Hyvät ruoanlaittajat! Auttakaapa!
Ajattelin tehdä pääsiäseksi valkosipulikermaperunoita ja lampaanviulua. Ongelma vain on se, että lammasta pidetään uunissa todella kauan ja perunoitakin se kolme varttia. Eli miten teen? Teenkö ensin lampaan ja sitten perunat? Miten käy lampaalle jos joutuu noin kauan odottamaan ennen syömistä? Vai kannattaako vain suosiolla vaihtaa menua?
Kommentit (11)
Jos teen lampaan ensin ja laitan folioon vetäytymään niin voiko todella olla tunnin huoneenlämmössä ennen syömistä? Mikroon en kyllä missään nimessä sitä laittaisi.
Voisitteko vielä vastata tuohon edelliseen?
ap
Lepuutan itse lampaanviulua 1-1,5 tuntia, joten lammas ulos ja perunat uuniin.
Ei sitä lammasta syödä ennen kuin se on tunnin vähintään levännyt.
Ei sitä lammasta syödä ennen kuin se on tunnin vähintään levännyt.
Ok. Ohjeessa sanotaan, että paistaa lammas 75 asteiseksi. Otanko sen vähän aikaisemmin pois uunista kun eikös se kypsy vielä siellä foliossakin?
ap
Lammas ensin ja folioon vetäytymään, kannattaa ottaa pois jo muutama aste ennen haluttua sisälämpöä ja sitten potut. Lihalle tekee vain hyvää levätä
Lampaan voi myös paistaa ensin ja laittaa jääkaappiin vetäytymään. Sen jälkeen perunat uuniin ja lampaan voi lämmittää mikrossa.
Keitä viipaloidut perunat kypsiksi. Lisää uunivuokaan kermoineen sipuleineen ja pidä 10-15min uunissa. Tällä välin aiemmin paistettu lammas kerkiää vetäytyä liinan ja folion alla. :)
-lechef-
Keitä viipaloidut perunat kypsiksi. Lisää uunivuokaan kermoineen sipuleineen ja pidä 10-15min uunissa. Tällä välin aiemmin paistettu lammas kerkiää vetäytyä liinan ja folion alla. :)
-lechef-
[quote author="Vierailija" time="16.04.2014 klo 11:45"]Lampaan voi myös paistaa ensin ja laittaa jääkaappiin vetäytymään. Sen jälkeen perunat uuniin ja lampaan voi lämmittää mikrossa.
[/quote]
Mikro? Ei, ei, ei..