jotkut eivät usko ansaitsevansa mitään. Asia ei riipu raha määrästä vaan luonteesta ja kasvatuksesta. Ymmärrän että miehen tapa on sinusta huvittava ja ärsyttävä, mutta jospa se on miehen ainoa huono puoli niin onhan se sitten hyvä mies siskollesi.

ja sivuhuomautuksena täältä päin eli mielestäni on omituista että et anna miehesi ostaa sinulle asioita ja väkisin velkaannutat itseäsi opintolainalla. Jos miehelläsi on paljon rahaa niin hän mielellään sinulle antaa rahaa ja siitä ei seuraa mitään pahaa teille kummallekaan. Typerää suorastaan, olette olleet seitsemän vuotta yhdessä, voithan antaa miehesi auttaa sinua.

Ap on homo

Vierailija kirjoitti:

Siskoni alkoi seurustelemaan uuden miehen kanssa. Hän vaikutti kaikinpuolin fiksulta ensitapaamisesta lähtien enkä voinut kuin ajatella, miten mukavanoloisen miehen siskoni oli itselleen löytänyt. Heidän suhteensa eteni nopeasti ja muuttivat pian yhteen.  Olen siskoni kanssa läheinen ja näemme muutaman kerran viikossa, joskus tapaamme kahden kesken, joskus hän tulee miesystävänsä kanssa minun ja mieheni kotiin kylään tai me menemme mieheni kanssa heille.

Eräs asia on kamalasti alkanut "vaivaamaan" tuossa siskoni miesystävässä. Miehen kaikki liki jutut liittyvät tavalla tai toisella joko rahaan, omaisuuteen tai siihen minkälaisia "etuoikeuksia" hänellä on ollut/on koska tuntee jonkun varakkaan ihmisen. 

Mies kertoilee paljon itsestään ja omista sukulaisistaan ja saattaa vaikka ryhtyä kertomaan olleensa vieraana serkkunsa muksun ristiäisissä ja sivuhuomautuksena jutussa mainitsee, että "en vienyt ristiäisiin lahjaa kun olin serkun kanssa aiemmin sopinut että siirrän lapsen tilille 700euroa" - hän kätkee monet rahaan liittyvät asiat ns. sivuhuomautuksiksi itse tarinaan vaikka ne eivät liittyisi muuten koko asiaan. Tai juttu siittä miten miten kävi kaupassa ja sieltä lähtiessä joutui kolariin - mainitsee toki ennen kolaritarinaa sen että kauppaan meni "pelkkään ruokaan yli 300e euroa taas tänäänkin".

Toinen tarina saattaa liittyä ravintolailtaan ystävien kanssa ja miten ystävä oli tilannut 3 000e edestä kuplivaa ystäväporukalle. Suosikkiaiheita on myös "mainostaa" sitä miten hänen isänsä on hyvä ystävä jonkun tunnetu erittäin varakkaan ihmisen kanssa ja minkälaisia etuja hän on päässyt nauttimaan tämän johdosta itse ja kehuu maasta taivaisiin tätä isänsä varakasta kaveria. Entä miten äiti tuntee opiskeluajoilta erään tasokkaan paikallisen ruokaravintolan omistajan ja miten hän saa koska vain halutessaan ilmaiseksi käydä syömässä tässä ravintolassa ja miten omistaja on niin rento huipputyyppi.

Kun hänen vanhempi veljensä oli ostanut uuden kalliin avoauton, ryhtyi tämä mies mainostamaan asiaa joskus ollessani siskoni ja hänen luonaan kylässä ja pian mies sanoi lähtevänsä käymään veljensä luona. Palasi pian kotiin ja oli ajanut veljensä uuden auton pihaan ja sanoi että hänen oli pakko päästä koeajamaan veljen autoa ja taitaakin lähteä sillä hoitamaan kauppareissun. Ja kun hänen isänsä oli ostanut (siihen aikaan) kalliin tablet- tietokoneen oli hän hakenut isältään lainaksi tämän tabletin ja teennäisen suurieleisesti nakutteli tablettia.

