Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (6611)

Kiitos kaikille tuesta! ❤️ erityisesti sinulle enkelin äiti - en voi kuin kuvitella miten kamalaa on ollut menettää lapsi niin myöhäisessä vaiheessa raskautta. 😥

Itselleni vaikeaksi tämän tekee erityisesti se, että kyseessä oli pitkään ja hartaasti odotettu ensimmäinen lapsi. Vaikeaa, todella vaikeaa, on ollut mutta yritän luottaa siihen, että paremmat päivät koittavat vielä.

Onneksi parisuhteemme on sen verran vahva, että uskon senkin siivittävän meidät kohti parempaa tulevaisuutta. Mieli haaveilee edelleen omasta lapsesta mutta pelko siitä ettei sellaista koskaan saa syliinsä on suuri. Kunhan aikaa menee ja pahin surutyö on tehty niin nähtäväksi jää uskaltaako sitä vielä yrittää. Aika näyttää.

  • ylös 22
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Minäkin oon pitänyt nyt taukoa tästä palstasta ihan vaan stressiä välttääkseni. Meillä menossa nyt siis yk 4.

Tossa yk 2 veikkaisin, että on ollut todella varhainen keskenmeno tms kun menkkaoireet kesti 3-4 päivää rajulla vatsakivulla siivitettynä ja sitten päätyivät erittäin runsaisiin ja kivuliaisiin kuukautisiin.

Yk 3 sitten kuukautiset kestivät 2 viikkoa normaalin 4 päivän sijaan. Työterveydessä veikattiin stressiä.

Normaalisti 1-2 päivää ensin tulee mustan ruskeaa tuhrua ja sitten 4 päivän menkat, joista ensimmäinen päivä on runsain, turvotuksella ja lievillä krampeilla. Muut päivät pelkkä kevyttä vuotoa ilman muita oireita.

Oon miettinyt jonkun verran onko meillä ollut ajoitus ihan kohdillaan kun ollaan tähdätty tallettelemaan ovis viikolla joka toinen päivä mutta suoraan sanottuna 2 kertaa viikossa on molemmille ihan tarpeeksi.

Ei näin kauan yhdessä olleena vaan enää se seksi ole kummallekaan enää niin tärkeää :D

Tallettelut siis menneet suurin piirtein 2-3 päivää ennen ovista ja päivää ennen ovista/ ovis päivänä.

Kierto on melkein aina 25-26 päivää ja ovis bongattu nyt 5 kiertoa kp 15.

Nyt siis yk 4, tänään kp 26. Menkkaoireita ei ole (epätavallista), ei myöskään mitään raskausoireita. Testannut en ole koska dpo 10/11 sanotaan että on liian aikaista. Ja jotenkin kuvittelen että heti jos testaan, niin ne menkat sieltä hulahtaa.

Tässä kierrossa epätavallista on menkkaoireiden puuttumisen lisäksi, että dpo 6-8 oli koko ajan todella kostea olo. Dpo 7 tuli muutamaan otteeseen ovulaatiomaista limaa, sitkeää, munan valkuais-tyyppistä.

Se beige/ vaaleanruskea kosteusvoidemainen vuoto ennen menkkoja loistaa poissaolollaan ja tilalla on kirkasta limaa satunnaisesti, eilen myös tota munan valkuaista.

Nännit mulla on aina herkät ovulaatiosta asti, siellä ei mitään eroa.

Vatsa on välillä ok, välillä tuntuu ns. sähköiskumaisia pistoja keskivatsalla, yhtenä iltana painetta alavatsalla.

Kasvojen iho ja huulet olleet todella kuivat nyt useamman päivää. Ihan punaisella ärtyneellä laikulla posket. Yleensä talvella pakkaisien aikaan tammikuussa voi olla tollasta mutta nyt mikään öljyhoito tms ei tunnu tehoavan.

Tuntuu, että jos ne menkat alkaa niin olisin pettynyt siihen että mun kroppa yrittää huijata mua uskomaan että olisin raskaana (koska menkkaoireita ei ole). En enää tietäis mihin uskoa ja mitä mun kroppa mulle yrittää kertoa. Luulen että tunnen kroppani hyvin mutta nyt oon jo niin pihalla, että en tiedä missä mennään jos ne menkat tulee. Piti vaan tulla tänne avautumaan koska ei ole ketään kenelle sanoa näitä fiiliksiä.

N 35 M 36 Ensimmäinen toiveissa - yritys aloitettu 12/2020.

Lvm, ottamatta kantaa muuhun niin mulla herätti kysymyksiä lähinnä tuo kiertosi. Jos sulla on ovis aina kp15 ja menkat alkaa kp25 niin luteaalivaihe (eli ovulaation ja seuraavien kuukautisten välinen aika) jää noin 10pv pituiseksi. Yleensä sanotaan, että jos luteaalivaihe on lyhyt voi olla mahdollista, että hedelmöittyminen tapahtuu, mutta alkio ei ehdi kiinnittymään ennenkuin menkat jo alkavat. Olen ymmärtänyt, että normaali luteaalivaiheen pituus on 12-16päivää, ja lyhyt olisi alle 10pv. Sitä en tiedä lasketaanko tuo 10 päivää normaaliksi vai onko jo liian vähän. Olettaisin, että toi 10 on siinä ja siinä "hyvän puolella". 

