Karjalan mammat! Onko nämä vatruskoja:
puolikuun malliset vaaleat piirakat joissa sisällä munaa ja jotain muuta (riisiä?) Tosi hyviä. Söin Joensuussa kesällä. Saako niitä etelästä mistään? Tai onko vaikea tehdä itse?
Kommentit (5)
ystäväni oli nuoren töissä Valamon kahvilassa, ja yksi turisti tilasi "kaksi tsasounaa munavoilla",tarkoitti sultsinaa:-)
jonka sisään kääritään täyte ja täpätään voisulaan. Ikäänkuin karjallapiirakankuori olisi pasitteu sinänsä, ja sitten kääritään töäyte sissään. Mutta siis ihan hyvä kysyä temistä, jos ei ole varma:-9
Sultsinat taas ei onnistu ihan peruskeittiössä, niitä on vähän vaikee induktioliedellä tehdä :) Mutta ne on ehkä parasta mitä tästä maailmasta löytyy :)
Enpä olekaan tehnyt niitä aikoihin. Meillä on keraaminen keittotaso. Onnistuukohan niiden teko sellaisella?
ystäväni oli nuoren töissä Valamon kahvilassa, ja yksi turisti tilasi "kaksi tsasounaa munavoilla",tarkoitti sultsinaa:-)