Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1-luokkalaisen ope ulkomailla pyysi lasta tuomaan jotain syötävää Suomesta kertomaan..

Vierailija
08.10.2010 |

Eli siis äiti leipomaan.. Suolaisella kertoisi niin helpommin Suomesta, lohitillileivillä jne mutta mitä ihmettä keksin miltei 20 lapselle..? Ja sille ahnaalle opelle.. leivonnaisita oli kuulemma puhunut.

Mustikkapiirakkaa? Tuskin maistuu niin pienille, saatika puolukkapuurot..

Apua tarvitaan!

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pullaan ainakin löytyy, vai? Tee korvapuusteja.

Vierailija
2/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei maistu? Minusta se on aika suomalaista, samoin omenapiirakka, tai puolukkapiirakka. Tai sit ihan perusvehnäset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

voit tehdä aivan mitä vaan ja sanoa sen olevan suomesta, syövät tai eivät mitä välii?



Tee Hernekeittoa.

Vierailija
4/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja joulupiparit yleensa kelpaa lapsillekin kunhan et laita liikaa inkivaaria.

Vierailija
5/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne herättivät ainakin Itävallassa ja Saksassa ihastusta.

Vierailija
6/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekin olen ulkkis ja leivon välillä korvapuusteja vieraille. Niillä on aina kova menekki. Pullapitkokin on kiva. Kardemummaa saa ainakin itämaisista kaupoista, jos ei ruokakaupasta löydy.



Perinteinen hyvinkostutettu täytekakku voisi olla myös kiva. Meilläpäin kakut syödään ihan kuivina, ei kostuteta ollenkaan.



Piparit varmaan uppoisivat myös, mutta niitä nyt on kyllä jokapuolella maailmaa muutenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sotkee vaan lasten vaatteet ja sit äidit soittelee sulle vihaisena :)

Vierailija
8/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oma lapsi vähän kammoksuu mustikkaa piirakkana ja sen takia tietysti heti yleistin ettei lapset tykkää.. ;)

Itse rakastin mustikkaa lapsena.. Mutta olenkin Suomessa lapsuuteni viettänyt.



ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

preschooliin hänen syntymäpäivänään (joka on juuri ennen joulua) suomi-mallisella piparimuotilla piparkakkuja, jotka koristelin suomalaiseen tapaan (en mitään sprinklejä vaan itsetehtyä sokerikuorrutetta ja pari karkkia kuhunkin).



Tai onko teillä ruisleipää pakkasessa? Laikkaa pieniä paloja ja siihen vaan voita ja emmental-juustoa siivu päälle? Tai tee pieniä korvapuusteja. Lusikkaleipiä? Helppoja ja superhyviä.

Vierailija
10/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee karjalanpiirakoita (joistakin maista saa valmiina), lihapiirakoita, korvapuusteja...



Mutta ei ne varmaan maistu kuitenkaan lapsille, ne on valikoivia ja kun ei ole ennen syönyt sellaisia... Mälsää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap

Vierailija
12/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun pakasteena viet, niin perillä on juuri sopivasti sulaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten olis lihapasteijat, naudanjauhlelihaa, riisiä ym sisälle? teet voitaikinasta.

minilihapullia vois kanssa tehdä ja tökkiä tikkuihin kurkun tms. kanssa.mutta sitä syödään toki muuallakin kuin Suomessa.

perunarieskaa?

Hapankorppurullat? monista maista saa hapankorppuja. kastelet maidossa tai lihaliemessä, sisään lohta, poroa tms. ja rullaat?

Vierailija
14/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niitä tosin myydään tuossa lähikaupassa ympäri vuoden, joten mitään erikoista niissä ei lasten mielestä olisi. Piparkakkutalojakin täällä on jouluna.

Paitsi jos tekee suomalaisilla muoteilla pelkät perinteiset Nisset ja Nasset, eikä mitään kauheaa karkkiläjää päälle...



Minäkintekisin sitä pullaa, se maistuu yleensä kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karjalanpiirakoita en osaa tehdä (saatika lihapiirakoita!) ja pipareita (speculos) saa kaupasta ja niitä rouskutellaan ympäri vuoden..

