Millaista tofu on?
Olisin kiinnostunut kokeilemaan kasvisruokia ja tofu vaikuttaa olevan sillä saralla suosittua. Minkä makuista se siis on ja millainen suutuntuma sillä on?
Kommentit (67)
Vierailija kirjoitti:
Tofu tuhoaa sademetsät
Minun käyttämäni tofun soijapavut on viljelty Itävallassa. Missä siellä on sademetsiä?
Vierailija kirjoitti:
Tofu tuhoaa sademetsät
Miljardi aasialaista syö tofua joka päivä. Se ei ketään hetkauta, vaikka koko Suomi siirtyy tofuun.
Sitä samaa argumenttiahan sinä käytät, kun selität että sähköautot on turhia. Vai?
Tofusta saa ihan hyvää mutta se on vaivalloista tehdä. Nyt on tullut kuitenkin kauppoihin paahtopala tofu jota ei tarvitse esikäsitellä kuivattamalla (joka se ärsyttävin osa tofun laittamisessa)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mautonta prosessoitua tehotuotettua orgaanista kumia.
Se prosessointi on kyllä aika kevyttä. Soijajuustoa eli tofua voi tehdä vaikka kotikeittiössäkin, ei tarvi mitään mystisiä kemikaaleja tai prosesseja.
Rautalangasta: tofu tehdään soijasta, joka on tehotuotettua.
Ei se sen enempää ole tehotuotettua kuin muutkaan maataloustuotteet. Onhan vaikka ruisleipään käytetty ruiskin tehotuotettua ellei ole luomua, mutta ei sitä yleensä ongelmana pidetä.
Meillä syödään vain luomua.
https://hidastaelamaa.fi/2015/02/terveysruoka-vai-terveysuhka/#8eaadc96
Vuosikymmeniä soijaa on käytetty Aasiassa fermentoidussa muodossa. Maitohappokäymisen uskotaan muuttavan soijaa huomattavasti imeytyvämmäksi ja tuovan terveyttä paremmin kuin fermentoimaton muoto. Haasteita on luvassa kun huomaamme suuren osan soijasta (jopa 90%) olevan GMO (geenimuunneltu organismi) tuotettua soijaa. Geenimuunneltu soija voi sisältää vahvoja torjunta aineita (esim. Roundup), joita geenimuunnellussa ruassa voi käyttää.
Länsimaissa yleinen käsitys on että kaikki soijan muodot ovat hyväksi ihmiselle. Ero Aasiaan on kuitenkin iso sillä siellä käytössä on GMO-vapaata soijaa ja yleensä fermentoituna.
Tofu ei ole fermentoitua ja sen runsasta käyttöä en suosittele miehille. Soijan maine rakentuu enemmän länsimaiseen ideologiaan ja bisnekseen kuin todelliseen terveyteen ja pitkiin perinteisiin. Soijan vaihtoehtona valitsisin hyvälaatuisia proteiineja puhtaasti kasvatetuista eläimistä. Mitä tahansa syötkin, syö se hyvällä fiiliksellä.
Ota tuosta foliohattu ∆
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mautonta prosessoitua tehotuotettua orgaanista kumia.
Se prosessointi on kyllä aika kevyttä. Soijajuustoa eli tofua voi tehdä vaikka kotikeittiössäkin, ei tarvi mitään mystisiä kemikaaleja tai prosesseja.
Rautalangasta: tofu tehdään soijasta, joka on tehotuotettua.
Ei se sen enempää ole tehotuotettua kuin muutkaan maataloustuotteet. Onhan vaikka ruisleipään käytetty ruiskin tehotuotettua ellei ole luomua, mutta ei sitä yleensä ongelmana pidetä.
Meillä syödään vain luomua.
https://hidastaelamaa.fi/2015/02/terveysruoka-vai-terveysuhka/#8eaadc96
Vuosikymmeniä soijaa on käytetty Aasiassa fermentoidussa muodossa. Maitohappokäymisen uskotaan muuttavan soijaa huomattavasti imeytyvämmäksi ja tuovan terveyttä paremmin kuin fermentoimaton muoto. Haasteita on luvassa kun huomaamme suuren osan soijasta (jopa 90%) olevan GMO (geenimuunneltu organismi) tuotettua soijaa. Geenimuunneltu soija voi sisältää vahvoja torjunta aineita (esim. Roundup), joita geenimuunnellussa ruassa voi käyttää.
Länsimaissa yleinen käsitys on että kaikki soijan muodot ovat hyväksi ihmiselle. Ero Aasiaan on kuitenkin iso sillä siellä käytössä on GMO-vapaata soijaa ja yleensä fermentoituna.
