Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Antakaas 6 munan täytekakkupohjaohje?

Vierailija
22.09.2011 |

Ja paljossa paistatteja kuinka kauan?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1/2 dl perunajauhoja

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

3 dl sokeria



175 astetta 45-60 min.

Vierailija
2/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhoja n. 2½ dl, joskus puolet perunajauhoa.

Paistan uunin alaosassa 175-200 astetta sen aikaa, että kakku irtoo vuoan reunoilta. Joskus laitan leivinpaperin päälle,ettei tummu liikkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Vierailija
4/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

paitsi leivinjauhetta. Eli munia 3dl(yksi muna on 1/2dl), sokeria 3dl ja jauhoja 3dl.

Vierailija
5/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on äiti opettanut, että kaikkea pitää olla saman verran. En käytä desinmittoja vaan teen seuraavasti. Otan pari samankokoista lasia. Rikon munat yhteen lasiin ja katson kuinka korkealle nestepinta nousee. Sokeria ja jauhoja tulee olla molempia yhtä paljon kuin kananmunaa on lasissa. Ja jauhoista 1/3 perunajauhoja, loput vehnäjauhoja. Tähän sit lisäät vielä leivinjauheen.



Eikä oo muuten ikinä kakku lässähtänyt, kun muistat vielä hyvin vaahdottaa munat ja sokerin.

Vierailija
6/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

on äiti opettanut, että kaikkea pitää olla saman verran. En käytä desinmittoja vaan teen seuraavasti. Otan pari samankokoista lasia. Rikon munat yhteen lasiin ja katson kuinka korkealle nestepinta nousee. Sokeria ja jauhoja tulee olla molempia yhtä paljon kuin kananmunaa on lasissa. Ja jauhoista 1/3 perunajauhoja, loput vehnäjauhoja. Tähän sit lisäät vielä leivinjauheen.

Eikä oo muuten ikinä kakku lässähtänyt, kun muistat vielä hyvin vaahdottaa munat ja sokerin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita uuni lämpiämään 180c:een. Voitele ja korppujauhota kakkupohjavuoka.



Riko munat yhteen lasiin. Toiseen lasiin kaadat vehnäjauhoja yhtä paljon kuin munia on lasissa. Sekoita jauhojen sekaan 1 tl leivinjauhetta. Kolmanteen lasiin kaada sokeria yhtä paljon kuin munia, tai voi olla 1/4 vähemmänkin.



Vatkaa sähkövatkaimella muna-sokerivaahto. Lisää napakkaan vaahtoon varovasti pieniä määriä kerrallaa jauhoja varovasti kaapimella sekoittaen.



Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 30-45min. Aika riippuu vuoan muodosta. Jos on laakea, litteä kakkupohja, se kypsyy paljon nopeammin kuin syvässä vuoasaa paistettava paksu kakkupohja. Kokeile kypsyyttä pistämällä kakun keskelle hammastikulla, jos tikkuun jää raakaa taikinaa, ei kakku ole kypsä. Avaa uuninluukkua aikaisintaan 20 min paistamisen alusta.

Vierailija
8/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

munasokeri -vaahdossa pidän itse sellaista 4 minuutin sääntöä. Kun vatkaat yhtäjaksoisesti sen 4 minuuttia niin varmasti on hyvä vaahto. Sit jauhot varovasti sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
22.09.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rikon munia kulhoon ja kaadan sokeria sekaan.

Kone vatkaa yksinään vaahdoksi (ei mitään hajua kauan), katsomalla päätän että nyt on valmis.

Jauhojakin saitan sinne päin, en mitään mittaa.



Minulla on 4 alle kouluikäistä lasta ja haluan nauttia näistä kotiäitivuosista ilman stressiä.

Hyviä kakkuja tulee ilman mittausta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kahdeksan kahdeksan