Kerran kun siskoni oli kylässä miehen kanssa meidän luonamme aloitti siskoni juttelemaan meidän (minun ja siskoni) lapsuudesta. Juttu liittyi siihen, että olemme kotoisin köyhistä oloista ja miten lapsena jouduimme päiväruoaksi usein syömään kuukauden lopussa puuroa aamulla, päivällä ja illalla kun ei ollut varaa muuhun. Saimme harvoin uusia vaatteita, ja teini-iässä saimme viikkorahaa 1-2euroa per viikko. Niitä euroa alettiin sitten kuukausitolkulla säästämään kunnes rahaa oli kasassa vaikka uuteen H&M puseroon jonka pystyimme omilla säästetyillä euron kolikoilla ostaa. Tähänkin tarinaan siskoni mies otti osaa toteamalla "Joo mullakin oli osa lapsuudesta köyhää aikaa ja pukeudun veljen vanhoihin vaatteisiin. Mun isästä tuli vasta yritysjohtaja kun mä olin 12vuotias".

On tullut kyllä selväksi että siskoni mies on varakkaamista oloista  (en tosin tiedä voiko miestä itseä kutsua järin varakkaaksi, pikemminkin hänen vanhempiaan) ja hän haluaa sen mieluusti osoittaa muillekin ihmiselle puheidensa lomassa.

On hienoa, että on rikkaat vanhemmat jotka voivat vaikka ostaa jääkaapin täyteen ruokaa kun pyytää, tai vanhemmilla on suhteita rikkaisiin ihmisiin ja pääsee itse niistä aika ajoin nauttimaan vaikka ilmaisten ravintolaruokien muodossa ja on hauska kuulla riemukkaista poikienilloista jossa sattui jokin hauska kommellus (tilattiin niissä pirskeissä sittein 3tonnilla juomaa tai ei) MUTTA miksi kaikkien juttujen pitää aina liittyä rahaan ja miksi kokoajan pitää olla mainostamassa omaa tai muiden omaisuutta?

Kerran siskoni miesystävä silminnähden "järkyttyi" kun tulivat meille kylään mieheni syntymäpäivänä ja miehelläni oli yllä kalliin merkin pusero jonka oli aiempana päivänä ostanut. Siskoni totesi että "Petterillä onkin uusi paita, onpa hyvännäköinen" - jolloin siskoni mies kääntyi katsomaan kuin haukka mieheni paitaa (ja huomasi varmasti merkin/logon) ja naama venähti. Sama tapahtui kun mieheni syntymäpäivälahjapaketista (minun antamani) paljastui Iphone ja 2 eri kalliin merkin hajuvettä sekä eräs neuletakki jota itseasiassa siskoni mies oli joskus kehunut kun selaili meillä lehteä ja täten tiesi neuletakin maksavan paljon.

Myönnän antaneni lahjan tahallaan vasta kun siskoni ja hänen miehensä tulivat paikalle ihan vain sen vuoksi että tiesin että siskon miehen naama venähtää. Todellisuudessa jouduin säästämään erittäin kauan että sain nuo kaikki miehelleni hankituksi.

Hän luultavasti pitää meitä melkoisina köyhäpoloisina mutta yllättyisi jos vaikkapa mieheni alkaisi puhumaan kuten hän: mieheni äiti omisti ennen kuolemaansa 2 menestyvää yristystä ja työn vuoksi matkusteli usein ulkomaille Aasiaan ja Amerikkaan (ja mieheni pääsi mukaan näille reissuille ja yöpyivät luksushotelleissa ym.) ja äidin paras ystävä oli eräs varakas mies jonka nimen liki joka suomalainen tuntee ja joka antoi usein miehellenikin (mieheni ollessa nuorempi) kalliita lahjoja syntymäpäivinä ja maksoi milloin huvipuistoreissuja, milloin lomamatkan Espanjaan.

Miehenikin on siis varakkaista oloista kotoisin, hän peri edesmenneeltä äidiltään suuren kesämökin sekä äidin ison omistusasunnon kaupungin keskustasta ja miehelläni on eno, joka on kuolemansairas ja kyseinen eno on testamentannut omaisuutensa kokonaan miehelleni ja mies on kaupungissa tunnettu miljoonien eurojen omaisuudestaan.

