Allergisten lasten äidit - jäätelökysymys
Meillä kuopus saa pahoja oireita viljoista, etenkin vehnästä (jota sitten onkin vähän joka paikassa).
Jäätelöissä käytetyt tärkkelyssiirapithan voivat olla tehty yleensä maissista tai vehnästä. Onko joku selvittänyt valmistajalta onko Valion tai Ingmannin kermajäätelössä käytetty tärkkelyssiirappi peräisin vehnästä vai maissista? Entä muiden valmistajien jäätelöt? Mitkä ovat sellaisia, joissa on käytetty maissia (eli kävisivät meillä)? Kiitos jo avusta!
Kommentit (2)
"Viljojen tärkkelyksessä on proteiinia vain vähän, joten viljasta valmistetut tärkkelys, tärkkelyssiirappi, maltodektsriini, hydrolysoitu tärkkelys ja muunnettu tärkkelys eivät välttämättä aiheuta oireita vilja-allergiselle."
Voi siis herkille oireita aiheuttaa. Jokainen voi puhua vain omasta tai lapsensa puolesta, allergisia on niin monenlaisia.
Tietäisiköhän kukaan ystävällisesti vastausta alkuperäiseen kysymykseen?
Tärkkelys on hiilihydraattia, se ei allergisoi. Juuri näiden vainoharhaisten hysteerikkojen vuoksi kaikki altistuskokeet pitäisi tehdä kaksoissokkona, kun äidin kuvittelemat oireet aiheuttavat lapselle vuosikausien diagnoosit ja rajoitukset.