Tofu ei ole fermentoitua ja sen runsasta käyttöä en suosittele miehille. Soijan maine rakentuu enemmän länsimaiseen ideologiaan ja bisnekseen kuin todelliseen terveyteen ja pitkiin perinteisiin. Soijan vaihtoehtona valitsisin hyvälaatuisia proteiineja puhtaasti kasvatetuista eläimistä. Mitä tahansa syötkin, syö se hyvällä fiiliksellä.
Lapsettomuus lisääntyy soijaa syödessä sekä suolisto-ongelmat, varsinkin ärtyvän suolen oireyhtymä.
Tofun maku on aika neutraali, toki on myös maustettuja. Tofun kannattaa marinoida, netissä on hyviä ohjeita. Itse en aluksi tykännyt, mutta kun kokeilin marinoida niin siitä tuli oikein maukasta. Ja toisaalta, eihän esim. broilerinliha juuri miltään maistu ilman mausteita, joten miksi se olisi ongelma?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mautonta prosessoitua tehotuotettua orgaanista kumia.
Se prosessointi on kyllä aika kevyttä. Soijajuustoa eli tofua voi tehdä vaikka kotikeittiössäkin, ei tarvi mitään mystisiä kemikaaleja tai prosesseja.
Rautalangasta: tofu tehdään soijasta, joka on tehotuotettua.
Ei se sen enempää ole tehotuotettua kuin muutkaan maataloustuotteet. Onhan vaikka ruisleipään käytetty ruiskin tehotuotettua ellei ole luomua, mutta ei sitä yleensä ongelmana pidetä.
Meillä syödään vain luomua.
https://hidastaelamaa.fi/2015/02/terveysruoka-vai-terveysuhka/#8eaadc96
Vuosikymmeniä soijaa on käytetty Aasiassa fermentoidussa muodossa. Maitohappokäymisen uskotaan muuttavan soijaa huomattavasti imeytyvämmäksi ja tuovan terveyttä paremmin kuin fermentoimaton muoto. Haasteita on luvassa kun huomaamme suuren osan soijasta (jopa 90%) olevan GMO (geenimuunneltu organismi) tuotettua soijaa. Geenimuunneltu soija voi sisältää vahvoja torjunta aineita (esim. Roundup), joita geenimuunnellussa ruassa voi käyttää.
Länsimaissa yleinen käsitys on että kaikki soijan muodot ovat hyväksi ihmiselle. Ero Aasiaan on kuitenkin iso sillä siellä käytössä on GMO-vapaata soijaa ja yleensä fermentoituna.
Tofu ei ole fermentoitua ja sen runsasta käyttöä en suosittele miehille. Soijan maine rakentuu enemmän länsimaiseen ideologiaan ja bisnekseen kuin todelliseen terveyteen ja pitkiin perinteisiin. Soijan vaihtoehtona valitsisin hyvälaatuisia proteiineja puhtaasti kasvatetuista eläimistä. Mitä tahansa syötkin, syö se hyvällä fiiliksellä.
Lapsettomuus lisääntyy soijaa syödessä sekä suolisto-ongelmat, varsinkin ärtyvän suolen oireyhtymä.
Omat suolisto-oireeni pahenivat ja sain IBS diagnoosin ja määräyksen välttää monia ruoka-aineita, ensisijaisesti juurikin soijaa ja monia muita ruoka-aineita, viljoja, hedelmiä, vihanneksia, laktoosia ja eri hiilihydraatteja.
Monella tuntuu olevan tuota IBSää ja mikä ruoka-aine siinä täytyy jättää kokonaan pois on tosi yksilöllistä. Minullakin tuo soija on ollut pahin oireiden aiheuttaja, enkä ole pystynyt lisäämään sitä ruokavaliooni. Samaten kahvi, joka sopii harvalle IBSää sairastavalle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mautonta prosessoitua tehotuotettua orgaanista kumia.
Se prosessointi on kyllä aika kevyttä. Soijajuustoa eli tofua voi tehdä vaikka kotikeittiössäkin, ei tarvi mitään mystisiä kemikaaleja tai prosesseja.
Rautalangasta: tofu tehdään soijasta, joka on tehotuotettua.
Ei se sen enempää ole tehotuotettua kuin muutkaan maataloustuotteet. Onhan vaikka ruisleipään käytetty ruiskin tehotuotettua ellei ole luomua, mutta ei sitä yleensä ongelmana pidetä.