Mutta jos vaikuttaa, että raskautumisessa kestää vaikkapa vielä seuraavat puoli vuotta, niin ottaisin tuon puheeksi!

Kolmenkympin kieppeillä oleva pariskunta haaveilee vauvasta. Yritys aloitettu keväällä 2020. Epäonnea kohdattu sen jälkeen kahdesti. Plussattu 9/21, ehkäpä kolmas kerta toden sanoo? Ainakin nt-ultrassa kaikki ollut kunnossa eli nyt on päästy pidemmälle kuin koskaan aiemmin.

Hei vaan kaikille pitkästä aikaa! Kirjoittelin täällä joskus viime vuoden lopulla kun poistimme ehkäisyn ja vauvakuumeilut alkoivat, en tiedä muistaako kukaan, olen käynyt lueskelemassa aina välillä täällä. Nyt eilen Dpo10 plussasin ja aikainen joulukuun vauva olisi tulossa jos kaikki menee hyvin! ❤️ Oireita ollut paljon jo nyt, vatsa sekaisin, ilmavaivoja, kovaa turvotusta, hajut vahvoja nenään ja välillä yököttäviä. Selkä on kipuillut tosi paljon. Hassua et näin aikaisin jo näin paljon oireita! Täytyy nyt ootella pari päivää ennen ku testailee uusiksi. Toinen lapsi olisi tulossa. Onko muita vielä joulukuulle plussanneita? 😊

Onnittelut Lilaa! Toivottavasti kaikki menee hyvin :)

Kiiko, tuosta luteaalivaiheen lyhyydestä; kävin pari kuukautta sitten gynekologilla, jossa otin asian puheeksi ja hän mulle sanoi ettei sen pitäisi olla mikään ongelma vaikka ovis olisi kp 14-15 ja kierto 25-26 päivää. Antoi toki reseptin, mutta sanoi että kannattaa 3-4 kuukautta ensin vielä yrittää ennen kun kokeilen.

Nyt mennään kp 27/26 Dpo 11(12), eikä menkkaoireita kuulu. Kirkasta limaa taas aamulla. Eilen päivästä iltaa kohti kasvava järkyttävä turvotus vatsalla ja illalla "sähköiskumaisia" tuikkauksia eri puolilla vatsaa, jotka säteili jopa rintakehään. Tunne on vähän sellanen kun maha olisi just tulossa kipeeksi ja sitten ei tulekaan. Tukala olo oli nukkumaan mennessä ja kyljellä ei voinut nukkua.

Eilen tein sitten nega testin kun ahdistus voitti. Tosin tein sen iltapäivällä, aika laimeasta tavarasta ja testi oli ehtinyt olla pakkasessa melkein viikon kun unohdin että niissä pakkauksissa oli 2 testiä ja jouduin noukkimaan sen roskapussista (älä kysy...) :D

Juon n. 3-4 litraa vettä päivässä normaalistikin ja vessassa käyn 1,5-2 tunnin välein, joten siihen ei muutosta. Nännit ihan yhtä herkät kun aina oviksen ja menkkojen välillä, ei mitään "klassisia" raskausoireita.

N 35 M 36 Ensimmäinen toiveissa - yritys aloitettu 12/2020.

Lvm - hyvä, että olet saanut ammattilaisen mielipiteen tuohon luteaalivaiheasiaan. Mielestäni on ihan fiksua kokeilla ensin luomusti, sillä aika usealla tärppää kuitenkin sen vuoden sisällä yrityksen alkamisesta. 

Kolmenkympin kieppeillä oleva pariskunta haaveilee vauvasta. Yritys aloitettu keväällä 2020. Epäonnea kohdattu sen jälkeen kahdesti. Plussattu 9/21, ehkäpä kolmas kerta toden sanoo? Ainakin nt-ultrassa kaikki ollut kunnossa eli nyt on päästy pidemmälle kuin koskaan aiemmin.

Muokattu
klo 14:08 | 27.3.2021

LVM, mulla on täsmälleen samanlainen kierto, ovis kp 14-15, menkat alkaa kp 25-26. Luteaalivaihe n. 10 päivää. Kysyin lääkäriltä tästä kun saimme lähetteen tutkimuksiin, joihin emme sitten menneet kun plussasin. Lääkäri sanoi tuolloin että 10 on täysin riittävä. ☺️Todistettavasti sillä on ainakin 2 kertaa napannut, vaikka toinen menikin alussa kesken. Tsemppiä!

Meillä on nyt rv 15 menossa, ultrassa kaikki hyvin. ❤️

En ole tainnut toviin käydä kertomassa kuulumisia. Tokasta letrokierrosta, eli siitä josta vasta odotettiinkin tuloksia, meillä tärppäsi ja toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Tiesin jo melko varmaksi heti dpo9 eteenpäin olevani raskaana ja muutama päivä myöhemmin piirtyi herkkään testiin ihan näkyvä vaikkakin hento viiva. Rv 7 varhaisultrassa selvisi että odotamme kaksosia, joita ei siis suvussa ole eli lienee pcos:n ja hoitojen seurausta. Nyt mennään raskausviikkoa 10 ja väsymys on ollut viikon verran aika lamaavaa. Sormet ristissä odotamme nt-ultraa vielä kolme viikkoa.

Pco, km 10/19 ja 11/20, kaksosten la 11/21

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla