Väärä palsta mutta pannaanpa " vuokaan ja uuniin" -reseptit pinoon!
Ja kiitokset kaikille reseptien laittajille samalla, olen testaillut useita ja herkkuja on olleet!
Kommentit (241)
Itse en jaksa aina kuoria ja pilkkoa perunoita keittoihin joten käytän pakasteena olevaa peruna-asipulisekoitusta=)
OMENAINEN MINIPANNARI
1 muna
1 dl maitoa
1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 rkl vehnänalkioita
1-2 omenaa (100 g)
1/4 dl marjoja, esim. mustaherukoita
1/2 tl rypsiöljyä paistamiseen
(ripaus sokeria pinnalle)
Vatkaa jauhot ja vehnänalkiot muna-maitoseokseen. Jätä taikina lepäämään siksi aikaa, kun käsittelet omenat. Poista niistä siemenkota ja pilko paksuhkoiksi viipaleiksi. Jos mahdollista, käytä kotimaisia omenoita, jotka voi syödä kuorineen.
Levitä tippa öljyä munakaspannulle sormella tai sudilla ja asettele omenaviipaleet kehään pannun ympäri. Kuumenna niitä hetki, ennen kuin kaadat taikinan pannun keskelle. Jos taikina ei leviä kunnolla, kallista pannua varovaisesti tarpeen mukaan. Lisää lopuksi mustaherukat minipannarin keskelle.
Kypsennä " pannukakku" kohtalaisella lämmöllä ja nauti lämpimänä. Jos tuntuu, että pannari kaipaa lisää makeutta, ripottele pinnalle pikkuisen sokeria - meille tämä on kyllä maistunut ilman sokeriakin.
Tämä on kätevä ja nopea tapa valmistaa pannukakku yhdelle, mutta siitä saa ihan kelpo välipalan tai jälkiruuan jopa kolmelle. Seuraksi voi silloin tarjota esim. vaniljajäätelöä tai lasillisen maitoa.
tomaattikastikkeen vuokaaan lasagne-levyjen kanssa.
toinen vinkki; laitan usein esim lihapulliin tai lihamurekkeeseen sienikastike-pussin. Antaa tosi hyvän maun ! ja korppujauhoja ei silloin tarvita.
Erinomaisen helppoja arkiruokia:
Broiskua ja riisiä uunipellillä
Broilerin rintaleikkeitä
riisiä
vettä
sipulia
kanaliemikuutioita
currya
Määrät syöjien mukaan. Ripottele uunivuuan pohjalle riisit raakana ja niiden päälle sipulit raakana ja silputtuna. Ripottele vielä currya. Lado broilerin rintaleikkeet riisisysteemin päälle. Laita vettä riisien vaatima määrä ja murenna sinne tänne koloihin kanalientä hieman vähemmän kuin käyttämäsi vesimäärä vaatisi (ettei tule liian suolaista kun broilerit suolaa ruokaa) Uuniin 200 asteeseen tunniksi. Ota broiskut riisien päältä ja sekoita riisit huolellisesti ennen tarjoilua, jotta maut tasaantuu. Helppoa ja maukasta!
Tonnikala-aurapasta
Laita kattilaan 2 prk tonnikalaa paloina öljyssä, 1 valmis pastapohja esim Dolmo, 1 pss auramurua, tilkka vettä (noin desi) Sekoita ja kuumenna kunnes aura sulaa. Tarjoile pastan kanssa.
Kinkkupasta
n. 250g saunapalvikinkkua (ei tav. savukinkusta tulee se maku!)
2 prk ruokakermaa
15-20 siivua kermajuustoa
1 mustapekkajuusto
Silppua kinkku ja laita kattilaan kerman kanssa " hiljaiselle tulelle" . Lisää mukaan juustosiivut ja paloiteltu mustapekkajuusto. Anna sulaa kerman joukkoon. Lisää pippuria (musta, valko, ei niin väliä)
Keitä lisäksi tagliatellepastaa.
Tarjoile patongin ja salaatin kanssa.
Meillä koko perheen ehdoton suosikki. 4v ja 2v pojat tykkäävät kovasti!
Pekonipasta
2 pkt pekonia
2 prk ruokakermaa
valkosipulia (2 kynttä tai enemmän)
Suikaloi pekoni ja paista pannulla kunnes alkaa hieman ruskistua. Lisää pilkottu valkosipuli. Kuullota vielä hetki ja lisää joukkoon kerma. Rouhi päälle mustapippuria. Anna hautua muutama minuutti.