Meillä syödään vain luomua.
https://hidastaelamaa.fi/2015/02/terveysruoka-vai-terveysuhka/#8eaadc96
Vuosikymmeniä soijaa on käytetty Aasiassa fermentoidussa muodossa. Maitohappokäymisen uskotaan muuttavan soijaa huomattavasti imeytyvämmäksi ja tuovan terveyttä paremmin kuin fermentoimaton muoto. Haasteita on luvassa kun huomaamme suuren osan soijasta (jopa 90%) olevan GMO (geenimuunneltu organismi) tuotettua soijaa. Geenimuunneltu soija voi sisältää vahvoja torjunta aineita (esim. Roundup), joita geenimuunnellussa ruassa voi käyttää.
Länsimaissa yleinen käsitys on että kaikki soijan muodot ovat hyväksi ihmiselle. Ero Aasiaan on kuitenkin iso sillä siellä käytössä on GMO-vapaata soijaa ja yleensä fermentoituna.
Tofu ei ole fermentoitua ja sen runsasta käyttöä en suosittele miehille. Soijan maine rakentuu enemmän länsimaiseen ideologiaan ja bisnekseen kuin todelliseen terveyteen ja pitkiin perinteisiin. Soijan vaihtoehtona valitsisin hyvälaatuisia proteiineja puhtaasti kasvatetuista eläimistä. Mitä tahansa syötkin, syö se hyvällä fiiliksellä.
Sun lähteissä ei nyt ole päätä eikä häntää. Suomessa soijasta on geenimuunneltua 0%, geenimuunneltua ruokaa kun ei ei EU-alueella saa myydä ihmisravinnoksi. Tofu ei myöskään mitenkään automaationa ole fermentoitua Aasiassa, kenties on yleisempää kuin länsimaissa, mutta esim. Japanissa käytetään hyvin yleisesti ihan fermentoimatonta tofua. Nin, ja sitä tofuahan on käytetty jo tuhansa vuosia ihmisravinnoksi eri puolilla Aasiaa, ja silti esim. Japanissa, jossa sitä syödään todella suuria määriä, ovat ihmiset pitkäikäisempiä ja terveempiä kuin lähes missään muualla.
Hyvä fiilis ei myöskään tee epäterveellisestä ruoasta terveellistä. Voit toki ahmia vaikka kaksin käsin lihaa hyvällä fiiliksellä, mutta ei se tee siitä yhtään sen parempaa sinulle tai ympäristölle.
Tofun maku saattaa tosiaan vaatia vähän totuttelua ja samoin sen valmistaminen. Itse olen lapsesta lähtien tykännyt tosi paljon maustamattomasta, raa'asta tofusta ja edelleenkin tykkään siitä hyvin vähämausteisena esim. misokeitossa. Toki jos jaksaa tehdä tuon kuivaksi puristelu-marinointi-paistamisrumban niin se on tosi hyvää.
Punaiset ja vihreät linssit voi olla helpompi lähestyä, googlaa joku punainen/tomaattinen/tulinen linssikeitto ja lähde kokeilemaan. Vihreistä linsseista voit googlettaa esim. sitruunalinssit, muistaakseni niihin tulee lähinnä jeeraa, sitruunaa, suolaa ja mustapippuria, mutta on superhyvä lisuke. Sori, en nyt jaksa alkaa etsimään tai kirjoittelemaan reseptejä kun itse kokkaan lähinnä omasta päästäni. Kidneypavut on oma lempipapuni, meksikolaistyyliset tomaattiset papupadat on tosi hyviä.
Vinkkejä tofulle näiden linkkien kautta. Vegaanihaasteen sivuilla on muutoinkin paljon vinkkejä ja ohjeita, kannattaa selailla!
https://vegaanihaaste.fi/esittelyssa-tofu-ja-seitan
https://viimeistamuruamyoten.com/osaatko-kasitella-tofun-herkullinen-to…
Maustamaton tofu on varsin mautonta. Kannattaa maustaa mieluisalla tavalla. Tofun kuivaamiseen tuolla olikin jo hyvät ohjeet. Mun suosikkikastike hyvin kuivatulle ja paistetulle tofulle menee jotakuinkin näin. 4 annosta.
noin 1 dl 100% maapähkinävoita
1-2 rkl soijakastiketta (tai enemmän jos tykkää)
maun mukaan valkosipuli- ja chilimurskaa (voi käyttää myös chilihiutaleita)
maun mukaan, noin 0.5-2 rkl hunajaa tai siirappia
maun mukaan sitruuna- tai limemehua
suolaa, jos laittoi soijakastiketta kovin vähän
vettä tarvittaessa siten, että saadaan mukava koostumus. Juokseva, mutta ei täysin vetinen.
Kuivataan ja paistetaan tofut rapeaksi, lopussa pyöräytetään pannulla palat tässä kastikkeessa niin että kastikekin vähän lämpenee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tofu tuhoaa sademetsät
Minun käyttämäni tofun soijapavut on viljelty Itävallassa. Missä siellä on sademetsiä?