Teen varmaan niitä mini-ruisleipiä joihin päälle kananmunaviipale, mätitahnaa ja lohta.. Oma lapsi ainakin rakastaa..

ja sitten niitä korvapuusteja/pullaa..



ap

Vierailija
16/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos ei näin ollut, niin mämmin saa kyllä unohtaa. Karjalanpiirakoita tekisin, jos leipoa täytyisi.

Vierailija
17/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä yksi ohje:



12 kpl



Taikina

5 dl vettä

1 kpl kuivahiivapussia

2 tl sokeria

2 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

11 dl vehnäjauhoja



Täyte

2 kpl sipulia (hienonnettuna)

3 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)

1 rkl rypsiöljyä

200 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

400 g sika-nautajauhelihaa

1 tl maustepippuria

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl suolaa

1 dl keitettyä riisiä







Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Vatkaa joukkoon jauhot desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo. Peitä taikinakulho ja nosta se lämpimään kohoamaan.



Valmista täyte. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää jauhelihat ja paista, kunnes seos on ruskistunut. Mausta ja nosta jäähtymään.



Lisää keitetty riisi seokseen ja tarkista suolan määrä.



Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, nosta se jauhotetulle pöydälle ja painele kämmenellä taikinasta kuplat pois.



Kauli taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä noin 15 cm leveä ja hieman pidempi, 5 mm paksuinen levy.



Paina kulhon tai pyöreän pasteijamuotin avulla taikinasta ympyröitä. Lusikoi ympyröille täytettä. Voitele reuna vedellä ja käännä puolikuun muotoiseksi.



Nosta piirakat leivinpaperin päälle liinan alle nousemaan.



Kuumenna 1,5 litraa öljyä kattilassa, wokissa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Uppopaista pari kolme piirakkaa kerrallaan öljyssä. Käännä kerran kypsentämisen aikana. Nosta piirakat talouspaperin päälle.



Peitä piirakat leivinliinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä.



•Voit halkaista lihapiirakat ja täyttää ne kinkulla, kananmunaviipaleilla, kurkkusalaatilla, ketsupilla ja sinapilla.

Vierailija
18/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tähtitorttuja. Tai sitten pullaa tai omenapiirakkaa pullapohjalla.

Vierailija
19/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun on hänen vuoronsa tuoda välipala. Joskus olen tehnyt myös karjalanpiirakoita.

Vierailija
20/35 |
08.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne ovat alunperin Venäjältä.

Tässä yksi ohje:

12 kpl

Taikina

5 dl vettä

1 kpl kuivahiivapussia

2 tl sokeria

2 tl suolaa

2 rkl rypsiöljyä

11 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 kpl sipulia (hienonnettuna)

3 kpl valkosipulinkynttä (hienonnettuna)

1 rkl rypsiöljyä

200 g naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)

400 g sika-nautajauhelihaa

1 tl maustepippuria

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl suolaa

1 dl keitettyä riisiä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja kuivahiiva. Vatkaa joukkoon jauhot desilitra kerrallaan ja lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa muutama minuutti, kunnes siitä muodostuu kimmoisa pallo. Peitä taikinakulho ja nosta se lämpimään kohoamaan.

Valmista täyte. Kuullota hienonnetut sipulit öljyssä. Lisää jauhelihat ja paista, kunnes seos on ruskistunut. Mausta ja nosta jäähtymään.

Lisää keitetty riisi seokseen ja tarkista suolan määrä.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, nosta se jauhotetulle pöydälle ja painele kämmenellä taikinasta kuplat pois.

Kauli taikinasta hyvin jauhotetulla pöydällä noin 15 cm leveä ja hieman pidempi, 5 mm paksuinen levy.

Paina kulhon tai pyöreän pasteijamuotin avulla taikinasta ympyröitä. Lusikoi ympyröille täytettä. Voitele reuna vedellä ja käännä puolikuun muotoiseksi.

Nosta piirakat leivinpaperin päälle liinan alle nousemaan.

Kuumenna 1,5 litraa öljyä kattilassa, wokissa tai friteerauskeittimessä 180-asteiseksi. Uppopaista pari kolme piirakkaa kerrallaan öljyssä. Käännä kerran kypsentämisen aikana. Nosta piirakat talouspaperin päälle.

Peitä piirakat leivinliinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä.

•Voit halkaista lihapiirakat ja täyttää ne kinkulla, kananmunaviipaleilla, kurkkusalaatilla, ketsupilla ja sinapilla.