Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mitä suolaa käytät?

Vierailija
14.10.2014 |

Toisessa keskustelussa joku kertoi kaipaavansa Lidliin pan-suolaa, johon toinen sitten reagoi, että ei kai nyt kukaan käytä pan-suolaa. Niin että, käyttääkö joku oikeasti pan-suolaa? Vai onko joku parempaa? Miksi?

Itse käytän karkeaa merisuolaa myllystä (tätä on nenäkannunkin vuoksi aina kaapissa), vuorisuolaa (mieluiten jauheena, kun mylly ei meinaa jaksaa jauhaa) ja Herbamarea.

Kommentit (70)

Vierailija
1/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan sitä jodioitua tavallista ruokasuolaa. Helppoa ja halpaa.

Vierailija
2/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei pan-suolaa saisi käyttää?? Vai mikä tää juttu on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merisuolaa. Mineraalisuola ja pan-suola tökkivät.

Vierailija
4/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:20"]

Miksei pan-suolaa saisi käyttää?? Vai mikä tää juttu on?

[/quote]

no monen mielestä se on ensinnäkin pahan makuista. ja toiseksi, koska se on "miedompaa" sitä lotrataan sitten yleensä niin paljon, että lopputulos on sitten +-0.

Vierailija
5/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maldonia tai hienoa merisuolaa.

Vierailija
6/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallista jodioitua suolaa minäkin, myös merisuolaa myllystä rouhittuna. Aromat-suolasta olen luopunut muutama vuosi sitten, mutta kasvisliemikuutiota tulee käytettyä esim. jauheliharuuissa. Mausteet ostan suolattomina. Sekoituksia en myöskään yleensä käytä, en varsinkaan sitruunapippuria. Jokin curry,  thai-mausteseos tai chiliseos on kyllä ok.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:27"]

Tavallista jodioitua suolaa minäkin, myös merisuolaa myllystä rouhittuna. Aromat-suolasta olen luopunut muutama vuosi sitten, mutta kasvisliemikuutiota tulee käytettyä esim. jauheliharuuissa. Mausteet ostan suolattomina. Sekoituksia en myöskään yleensä käytä, en varsinkaan sitruunapippuria. Jokin curry,  thai-mausteseos tai chiliseos on kyllä ok.

[/quote]

 

Sormisuolat kiinnostavat, ajattelin ostaa sitruunaista ja savuaromista ainakin. Mokomia ei edes saanut näillä perukoilla jokunen vuosi sitten.

Vierailija
8/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:23"]

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:20"]

Miksei pan-suolaa saisi käyttää?? Vai mikä tää juttu on?

[/quote]

no monen mielestä se on ensinnäkin pahan makuista. ja toiseksi, koska se on "miedompaa" sitä lotrataan sitten yleensä niin paljon, että lopputulos on sitten +-0.

[/quote]

Ahaa, itse en huomaa maussa mitään eroa tavalliseen, ja tykkään vähäsuolaisesta ruuasta, niin ei tule lotrailtua suolan kanssa. -3-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jodioitua suositellaan, sitä ei saa muualta

Vierailija
10/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallista jodioitua suolaa. Jodi on tärkeää ja sitä ei merisuolassa, ruususuolassa, Herbamaressa sun muissa ole. Ei myöskään kaupan valmisruuissa, lihajalosteissa, juustoissa, tai leivissä. Just oli uutinen kun suomalaisilla alkaa ilmaantua jodinpuutosta näiden trendien vuoksi. Turhaa siinä on puoskarilääkäreillä ja moneopaateilla ( :) ) sitten juosta kilpparivaivojen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleensä käydän jodisuolaa, koska jodia ei muualta saa. Pöydässä voi lisätä sitten sormisuolaa tai merisuolaa myllystä.

Vierailija
12/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Merisuolaa käytetään. Varmaan kannattaisi käyttää ns ruususuolaa, siis sitä normaalia käsittelemätöntä suolaa. Tämä normisuola, mitä yleensä käytetään, on kaukana suolasta. Se on oikeastaan teollisuuden jätettä, josta on poistettu kaikki tärkeät mineraalit. Toki ne mineraalitkin myydään meille takaisin, mutta vaan eri paketissa mm magnesiumin muodossa. Näin meitä viedään 6-0

 

J-P

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

mitä on maldon suola?

Vierailija
14/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:30"]

Tavallista jodioitua suolaa. Jodi on tärkeää ja sitä ei merisuolassa, ruususuolassa, Herbamaressa sun muissa ole. Ei myöskään kaupan valmisruuissa, lihajalosteissa, juustoissa, tai leivissä. Just oli uutinen kun suomalaisilla alkaa ilmaantua jodinpuutosta näiden trendien vuoksi. Turhaa siinä on puoskarilääkäreillä ja moneopaateilla ( :) ) sitten juosta kilpparivaivojen kanssa.

[/quote]

Herbamaressa on jodia. Tulee kelpistä eli merilevästä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Myllyssä myllysuolaa, pastan keittovedessä karkeaa merisuolaa, leivonnassa hienoa merisuolaa ja sormisuolana Maldonia.

Vierailija
16/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mineraalisuolaa tai himalajan ruususuolaa.

Vierailija
17/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:32"]

mitä on maldon suola?

[/quote]

Kallista merisuolaa, merkiltänsä Maldon.

Vierailija
18/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko tuo J-P oikeasti noin pönttö? Suola on kaukana suolasta? Kyllä ihmiselimistö tarvitsee ihan sitä suolaa suolana ja kelpaa kaupan suolat oikein hyvin. Jodiakin tarvitaan.

Vierailija
19/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:32"]

Merisuolaa käytetään. Varmaan kannattaisi käyttää ns ruususuolaa, siis sitä normaalia käsittelemätöntä suolaa. Tämä normisuola, mitä yleensä käytetään, on kaukana suolasta. Se on oikeastaan teollisuuden jätettä, josta on poistettu kaikki tärkeät mineraalit. Toki ne mineraalitkin myydään meille takaisin, mutta vaan eri paketissa mm magnesiumin muodossa. Näin meitä viedään 6-0

 

J-P

[/quote]

No ei siinä mitään sen kummempia mineraaleja ole, muuten ihan samaa paskaa kuin kaikki suolat,  mutta ilman jodia ja kovemmalla hintalapulla. Näin teitä viedään 6-0. Missähän ne mineraalipitoisuudet on mittautettu ja miksei niitä ole myyjien sivuilla sen kummemmin?

Ruususuolaa myydään esim. tällaisilla väitteillä: "Himalajan suolan luonnollisen koostumuksen väitetään huolehtivan kehomme neste- sekä pH-tasapainosta. Kristallisuola veteen liuotessa johtaa sähköä ja kristallisuolan sähkönjohtavuuden väitetään auttavan kehomme solunesteen kulkeutumisessa, vahvistaen useita elintärkeitä toimintoja, kuten happo-emästasapainoa, sokeritasapainoa, hermosolujen kommunikointia sekä ruoansulatusta. http://www.olivian.fi"

Suurin osa tuostahan on ihan puppua ja se mikä ei ole, tapahtuu myös ihan tavallisen natrium- ja kaliumkloridin kanssa.

Vierailija
20/70 |
14.10.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:34"]

[quote author="Vierailija" time="14.10.2014 klo 19:30"]

Tavallista jodioitua suolaa. Jodi on tärkeää ja sitä ei merisuolassa, ruususuolassa, Herbamaressa sun muissa ole. Ei myöskään kaupan valmisruuissa, lihajalosteissa, juustoissa, tai leivissä. Just oli uutinen kun suomalaisilla alkaa ilmaantua jodinpuutosta näiden trendien vuoksi. Turhaa siinä on puoskarilääkäreillä ja moneopaateilla ( :) ) sitten juosta kilpparivaivojen kanssa.

[/quote]

Herbamaressa on jodia. Tulee kelpistä eli merilevästä. 

[/quote]

Kelppiä on siinä niin vähän, että sillä ei ole mitään vaikutusta mihinkään, merilevä on viimeisenä ainesosaluettelossa jossa merisuolaa on 93,6% ja muita ainesosia pitkä liuta sen jälkeen. Kelppi kyllä sisältää jodia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän yksi