kuinka paljon vettä laitetaan kun keitetään makaronia?
Eli makaronia on 3dl. Kuinka paljon vettä laitetaan?
Kommentit (19)
että 1 osa makaroonia ja 2 osaa vettä.
Eli ku sulla on 3dl makaroonia niin laita jotain 9dl - 1litra vettä.
Ei oo ap:n varmaankaan tarvinnu kotonaan paljoo köökkihommissa heilua äiteen apuna?
ei kukaa voi olla noin kädetön ettei osaa edes makaroonii keittää.
Kaikki vaan eivät ole niin taitavia ruoanlaitossa. Ruokatarpeet maksavat sen verran, että haluan, että on varmasti oikein tehty. Välillä kyllä harmittaa kun yrittää ruokaa tehdä niin usein epäonnistuu ne ruoat. Parempi melkein kun ostaa valmisruoan kaupasta, yhtä paljon maksaa kun ostaa tarvikkeet ruokaan ja sitten tosi usein kuitenkin ruoat epäonnistuvat.
Vierailija:
Kaikki vaan eivät ole niin taitavia ruoanlaitossa. Ruokatarpeet maksavat sen verran, että haluan, että on varmasti oikein tehty. Välillä kyllä harmittaa kun yrittää ruokaa tehdä niin usein epäonnistuu ne ruoat. Parempi melkein kun ostaa valmisruoan kaupasta, yhtä paljon maksaa kun ostaa tarvikkeet ruokaan ja sitten tosi usein kuitenkin ruoat epäonnistuvat.
Tarvitsevat vähintää kaksinkertaisen määrän vettä. 3 dl makaroonia laittaisin jotain 8dl vettä.
Harmi kun Eu-avustusmakaronipussiin ei ole laitettu keitto-ohjetta, piti googlata :)
että 1 osa makaroonia ja 2 osaa vettä.
Eli ku sulla on 3dl makaroonia niin laita jotain 9dl - 1litra vettä.Eikö se tuossa olisi sitten jo 1,2 litraa sitä vettä, jos suhde on edellämainittu?
Ei oo ap:n varmaankaan tarvinnu kotonaan paljoo köökkihommissa heilua äiteen apuna?
kotona asuessa. mutta en kyllä kysellyt netistäkään miten se tehdään? :)
kaikkea voi oppia aikuisenakin, vaikkei koti lapsena oliskaan työleiri.
ei ole mitään väliä jos on "liikaa", mutta liian vähän on huono. Vähintään 2* se määrä kattilaan vielä makaronien päälle, mihin makaronit loppuvat korkeussuunnassa.
Tärkeää on oikea suolan määrä, liian suolattomassa vedessä makaronit jäävät mauttomiksi ja koostumukseltaan lötköisiksi.
ei ole mitään väliä jos on "liikaa", mutta liian vähän on huono. Vähintään 2* se määrä kattilaan vielä makaronien päälle, mihin makaronit loppuvat korkeussuunnassa.
Tärkeää on oikea suolan määrä, liian suolattomassa vedessä makaronit jäävät mauttomiksi ja koostumukseltaan lötköisiksi.
Että ei siitäkään maailmanlopun kriisiä pääse syntymään. Lötköys johtunee ennemminkin al dente vaiheen ohi keittämisestä?
ei ole niin suurta väliä, kunhan makaroonit ovat veden alla koko keittämisen ajan (ne paisuu 2 kertaa suuremmiksi) ja kattila ei kiehu yli.
olisi ihan kiva tietää tarkka suhde, jos vaikka tekee makaronilaatikkoa raaoista makaroneista.
Ja mä teen usein niin, että keittelen mahdollisimman vähässä vedessä, enkä halua valuttaa, koska siitä irtoavasta tärkkelyksestä tulee samalla kastike ruoalle, varsinkin kun heittää ketsuppia jo valmiiksi sekaan.
Eli usein nakkaan vaikka paistinpannulle makaronit, ehkä liemikuution, ja ketsuppia, ja lisäilen hiljalleen vettä sen verran kuin on pakko.
ei ole niin suurta väliä, kunhan makaroonit ovat veden alla koko keittämisen ajan (ne paisuu 2 kertaa suuremmiksi) ja kattila ei kiehu yli.
meinaan jos sitä vettä on liian vähän, se kyllästyy makaroneista irtoavalla tärkkelyksellä ja sitä jää niihin itse makaroneihin liikaa. Runsaaseen veteen tärkkelystä irtoaa enemmän.
että 1 osa makaroonia ja 2 osaa vettä.
Eli ku sulla on 3dl makaroonia niin laita jotain 9dl - 1litra vettä.
Vettä, olisko 1,5l hyvä? ja suolaakin sopivasti.
että 1 osa makaroonia ja 2 osaa vettä.
Eli ku sulla on 3dl makaroonia niin laita jotain 9dl - 1litra vettä.
Eikö se tuossa olisi sitten jo 1,2 litraa sitä vettä, jos suhde on edellämainittu?
Itse jouduin kotona keittämään makaronia lähes kerran kuukaudessa. Niin pahat traumat jäi, että vieläkin oksettaa jos näkee makaronia edes vilaukselta.