Keitä spagettia lisäksi. (Kannattaa laittaa melkein vesi kiehumaan jo kun aloittaa pekonin paistelun. Kastike valmistuu todella nopeasti!)
Tämä myös meidän perheemme suosikkeja. Todella hyvää ja se tuoksu, kun pekoni ja valkosipuli yhtäaikaa pannulla!! Nam! Ja valmistuu oikeasti todella nopeasti.
Tomaattinen broilerikastike
Valmistusaineet
250 g nahatonta ja maustamatonta broilerin rintafileetä
1 punainen paprika
1/2 purjosipulia
2 tl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tlk (400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
2 dl kanalientä (kuutiosta tai fondista)
1 rkl kuivattua basilikaa
1 rkl kuivattua oreganoa
Ohje
1. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Halkaise paprika, poista siitä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo purjosipuli ja leikkaa se suikaleiksi.
2. Kuumenna öljy padassa tai suuressa paistinpannussa. Ruskista broilerisuikaleet joka puolelta kauniin värisiksi ja mausta ne suolalla sekä mustapippurilla.
3. Lisää paprika- ja purjosipulisuikaleet, tomaattimurska, kanaliemi sekä kuivatut yrtit. Hauduta ruokaa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes liha on murean kypsää.
4. Tarjoa riisin kera.
Cheesy chicken
100 g broilerin suikaleita
pieni sipuli
puolikas banaani
2 rkl sulatejuustoa
mausteita (currya, pippureita, chiliä...)
1 tl öljyä paistamiseen
Kuori ja silppua sipuli. Paista broilerin suikaleet ja sipuli kypsäksi öljytyllä pannulla. Lisää pannulle reilusti currya ja oman maun mukaan muita mausteita, halutessasi voit käyttää myös kanaliemikuutioita. Lisää sitten pannulle loraus vettä ja muussattu banaani. Sekoita tasaiseksi ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. Jos kastike uhkaa kuivua kokoon, lisää vettä. Lopuksi lisää pannulle suolatejuusto nokareina ja hauduta sekoittaen kunnes juusto on sulanut. Tarjoile pastan kera.
Kiinanpannu
100 g kanasuikaleita
pieni porkkana
n. 100 g kiinankaalia
1/4 paprika
1 ananaskiekko ja 1/2 desiä ananaksen säilöntälientä
1 tl perunajauhoja
1 rkl soijakastiketta
tilkka vettä
1 tl öljyä paistamiseen
Paista pannulla rasvassa kanasuikaleet. Lisää suikaloidut porkkanat, selleri, kiinankaali ja paprika. Lisää ananasmehu ja soijakastike. Anna hautua n. 15 minuuttia. Heitä mukaan paloiteltu ananas. Tee vedestä ja perunajauhoista suuruste ja suurusta sillä ruoka sopivan paksuiseksi. Anna vielä kiehahtaa. Tarjoillaan riisin kera.
Aurinkoinen broileri
100 g broilerin suikaleita
pala purjoa
pieni appelsiini
desi kanalientä
mausteita (pippureita, kanamaustetta, rosmariinia...)
1 tl öljyä paistamiseen
Pese ja suikaloi purjo. Paista pannulla öljyssä kanasuikaleita ja purjoa hetken aikaa. Lisää pannulle kanaliem ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä kunnes liha on kypsää (n. 10 min). Kuori appelsiinit ja poista kaikki valkoinen kuoriosa. Leikkaa appelsiini ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne pannulle. Keitä kunnes appelsiininpalat kuumenevat ja tarkista maku. Tarjoa riisin kera.
1 prk tonnikalaa
2 dl ruokakermaa
1 pikkupurkki tomaattipyrettä
aurajuustoa, jos tykkää
ananaspaloja jos tykkää
mausteita oman mielen mukaan
Kaikki ainekset kattilaan. annetaan kiehua hiljalleen 3-5 min. Lisäksi perunoita.
Hyvää on.
Tässä ohje esim. salaatin kanssa syötäväksi, hyvää tarjottavaa myös illan istujaisiin:
Uunissa valmistuvat veneperunat
Kuori perunoita (uuniin soveltuva lajike) ja paloittele ne venelohkoiksi. Laita lohkot kannelliseen uunivuokaan (foliokin käy kanneksi) ja valuta päälle 2 tl öljyä, sekoita.
