Voiko sen joulupuuron keittää jo valmiiksi kun on niin KIIRE
Kommentit (8)
Riisipuuro kerroskattilaan ja emäntä sohvalle kattomaan kauniita ja rohkeita. tunnin päästä puuro valmis.
jossa on kaksi osaa. Vettä sen verran että riisit peittyy ja noin 10 min.Sitten kattilaan ja maitoa ,suolaa ja voita ja hauhdutetaan jonkin aikaa .hyvää tuli.
Jos vasta jouluna, niin ei vielä, mutta jos huomenaamulla, voit keittää.
Mä keitän riisit n. viikoa ennen riisinkeittimessä (yhtä hyvin kattialssa) ja pakasta pusseissa. On valmista porkkanalaatikkoon ja tulee nopsaan puuro kun kiehautta maidon kanssa. Mä laitan haudekattilaan. Ei tarvi vahtia ja sekoitella.
Tuuppaa aatonaattona uuniin, niin on aamulla uunipuuro valmis.
Ja parasta on, kun sen voi syödäkin jo valmiiks, niin ei suotta tuhraannu aikaa enää jouluna siihen.
Lämmittäessä lisään hieman maitoa ja voitaa, jotta notkistuu. On ihan yhtä freessin makuista kuin vastakeitettykin...
Edellisenä iltana kiehautan riisinjyvät vedessä, lisään maitoa ja annan hautua hetken, kun kypsyminen on hyvin käynnissä niin kiedon kattilan tiiviisti muutamaan pyyhkeeseen ja huopaan ja laitan sohvatyynyihin piiloon. Aamulla lämmin pehmeä puuro odottaa.