Tarkoituksenani ei ole keulia näillä asioilla tällä palstalla mutta haluan tuoda julki, että kyllähän esimerkiksi meillä, tai miehelläni, olisi siskoni miehelle ja muillekin monenlaista rahatarinaa kerrottavana ja huimia kokemuksia siittä miten varakkaat äidin ystävät ovat hänenkin elämäänsä tuoneet uskomattomia kokemuksia joita ihminen rahalla voi saada. Siskoni, eikä hänen miehensä, tuskin esimerikiksi tietävät että mieheni omistaa ison kesähuvilan tai että hänen äitinsä omisti ennen kuolemaansa 2 menestyvää yritystä tai heillä ei ole hajuakaan tästä tunnetusta rikkaasta miehestä joka oli äidin ystävä ja työtoveri. Tuntuisi oudolta, jos mieheni alkaisi kaikenaikaa toitottamaan näitä asioita kaikille, minun sukulaisilleni ja ystävilleni. Esimerkiksi omat vanhempanikaan eivät tiedä miehestäni kaikkia noita asioita, koska mieheni ei ole kokenut tarpeelliseksi kertoa enkä minäkään. Olemme olleet 7vuotta yhdessä mieheni kanssa ja vasta muutama kk sitten mieheni kertoi isälleni minkä firman hänen äitinsä omisti ja kuka oli tämä rikas mies joka oli äidin ystävä. Isäni ei ollut uskoa koko juttua millään ja oli varma että yritämme jotenkin pilailla hänen kustannuksellaan. Kas, kun siskon miehen höpötystä kukaan ei ole vielä yltynyt epäilemään? :D

En siis väitä, etteivätkö siskoni miesystävän tarinat voi yhtä kaikki olla totta, sillä ei ole merkitystä mielestäni, mutta miksi ei voi koskaan puhua muusta?

Oletteko te kohdanneet vastaavaa? Joskus tekisi mieli laittaa sille äijälle jouhot suuhun.

Et sitten yhtään pidempää viestiä ajatellut kirjottaa?

Aloittaja__

Vierailija kirjoitti:

Hehee! Tuo kuvittelemasi "jauhot suuhun" menetelmä tuskin toimisi. Mieshän vaan innostuisi lisää :D Jos miehen jutut joskus alkaa naurattaa niin naura pois ja jos mies kysyy että mikä naurattaa niin sano että nuo sivuhuomautukset hinnoista.

ei ole niin vakavaa! Ja tiedoksesi että rikkaissa Niinkuin köyhissäkin osa puhuu rahasta paljon ja osa ei ollenkaan, jotkut brassailevat saavutuksillaan ja haluavat olla parhaita kun jotkut eivät usko ansaitsevansa mitään. Asia ei riipu raha määrästä vaan luonteesta ja kasvatuksesta. Ymmärrän että miehen tapa on sinusta huvittava ja ärsyttävä, mutta jospa se on miehen ainoa huono puoli niin onhan se sitten hyvä mies siskollesi.

ja sivuhuomautuksena täältä päin eli mielestäni on omituista että et anna miehesi ostaa sinulle asioita ja väkisin velkaannutat itseäsi opintolainalla. Jos miehelläsi on paljon rahaa niin hän mielellään sinulle antaa rahaa ja siitä ei seuraa mitään pahaa teille kummallekaan. Typerää suorastaan, olette olleet seitsemän vuotta yhdessä, voithan antaa miehesi auttaa sinua.

Tuo juttu, että otin opintolainaa opiskeluaikana vaikka "mieheni olisi voinut maksaa laskujani" juttu sijoittui seurustelumme alkuaikoihin. Ei käynyt mielessäkään silloin sanoa että juu makselepa mun laskut vaan pois ja anna ruokarahaa samantien.

Toki kun olemme olleet jo niinkin pitkään kuin 7v olen "päässyt" nauttimaan mieheni rahoista esimerkiksi miehen maksaessa meille hänen rahoistaan ulkomaanmatkan.