Lisää päälle ranskanperunamaustetta ja sekoita. Kaada reunasta pohjalle vielä 1/2 dl vettä kuivumisen estämiseksi. Paista 200 / 40-50 min.
Tuota hyvää ranskanperunamaustetta saa Prima-mausteilta
www.prima-mausteet.fi
- perunoita, porkkanoita, kesäkurpitsaa, sipulia, lanttua -ihan mitä tahansa lohkottuna laitetaan uunivuoan pohjalle ja paahdetaan n. vartti 250' (uusia vihanneksia ei tarvitse paahtaa)
- vartin kuluttua laske lämpö > 200' ja lisää suolaa, mustapippurirouhetta, hunajaa ja oliiviöljyä päälle sekä marinoituja kanafileitä (poista liika marinadi) ja -jalkoja koko hässäkän päällimmäiseksi.
- valmis tunnin kuluttua
Kanan tilalla voi käyttää possun filettä, ulkofileen leikkaan halki ja ruskistan pannulla ennen vuokaanlaittoa. Jos haluaa laittaa tomaattia, broccolia tai kukkakaalia sekaan niin vasta puolen tunnin kuluttua, muuten paahtuu liikaa.
Kahden ohjeen yhdistelmä ja vähän uutta oman maun mukaan. 2dl irtoriisiä broitsun rintafileitä marinaadissa 1 tlk mangoa 1/3 aurajuustoa tai maun mukaan enemmän 1dl kookoshiutaleita 2dl ruokakermaa 2dl mangotölkin lientä 1-2tl curry tahnaa (keltaista) Voitele reilunkokoinen uunivuoka (johon rintafileet sopivat vierekkäin) Mittaa riisi vuokaan, pyyhi liiat marinadit rintafileista ja laita riisin päälle vuokaan. Murustele päälle sinihomejuustoa, voit käyttää valmista muruakin tai vaihtoehtoisesti feta-juustoa. Pilko mango ja laita vuokaan. Ripottele kookoshiutaleet kanapalojen päälle. Sekoita ruokakerman joukkoon currytahna ja kaada vielä sekin vuokaan. Sitten koko komeus uuniin keskitasolle 175 astetta ja tunnin verran. Ruuan voi tehdä jättämällä riisin pois ja keittää sen erikseen.
Tosi hyvä ketju! Tässä jatkoksi yksi meidän perheen suosikki.
Voideltuun vuokaan pohjalle 1 pussi (500g) peruna-sipulisekoitusta. Sekaan pilkotaan n 5 aurinkokuivattua tomaattia ja muutama valkosipulinkynsi. Päälle levitetään 1 paketti pekonia paloiteltuna. Ylimmäksi kerrokseksi tomaattiviipaleita. Ruoka kostutetaan lihaliemellä (n 3 dl), johon sekoitettu mustapippuria. Paistetaan 200 asteessa 45 min.
en tiedä onko kyseistä versiota ollut, kun en ehdi alkaa kaikkia lukemaan, mutta tein tämän ruuan kerran kun mies toi kaupasta kalasuikaleiden asemesta kanasuikaleita. olkoon tämän ruuan nimi sitten vaikka
KANAPERUNAVUOKA
perunasipulisuikaleita(pakaste) esim. 1 pss
hunajamarinoituja kana- tai broilerisuikaleita 400 g
3-3,5 dl esim. ruokakerma+maitoseos
laita voideltuun vuokaan perunasipulisuikaleista puolet, sitte kanat ja loput perunasuikaleet. päälle kermamaitoseos. uuniin 200 asteeseen kunnes perunat kypsiä. jos laittaa enemmän perunasuikaleita, kypsymisaika pitenee...
nostampa tätä, jotta vieläkin useammat hyötyisivät ketjusta..
onneks ootte älynnyt nostella :)
omasta päästä pyöräytin kerran tällaisen version ja tuli tosi hyvää:)
400g jauhelihaa
1 sipuli
maun mukaan porkkanoita
olympia perinteistä sulatejuustoa (muukin varmasti käy)
vettä n.4dl en tarkkaa määrää osaa sanoa mutta sillai sopivasti kun laittaa että tulee kastiketta eikä muhennosta.