Sepä se. Ei niitä enää olekaan.
Vierailija kirjoitti:
Kohtuudella nautittuna soija ei aiheuta syöpää
Vahingoittaako soija terveyttä? Soijan kohtuullinen käyttö, eli kaksi tai kolme annosta päivässä, on turvallista, eikä kasvata rintasyöpäriskiä,” kertoo Fergusson.
Mutta se ei myöskään alenna syöpäriskiä
https://www.rd.fi/terveys-ja-hyvinvointi/mit%C3%A4-soija-tekee-elimist%…
Sama kuin sanoisi että pari - kolme röökiä ja pari - kolme tuoppia olutta päivässä ei ole haitallista. Syököön kuka uskaltaa.
Vierailija kirjoitti:
Tofu ei kuulosta helpolta aloittelijalle. Onko joku tuote, josta tunareinkin aloittelija saisi helpolla hyvää kasvisruokaa? ap
Yksi tofu for dummies-reseptini ja äärettömän nopea sellainen on tehdä pastaa tomaatti-tofukastikkeessa. Tehdään hyvä tomaattikastike, jos on aikaa (esim. Henry Alenin Mutti-tomaattikastike, google löytää) tai jos on kiire, otetaan purkki valmis kaupan tomaattipastakastike (olen käyttänyt yleensä Dolmion jotain basilika-tomaattikastiketta, mutta viime kauppareissulla näin myös Muttin valmista pastakastiketta, täytyisi kokeilla). Sillä aikaa kun pasta kiuhuu, hienonnetaan paketti maustamatonta tai valmiiksi yrttimaustettua tofua joko haarukalla ihan pieneksi, mahdollisesti sauvasekoitinkin toimii (vähän voi lisätä vettä joukkoon), itse vedän blenderillä ihan sileäksi soseeksi koko tofupaketin. Ei tarvi kuivatella tofua tässä versiossa. Nakkaan tofusoseen pastakastikkeen joukkoon ja lämmitän kastikkeen. Toimii!!
Kumma juttu, että soijan estrogeeneja jaksetaan kauhistella, mutta samaan aikaan syödään munasoluja ja juodaan äidinmaitoa.
Vierailija kirjoitti:
Tofu ei kuulosta helpolta aloittelijalle. Onko joku tuote, josta tunareinkin aloittelija saisi helpolla hyvää kasvisruokaa? ap
Voisit kokeilla mockduck jostain aasialaisesta. Taitaa olla seitan eli vehnäproteiini tuote, jossa sitten kai jotain aromeja. Purkissa. Helpoin kasvisruoka ehkä, että haet niitä thai currytahnoja, ja kookosmaitoa. Melko sama mitä heitätä sitten sinne, kun currylta maistuu.
Mielestäni helpoin ja maistuvin tofu, joka on tullut vastaan, on Tofumoonin friteetofu. Ei tarvitse kuivata tai mitään, sen kun paistaa pannulla ja heittää sekaan soijakastiketta. Jo ihan tuolla tavoin maistuu oikein maukkaalta ja koostumus on mukavan kiinteä. Itse en kauheasti pidä esim. Jalotofun tofuista.
Meillä syödään vain luomua.
https://hidastaelamaa.fi/2015/02/terveysruoka-vai-terveysuhka/#8eaadc96
Vuosikymmeniä soijaa on käytetty Aasiassa fermentoidussa muodossa. Maitohappokäymisen uskotaan muuttavan soijaa huomattavasti imeytyvämmäksi ja tuovan terveyttä paremmin kuin fermentoimaton muoto. Haasteita on luvassa kun huomaamme suuren osan soijasta (jopa 90%) olevan GMO (geenimuunneltu organismi) tuotettua soijaa. Geenimuunneltu soija voi sisältää vahvoja torjunta aineita (esim. Roundup), joita geenimuunnellussa ruassa voi käyttää.
Länsimaissa yleinen käsitys on että kaikki soijan muodot ovat hyväksi ihmiselle. Ero Aasiaan on kuitenkin iso sillä siellä käytössä on GMO-vapaata soijaa ja yleensä fermentoituna.
Tofu ei ole fermentoitua ja sen runsasta käyttöä en suosittele miehille. Soijan maine rakentuu enemmän länsimaiseen ideologiaan ja bisnekseen kuin todelliseen terveyteen ja pitkiin perinteisiin. Soijan vaihtoehtona valitsisin hyvälaatuisia proteiineja puhtaasti kasvatetuista eläimistä. Mitä tahansa syötkin, syö se hyvällä fiiliksellä.