Hänen perimänsä rahat ovat toisella tilillä, eivät käyttötilillä ja pääsääntöisesti emme käytä elämiseemme näitä mieheni perittyjä rahoja vaan tulemme toimeen molempien kuukausittaisella palkalla ja tottakai ruokaostokset maksetaan vuoroitellen, toinen maksaa sähkölaskun ja toinen vaikka puhelinlaskut ja näin päin pois. Jopa meillä, töissäkäyvillä ihmisillä ei kuitenkaan joka kuukausi ole varaa kalliimpiin kertaostoksiin. Kirpputorit on mun suosiossa mutta kerrankin oon katsonut kalliimpaa talvitakkia itselleni johon mulla on varaa, mutta vasta ensikuussa. En näe tarvetta pyytää miestäni maksamaan mulle talvitakkia perityillä rahoillaan kun itsekin takin voin omatienaamilla rahoillani ostaa, pienen odottelun jälkeen. :)

Olen typerä tai en, kai mä sitten olen tällainen itse oman kasvatuksenikin takia. Oon ollut koko ikävi kova säästämään ja elämään säästeliäästi. Luopumaan "turhasta" ja juoksemaan kirppareilla ja tarjousten perässä. Tili ei ole vielä koskaan vetänyt nollille sen jälkeen kun täytin 18vuotta mutta harkitsen ostojani aina tarkkaan vaikka rahaa olisikin tilillä enemmän. Ehkä alitajuisesti muistelen lapsuusaikojen tiukkaa aikaa kun rahat aina loppukuusta sitten loppuivat kokonaan ja viimeiset päivät meni puuroa syöden joka aterialla enkä haluaisi itse huomata nyt aikuisena että olen elänyt yli varojeni kun viimeiset rahat törsäsin johonkin, jonka olisin voinut ostaa myöhemmin tai jättää ostamatta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Nääh. Eipä se olisi meidän tyylistä ja jotenkin tuntuisi että "alentuu" johonkin jos niin tekisi. :D Mutta on kyllä ärsyttävää kun tuo siskon mies ei vaida tota levyään sitten niin millään. Meinaan purskahtaa aina kamalaan nauruun oman mieheni kanssa kun se aloittaa taas uuden rahatarinansa... :D kiusallista..


No alennuithan sä tohon näpäytykseen noilla hajuvesillä, paidalla ja mitä kaikkea muuta oli. Tuntuu ruo raha sulle olevan itsellesikin iso juttu: vaikket ääneen san niin koko ajan on mielessä ne mitkä lie miehen äidin ystävät ja mökit ja meinaat oikein purskahtaa nauruun kun siskon mies puhuu omista vastaavistaan

Vierailija

Jotain (huonoa itsetuntoa?) mies kai yrittää jutuillaan paikkailla. Entäpä jos "keulimisjuttujen" alkaessa lyöt lekkeriksi ja alat oikein alleviivaamaan ja liioittelemaan esim. oman lapsuudenkotinne taloustilannetta.  "300 euroa kauppaan? Herranjestas!  Meillä ei lapsena ollut edes 3 euroa viikon ruokaan! Koulumatkalla yritin mummoilta ruokaa pyydellä" Tai säälivä asenne: "300 euroa!?! Ei kyllä siinä tuli kassalta nyt joku virhe ja sä et vaan huomannut tarkistaa kuittia. Voi voi sinua pientä !"

Tai kun esim. seur. kerran leuhkii hienoilla suihkuseurapiireillään, niin taas alkaa päivittely. "Ai jestas sentään, miten sulla on hienot verkostot! Mun verkostoon kuuluu meidän koira ja naapurin sokea pappa. Sua on sentään onnistanut!"

Meidän kaveripiirissä on myös eräs aivan mahdoton rahamies, joka jaksaa vaahdota omaisuudestaan. Onneksi samaan kaveripiiriin on mahtunut toinenkin rahamies, joka laittaa tätä toista aivan 6-0. On vielä niin hyvä verbaalisesti, että toinen ei aina edes huomaa pottuilua. Ja me muut nauramme - kyllä, välillä ihan avoimesti - kuset housuissa.

Aloittaja__

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti: 

Vierailija kirjoitti:

No jotkut nyt vaan ovat tuollaisia, eipä sille mitään voi. Jos nyt haluatte laittaa hänelle "jauhot suuhun" niin mikäpä teitä estää samalla lailla ohimennen mainita nämä miehen äidin ystävät ja kesämökit ja mitä niitä nyt olikaan.

Nääh. Eipä se olisi meidän tyylistä ja jotenkin tuntuisi että "alentuu" johonkin jos niin tekisi. :D Mutta on kyllä ärsyttävää kun tuo siskon mies ei vaida tota levyään sitten niin millään. Meinaan purskahtaa aina kamalaan nauruun oman mieheni kanssa kun se aloittaa taas uuden rahatarinansa... :D kiusallista..

No alennuithan sä tohon näpäytykseen noilla hajuvesillä, paidalla ja mitä kaikkea muuta oli. Tuntuu ruo raha sulle olevan itsellesikin iso juttu: vaikket ääneen san niin koko ajan on mielessä ne mitkä lie miehen äidin ystävät ja mökit ja meinaat oikein purskahtaa nauruun kun siskon mies puhuu omista vastaavistaan

Naurattaa kun ei voi muusta koskaan puhua ja silloin päässä pyörii lähinnä ajatus "huomaakohan mies itse ettei muusta puhu koskaan"... Rakastaisin miestäni yhtä paljon vaikka hän olisi työtön sossupummi eikä olisi mitään perintöjä tai rahoja. Tosin toivoisin että etsisi töitä tai opiskelisi, ettei iänkaiken sossun luukulla notkuisi ainakaan omasta valinnastaan... Nimimerkki olen myös itse elänyt kädestä suuhun ja joutunut myös sossunluukulla vierailemaan,

Vierailija

Sanoisin että kotoa perittyä. Kun on tottunut lapsesta lähtien, että kaikki perustuu rahan ja kiiltävän omaisuuden ympärille, niin oppii että sen on oltava tärkeää ja ilman niitä ei ole kunnollinen ihminen. Itsekin sitten aikuisena tuollaisen hienoperse-perheen hienostolapsi jonka tukka oli aina kammalla sliipattu ja kraka kireellä jo ala-asteella, nauttii kun pääsee eri asioiden lomaan lisäämään aina piiloviestin varakkuudestaan. Summat on aina "satasii taskunpohjalta..pari tonnii sinne tänne..useita kymmeniä tuhansia..miljoonien omaisuus..jne" Tykkäävät toistella suurten summien nimiä ja monesti suurentelevatkin niitä.

Tuollainen ihminen ei joskus leveile ilkeyttään, vaan hän ihan oikeasti voi kuvitella, että rahasta puhuminen ja sen ylistäminen on normaalia ja luulee että kaikki muutkin tekevät niin! Minäkin huomasin kun muutin maalta pikkukylästä kaupunkiin Keski-Suomeen, että täällä on TODELLA paljon rahanhimoisia ihmisiä ja täällä leveillään sillä mielellään. Bussipysäkillä tai työpaikan kahvipöydässä kerrotaan kovin mielellään uusista kalliista hankinnoista ja luetellaan hinnat tarkkaan ja varmistetaan, että muut tulevat ymmärtäneeksi mihin heillä on ollut varaa. Rahan lisäksi yksi leveilyn aihe on lasten kalliit harrastukset. Suosikkini on eräs ylpistynyt tanttara joka muistaa aina mainita, että hänen parikymppisellä tyttärellään on akrobaattinen harrastus ja hän on siinä loistava. Monesti kahvihuoneesta kuuluu jo kauas käytävälle kuinka hän polleana ja liikutuksesta soikeana ylistää akrobaattista aikuistytärtään. Hän oikein muistaa painottaa sanaa "AKRRROBAAattinen.." ;) Hän myös leveilee kuinka tällä akrobaatilla on erittäin kuuluva ääni, "akrobaatti osaa useita eri kieliä, akrobaatti on matkustellut taas paljon, akrobaattisen harrastuksen omaava akrobaattitytär on juuri parhaillaan hevostalleilla, on sekin kallis harrastus huh huh.." Ja kun toinen lapsensa meni naimisiin tunnetun urheilijatyttösen kanssa, niin tämä tanttara ei umohtanut mainita kuinka polttaritkin olivat olleet todella akrobaattiset!! ;D Oli harrastettu oikein porukalla akrobatiaa, akrobaattisia naisia kun olivat suurin osa..