(lihaliemikuutio)
mausteita (paprikajauhetta,pippuria,jauhelihamaustetta..)
pastaa tarpeen mukaan
Ensin raastoin tehosekottimella porkkanat ihan hienoksi raasteeksi, sitten jauheliha ja sipulit paistetaan ja sen jälkeen lisätään porkkanat ja laitetaan levy kolmoselle. Kun porkkanat hetken muhinut, lisäsin veden ja maustoin (laitoin puolikkaan kuution kun ensin yritin maustaa mutta en millään saanut makua riittävästi) sitten kansi päälle ja antaa kastikkeen muhia niin kauan kunnes pasta vesi kiehuu. Kun vesi kiehuu, lisätään vähän alle puoli pakettia sulatejuustoa tai maun mukaan ja sekoitetaan ja kansi takasin päälle. sitten pastat vain veteen kiehumaan ja kun pasta valmis niin kastikekkin on valmista. kannattaa sekoitella kastiketta välillä. Tuli tosi hyvää ja juustoista jos tykkää sulatejuuston mausta.
tässä meidän tosi helppo saghettikastike
400g jauhelihaa
1 tlk campellin tomaattikeittoa
1 prk felixin orginal chilikastiketta
Paista jauheliha, kaada tomaattikeitto ja chilikastike sekaan, anna kiehua hiljalleen sen aikaa kun keität pastan.
nimim. päivällisruokaa etsimässä
ei ihan nopeimmasta päästä, mutta tämä on tosi herkkua! laita annos isoon uunivuokaan tai kahteen pienempään.
10 dl(500 g) makaroneja
vettä, suolaa
6 isoa sipulia
9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
450 g sulatejuustoa
6 rkl ketsuppia
sekaan voi laittaa myös mustapippuria ja paprikajauhetta
keitä makaronit suolavedessä, keitä ruskistetut sipulit, vesi, kasvisliemikuutiot, sulatejuusto ja ketsuppi sen verran, että juusto sulaa. sekoita tasaiseksi. sekoita makaronit joukkoon ja laita uunivuokaan ja päälle korpppujauhoja. kypsennä 200 asteessa n. puoli tuntia, niin että pinta ruskistuu. sitten herkuttelemaan!
Pari tämäntapaista jo olikin, mutta täydennän kanafileuunivuoalla:
Voitele uunivuoka öljyllä tms. Vuokaan:
1kg perunasipulisekoitusta (pakaste)
400gr valmiiksi maustettuja kanafileitä
1 ps pakasteherneitä (tai muita vastaavia)
ruokakermaa/ vettä
suolaa/fetaa
Lado nämä vuorotellen tai sekoittele muuten keskenään. Nesteeksi ruokakermaa. Laitan usein vain 2dl ja loput 1-2dl vettä. Tai nyt laitettiin Valion(ko) 2,5dl ruokakerman, jossa makuna 3juustoa ja n. desi vettä. Suolaa voi lisätä himpun tai suolan tilalle sirotella fetajuustoa.
Uunissa perunasipulisekoitusohjeen mukaan noin tunnin 225. Voi kestää kauemminkin. Valmistukseen ei mene kuin 10 minuuttia, pikaisesti ehtii ulkoilla, kun ruoka kypsyy uunissa.
Annoksesta söi tänään 4 aikuista ja 1 lapsi ja jäi vähän yli.
Tonnikalapasta (kaloreita riittää):
Pastavesi kiehumaan ja samalla aloita kastikkeen teko.
1 prk tonnikalaa paloina öljyssä
1 purjo
1 prk Creme Francea
1 Mustapekkajuusto (sellainen pieni pala)
Valuta tonnikalan öljy pieneen kasariin. Pilko purjo palasiksi. Kun öljy kuumenee, paista purjo öljyssä. Purjojen pehmetessä laita kasariin tonnikalapalat, jotka lämmitä. Perään ransankerma. Kun ranskankerma kiehahtaa -> pilko juusto. Kun juusto on sulanut, kastike on valmis. Jos pasta kiehuu yli 10 minuuttia, voit aloittaa kastikkeen tekemisen siitä, kun laitat pastat veteen.
Isoon nälkään syö 3 aikuista.
n. 500g jauhelihaa
400g makaroonia
500ml kermaa
140g tomaattipyreetä
200-300ml maitoa
juustoraastetta
(mausteet tietenkin oman maun mukaan)
Paista jauheliha ja keitä makaroonit, laita uunivuokaan ja sekoita.
Sekoita kerma, tomaattipyree keskenään lisää mausteet ja maitoa.
Lisää seos jauhelihan ja makaroonien joukkoon sekoita. Ja lopuksi lisää juustoraaste ja sekoita.
PAISTA uunissa 225 astetta noin ½ tuntia