Kun teette nyhtöpossua niin aloitatteko sen valmistuksen..
..jo ed päivänä pistämällä lihaköntsän mausteisiin?
Haluaisin tehdä sitä pääsiäisen aikaan yhden päivän ateriaksi mutta osaanko, olisko netissä jotain hyväksi havaittua ohjetta kellään tiedossa?
Kiitos!!
Kommentit (11)
Mä laitoin just hetken mielijohteesta uuniin. On toiminu hyvin niin. Päälle suolaa ja pippuria ja bbq-kastiketta. Sen voi toki lisätä myös jälkikäteen.
En laita marinadiin edellisenä päivänä. Teen tuon todella yksinkertaisesti Farangin reseptillä:
- lihalientä, 1 dl soijaa, inkiväärinpala ja sokeria kiehautetaan ja liha siihen. Kääntelen könttiä uunissa 30 min välein kunnes hajoaa muruiksi
- joskus teen tuolle "karamellikastikkeen" edelleen Farangin reseptillä: em lientä tilkka, hunajaa, paahdettuja sesaminsiemeniä kuumennetaan ja lihat pyöräytetään soosissa. Kastikkeen voi tarjota myös erikseen.
Liha maksaa cittarissa 3,99 (possun lapa tai etuselkä), parasta tähän ruokaan.
Mua kyllä kiinnostaa miten se marinadi muka imeytyy lihan kimpaleeseen, ei imeydy, pintaan jää.
Itse ostin paikallisesta lihaliikkeestä kimpaleen lihaa ja pintasuolasin ja pippuroin, mitään kastiketta ei tietenkään kaapissa ollut kun heti piti saada uuniin, laitoin siirappia, omenaviinietikkaa ja tomaattimurskaa, hyvää tuli kun "nyhdön" jälkeen sotkin tuon siirappijne kastikkeen lihan joukkoon.
Pulled porkia ei tarvitse etukäteen marinoida, kun se saa hyvin nopeasti maun hajotessaan pitkässä paistossa. Minä olen välttänyt kaikkea suolapitoista maustetta siinä vaiheessa ja lisään suolan, soijan tai vastaavan vasta aivan lopuksi ennen uunista pois ottamista, jolloin lihan oma maku ei katoa täysin.
MInäkin teen niin, että suolaa ja pippuria pintaan ja uuniin. Kypsän lihan nyhdän ja sotken kastikkeen kanssa sekaisin (ja lämmitän, jos liha valmistettu jo aikaisemmin esim. yön yli leivinuunissa). Parasta ja halvinta tähän on lapa/etuselkä.
Mä tein just toissapäivänä. Illalla hieroin kasslerin pintaan mausteita (kaikkea mitä sattui huvittamaan, kuten pippuria, cajunia, grillimaustetta ja paprikaa). Vuuan pohjalle vettä ja loraus soijaa ja yöksi uuniin. Pois kun lämpö 93 astetta. 8 tuntia meni, uuni 125 astetta. Hetken jäähdytys ja sitten riipimään, riipiessä lisäsin välillä sitä paistolientä.
Laitan vain pintasuolan uuniin laitettaessa. Paistan neljä tuntia vähentäen uunin lämpötilaa vähitellen. Pari kertaa valelen lihaa paistoliemellä paistamisen aikana. Viimeisen tunnin ajaksi lisään vihanneksia ja sipulia vuokaan, niin nekin menee yhtä mukavan muhjuksi kuin lihakin.
Ed. iltana laitoin marinadiin, sitten pidin 7 h uunissa välillä marinadiliemelllä valellen (1,5 kg maustamaton kassler). Popchef Sami Kurosen ohjeella, löytyy googlaamalla. Oli hyvää ja maukasta!
En laita edellisenä iltana. Samana päivänä valmistan itse siihen sen bbq kastikkeen jonka kaadan lihan päälle ja annan muhia sen ainakin 9h hiljaisella lämmöllä
Kuka tän nyhtöpossu-sanan on lanseerannut? Aina yhtä hassu :).
Osaat. Edellisenä päivänä marinadiin. Minä tein netistä löytämälläni ohjeella ja tuli hyvää. Helpompaa ei ole, googlaa vaan pulled pork niin saat hyvän ohjeen. Mulla oli 2.5 kg kasleria ha sovelson ohjeet siihen . Liha maksoi 17 euroa citynarketin lihatiskillä.