Eli rahalla ja omaisuudella leveilyn lisäksi on ilmeisesti hienoa ja toivottavaa, että henkilö on myös hyvin akrobaattinen jotta voi olla kunnollinen ihminen ja erottua "köyhästä sohvaperunasta". :'D

Vierailija

Hahah, tunnen ihan samanlailla puhuvan miehen joka on oikeasti ihan reppana, ruma lyhyt ja lihava neljääkymmentä lähestyvä poikamies, mutta kun juttujaan kuuntelee niin taitaa olla joku Euroopan omistaja. On matkustellut niin ympäri maailmaa ja aikoo ostaa asunnon etelä-ranskasta ja ilmaisia lomamatkoja satelee bisneskumppaneilta. Mm. kodinkoneiden hinnat on tärkeä mainostaa uusille tuttavuuksille ja keittiössä mies on maailman jokakolkasta inspiraatiota hakenut michelin-tasoinen mastefchef. Oikeasti esim. työstään ei kerro mitään oleellista ja epäilen että on työttömänä suurten osamaksujen vankina.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Sanoisin että kotoa perittyä. Kun on tottunut lapsesta lähtien, että kaikki perustuu rahan ja kiiltävän omaisuuden ympärille, niin oppii että sen on oltava tärkeää ja ilman niitä ei ole kunnollinen ihminen. Itsekin sitten aikuisena tuollaisen hienoperse-perheen hienostolapsi jonka tukka oli aina kammalla sliipattu ja kraka kireellä jo ala-asteella, nauttii kun pääsee eri asioiden lomaan lisäämään aina piiloviestin varakkuudestaan. Summat on aina "satasii taskunpohjalta..pari tonnii sinne tänne..useita kymmeniä tuhansia..miljoonien omaisuus..jne" Tykkäävät toistella suurten summien nimiä ja monesti suurentelevatkin niitä.

Tuollainen ihminen ei joskus leveile ilkeyttään, vaan hän ihan oikeasti voi kuvitella, että rahasta puhuminen ja sen ylistäminen on normaalia ja luulee että kaikki muutkin tekevät niin! Minäkin huomasin kun muutin maalta pikkukylästä kaupunkiin Keski-Suomeen, että täällä on TODELLA paljon rahanhimoisia ihmisiä ja täällä leveillään sillä mielellään. Bussipysäkillä tai työpaikan kahvipöydässä kerrotaan kovin mielellään uusista kalliista hankinnoista ja luetellaan hinnat tarkkaan ja varmistetaan, että muut tulevat ymmärtäneeksi mihin heillä on ollut varaa. Rahan lisäksi yksi leveilyn aihe on lasten kalliit harrastukset. Suosikkini on eräs ylpistynyt tanttara joka muistaa aina mainita, että hänen parikymppisellä tyttärellään on akrobaattinen harrastus ja hän on siinä loistava. Monesti kahvihuoneesta kuuluu jo kauas käytävälle kuinka hän polleana ja liikutuksesta soikeana ylistää akrobaattista aikuistytärtään. Hän oikein muistaa painottaa sanaa "AKRRROBAAattinen.." ;) Hän myös leveilee kuinka tällä akrobaatilla on erittäin kuuluva ääni, "akrobaatti osaa useita eri kieliä, akrobaatti on matkustellut taas paljon, akrobaattisen harrastuksen omaava akrobaattitytär on juuri parhaillaan hevostalleilla, on sekin kallis harrastus huh huh.." Ja kun toinen lapsensa meni naimisiin tunnetun urheilijatyttösen kanssa, niin tämä tanttara ei umohtanut mainita kuinka polttaritkin olivat olleet todella akrobaattiset!! ;D Oli harrastettu oikein porukalla akrobatiaa, akrobaattisia naisia kun olivat suurin osa..

Eli rahalla ja omaisuudella leveilyn lisäksi on ilmeisesti hienoa ja toivottavaa, että henkilö on myös hyvin akrobaattinen jotta voi olla kunnollinen ihminen ja erottua "köyhästä sohvaperunasta". :'D

Jostain syystä Jyväskylä on kyllä ylpeiden juppien mekka ;D ei muualla päin suomea isoissa kaupungeissakaan olla niin olevinaan. Tekisi mieli muuttaa vaikka Tampereelle. Osaako joku sanoa mistä tää ilmiö johtuu? Eletäänkö vielä nousukautta kun muualla on päästy menestyksestä yli?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat