Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Antakaa joku ihana jälkiruokaohje?

Vierailija
07.11.2014 |

Syöjiä 7, pääruoka aika raskas. Kenelläkään ei ole allergioita ja herkkusuita kaikki. 

Itselle tulee mieleen vaan suklaajuustokakku, mut haluaisin muitakin vaihtoehtoja.

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

mansikkavaahto

Vierailija
2/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mangojuustokakku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Appelsiinä uunissa. Löysin tän kerran netistä ja oli tosi hyvää.

100 g mantelijauhetta
¾ dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 /2 dl Dansukker Luomuruokosokeria
4 munaa
4 munankeltuaista
3 dl kuohukermaa
2 appelsiinia viipaleina

Mittaa kulhoon mantelijauhe, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Lisää joukkoon munat, munankeltuaiset ja kuohukerma, sekoita tasaiseksi.

Voitele halkaisijaltaan noin 26 cm:n uunivuoka. Kaada taikina vuokaan. Lado päälle appelsiiniviipaleet.

Paista uunin keskiritilätasolla 175-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia.

Jälkiruoka on parhaimmillaan haaleana. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

Vierailija
4/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.11.2014 klo 09:29"]Syöjiä 7, pääruoka aika raskas. Kenelläkään ei ole allergioita ja herkkusuita kaikki. 

Itselle tulee mieleen vaan suklaajuustokakku, mut haluaisin muitakin vaihtoehtoja.
[/quote]

Mikä se pääruoka on?

Vierailija
5/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Murustettuja marenkeja, puolukoita ja/tai karpaloita, kondensoidusta maidosta keitettyä karamellia, johon sekoitan vähän karkeaa sormisuolaa. Nämä kerroksittain lasiin, pinnalle paahdettuja pähkinöitä.

Marenkien tilalle voi murustella jotain keksjäkin, pääasia että mukana on jotain rapeaa. Olen leiponut joskus paahdetuista ruisjauhoista tehtyjä keksejä ja murustanut niitä.

Puolukka ja karpalo on sen verran happamia, että kestävät aika paljonkin makeutta, mutta ei kannata kuitenkaan liioitella.

Vierailija
6/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse sain kesällä raskaan alku ja pääruuan jälkeen juuri sopivan kirpsakkaa/makeaa puolukkarahkaa, se oli pistä i:n päälle! Oma jälkiruokasuosikkini on glögi-pipari-juustokakku :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
07.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helppo ja hyvä on vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta ja karpaloita. Happamat karpalot ja makea kinuski toimivat hyvin yhdessä.

Creme brulee on aina hyvä, samoin panna cotat. Valkosuklaapannacotta ja päälle mustaherukoita, tässäkin happaman ja makean liitto.

Vaniljainen pannacotta limoncello mustikkakastikkeella on ihana:

http://sillasipuli.blogspot.fi/2010/04/vaniljainen-panna-cotta-limoncello.html

Kevyt puolukkavaahto: http://www.maku.fi/reseptit/kepea-puolukkavaahto

 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kuusi