Mitä toivoisitte kahvilalta?
Haluaisin tietää mitä toivoisitte kahvilalta?
Esim. Palvelu, tuotteet, sisustus ja jne..
Kommentit (93)
Kaunis sisustus, joka jää mieleen ja eroaa muista kahviloista. Esim. Helsingin Punavuoren Café Andante jäi todella mieleen hyvässä, samoin Café Succéssin klassinen ranskalainen tyyli. Söpö taustamusiikki, vaikka Edith Piaf. Ystävällistä palvelua, josta välittyy tunne, että olet tervetullut paikkaan. Tuotteina haluaisin nähdä peruskahvit, muutaman mielenkiintoisen teen ja ehkä smoothien ja makeita leivonnaisia, esim. muutamaa kakkua ja pari muuta leivosta, vaikka macaronit ja bebet. Hinta ei päätä huimaava, mutta ymmärrän ettei Suomessa kovin halvalla voi tehdä.
Palvelua! Pöytiintarjoilu, siistit ja puhtaat pöydät, ei liian ahdasta, rauhallista hiljaista musiikkia tai hiljaisuus. Joka asiakkaan jälkeen pöydän siivous. Asiakkaiden ei pitäisi itse raahailla astioitaan mihinkään. Mielelläni maksaisin täyden palvelun kahvilasta.
4 kuvailit satoja jo suomessa olevia kahviloita..
Jos latte maksaa vitosen ja kakunpala kuus euroa niin 11€ kahvitteluhetkestä on liikaa. Järkevät hinnat siis.
Tunnelmallinen, vanha rakennus ja sisustus sitten tilan mukainen. Persoonallinen. Mielellään liikehuoneisto, jossa useita pienempiä huoneita eikä vaan yksi iso sali.
Turun Cafe Artikkeli on juuri tuon henkinen. Googleta myös Niederegger-marsipaanitehtaan kahvila Lyypekissä. Sen oloista ei Suomessa ole! Ja leivonnaisvalikoima on siellä aina monipuolinen!
Kiva on myös Junibacken-lastenkohteen kahvila Tukholmassa. Keskellä kahvilaa on iso pöytä, joka notkuu paikan päällä tehtyjä herkkuja. Käy katsomassa!
Sellainen, mistä saa muutakin, kuin makeaa kahvileipää. Kumpa joku laittaisi kahvion, missä olisi vähähiilarista kahvileipää, esim. juustotarjotin, salaatti yms. ja kahvikuppi ei maksaisi 2-2,5e, vaan 1e.
Kahvikupin kate on yleensä ihan jumalaton;/ Ja ne nahkasämpylät täytyisi kieltää jollakin lailla.
Tunnelmaltaan kahvila voisi olla rauhallinen ja ei liian täynnä pöytiä. Ja kuten joku jo mainitsikin, niin itse ei pitäisi joutua korjaamaan astioita pois. Kun tarjoilija tekee sen, niin samalla tulee pöytä pyyhittyä.
Hyvät valikoimat suolaisia tuotteita.
Hyvää akustiikkaa, siis ei kilinää, kolinaa, kaikua - vaikuttaa viihtyisyyteen kummasti. Naulakkoa, etteivät asiakkaiden talvipompat loju pitkin tuoleja ja lattioita. Pöytiin tarjoilua, tai vähintään plokkareita, ettei asiakkaan tarvitse siivota pöytiä. Laadukasta, hyvin hoidettua espressokonetta. Paraskin kone tekee pahaa espressoa, ellei sitä pidetä puhtaana.
Kunnollinen teevalikoima. Ei mitään Liptonin ja Twiningsin suklaamuffinssille tai appelsiiniananakselle maistuvaa keinotekoista pussiteetä, vaan vaihtuva valikoima hyvälaatuisia mustia, vihreitä ja valkoisia teelaatuja. Laadukkaassa paikassa on erikseen teelista, vähän kuin ravintolan menu.
Ja oikeaa kaakaota tehtyä kaakaota, ei mitään Tazzia-automaattisuklaajuomaa tai sellaista sokerisesta suklaasiirapista sekoitettua, mitä saa Fazerilta.
Aukioloajat pitkät, kiinni aikaisintaan klo 21 ja avoinna myös sunnuntaisin!
Kivan kävelyretki varrella, niin voi kävelylenkillä pistäytyä kahville.
Lämmin tunnelma - konkreettisesti myös. Ei paljas lattia mitä vasten metalliset tuolit kirskuvat ja ilmastointi jäätää mielen ja kädet vaan pehmeitä tuoleja ja sohvia. Kokolattiamatto tms. julkisen tilan matto. Lehtiä tarjolla. Suolaisten ja makeiden leivonnaisten tasapaino, saa olla ihan perussettiä, pullaa, cookieita, muffinseja ja simppeleitä suolaisia kunhan ovat tuoreita. Hintakin voi olla korkea jos laatu on erinomainen. Ja edelleen, laatu ei tarkoita ostereita ja hienoja juustoja vaan tuoretta ja maukasta.
Ja yksi tärkeimmistä, HYVÄÄ kahvia ja tarpeeksi isot kahvikupit tai sitten santsikuppi kaupan päälle.
Ei kirskuvia tuolin jalkoja ja meteliä. Mielellään ei mitään taustamusiikkia.
Kahvilakupin hinta on niin älytön, että jätän jo nyt kuppini tarkoituksella pöytään. Ei ole asiakkaan tehtävä roudata niitä mihinkään.
Tarjoiluna pieniä makupaloja niiden megawienerleipien oheen.
Runsas tuotevalikoima. Ei vaan tyyliin yksi suolainen piiras, yksi sämpylälaji, yhdenlaista pullaa ja yhtä kakkua. Vaan oikeasti niin, että vitriini näyttää runsaasta. Esim 10 erilaista suolaista piirasta, 20 erilaista kakkua, jne. Joka päivä tuoreita. Kunnon kahvilan vitriinin kuuluu näyttää tältä:
http://www.holidaycheck.at/vollbild-Cafe+Niederegger+Einfach+nur+lecker-ch_ub-id_1158035344.html
Ulkomaisia, laadukkaita aikakauslehtiä. Tunnen saavani sille kympin pullakahville paremmin vastinetta rahalleni jos voin samalla lukea jotain sellaista lehteä jota ei tule muuten luettua.
Hyvää kahvia.
Ei toteudu 90 % kahviloista.
Olis kiva jos mullekin löytyis jotain syötävää, vegaani kun olen :)
Tärkeintä on ITSE paikan päällä leivotut, tuoreet ja hyvänmakuinen tuotteet. Liian monessa kahvilassa on nykyisin jotain pakasteena ostettuja munkkeja ja pullia, jotka on vaan kypsennetty paikan päällä. Samat mustikkatassumunkit joka puolella.
Tuotteiden tuoreus. Koko päivää ei vitriinissä saa seisottaa niitä samoja sämpylöitä, joissa juusto käpristynyt ja salaatti naistentautien. Liian usein olen suomalaisessa kahvilassa saanut myös kuivia, vanhoja, jopa kippuran kovia leivonnaisia, joista myyjä on vaan inttänyt, että ihan on tuoretta.