mua huvittaa kun kokit luulee olevansa jotenkin jumalasta seuraavia
Kommentit (33)
Juuri näin! IIISSOOO peukku sulle.
Hyvä ap! Kyllä tässä elämässä on muutakin mietittävää kuin ruuanlaitto ja isot alkukirjaimet.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:37"][quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 19:52"]Vastauksista päätellen kokkeja myös pidetään jos ei jumalalina niin ainakin jumalasta seuraavina.
Itse olen käynyt amiksen köksäpuolen aikana, jolloin ihmeteltiin etteikö kaikki presidentit olekaan kekkosia, silloin ei ollut muodikasta tai erityisen arvostettavaa olla kokki ja ruoka oli ruokaa, hyvä ja maistuva ruokakin, ei taidetta.
Ruuanlaitto, ei edes hyvä, ruuanlaitto ei ole mitään rakettitiedettä, jolta se ainakin telkkarikokkien esityksistä tulee mieleen ja aina voi nimetä valkokastikkeen bechamel sauceksi ja kuivat leipäpalat krutongeiksi, sillä saa kivasti jumalaisuutta ruokalistaan.
Insinööri kyllä voi olla parempi ruuanlaittaja kouluttamatta kuin kokki, mutta kokki ei kyllä kouluttamatta insinöörinä pärjää.
[/quote] nimenomaan, ruuanlaittaja siellä kotikeittiössä. Ei ammattikeittiössä. Ilmanh koulutusta + työkokemusta + tietynlaisia ominaisuuksia ei edes insinööri saa sitä kolmea kattausta saa sinne saliin tehtyä :) niinkuin aiemmin tuolla mainitsin, nämä ovat luonnekysymyksiä, toinen pyörittelee matemaattisia kaavoja, laskee massoja ja lujuuksia, kaikessa rauhassa ja jaksaa keskittyä niihin. Toinen juokse peräsuoli pitkällä, samalla suurentaen ja pienentäen reseptejä päässälaskien, samalla paistaa sinun ja seitsemän muun piffit mediumiksi, kaksi kypsäksi ja yhden rareksi, toisella parilalla pari lohta. Kasvislisäke pitää vokata oikean kypsyiseksi, bongikone huutaa vieressä. Joku soosi lopussa, improvisoi jotain tilalle, joka veen annokseen eri perunat... Ei se inssi siihen pysty, kuten monen kokin keskittymislyky pitkäjänteiseen laskentaan. Molemmat duunit oppii, kumpikaan ei ole rakettitiedettä. Luonne ratkaisee, missä olet omimmillasi, älä lyttää toisen työtä, ennenkuin tiedät mitä se on.
[/quote]ja sitten ketjumestoissa otetaan ruoka pakkasesta ja heitetään uuniin lämpiämään!!!
Minua taas huvittaa kun ei osata edes isoa alkukirjainta lauseen alussa ja erisnimissä käyttää.
mä kirjotan kaiken paitsi virallisen pienillä
ap
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 18:48"]
Minua taas huvittaa kun ei osata edes isoa alkukirjainta lauseen alussa ja erisnimissä käyttää.
[/quote]
Minua huvittaa, kun ei osata erottaa pilkulla sivulausetta päälauseesta.
insinööri, ou nou, heh,he.....on sitä jollain otsaa.
Julkkiskokeista puhuen musta H.Välimäki vaikuttaa vittumaiselta tyypiltä ja T. Björck symppikseltä. Aivan mutu tuntumaa, mutta on jollaintietoa näistä julkkiskokeista?
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 19:52"]Vastauksista päätellen kokkeja myös pidetään jos ei jumalalina niin ainakin jumalasta seuraavina.
Itse olen käynyt amiksen köksäpuolen aikana, jolloin ihmeteltiin etteikö kaikki presidentit olekaan kekkosia, silloin ei ollut muodikasta tai erityisen arvostettavaa olla kokki ja ruoka oli ruokaa, hyvä ja maistuva ruokakin, ei taidetta.
Ruuanlaitto, ei edes hyvä, ruuanlaitto ei ole mitään rakettitiedettä, jolta se ainakin telkkarikokkien esityksistä tulee mieleen ja aina voi nimetä valkokastikkeen bechamel sauceksi ja kuivat leipäpalat krutongeiksi, sillä saa kivasti jumalaisuutta ruokalistaan.
Insinööri kyllä voi olla parempi ruuanlaittaja kouluttamatta kuin kokki, mutta kokki ei kyllä kouluttamatta insinöörinä pärjää.
[/quote] nimenomaan, ruuanlaittaja siellä kotikeittiössä. Ei ammattikeittiössä. Ilmanh koulutusta + työkokemusta + tietynlaisia ominaisuuksia ei edes insinööri saa sitä kolmea kattausta saa sinne saliin tehtyä :) niinkuin aiemmin tuolla mainitsin, nämä ovat luonnekysymyksiä, toinen pyörittelee matemaattisia kaavoja, laskee massoja ja lujuuksia, kaikessa rauhassa ja jaksaa keskittyä niihin. Toinen juokse peräsuoli pitkällä, samalla suurentaen ja pienentäen reseptejä päässälaskien, samalla paistaa sinun ja seitsemän muun piffit mediumiksi, kaksi kypsäksi ja yhden rareksi, toisella parilalla pari lohta. Kasvislisäke pitää vokata oikean kypsyiseksi, bongikone huutaa vieressä. Joku soosi lopussa, improvisoi jotain tilalle, joka veen annokseen eri perunat... Ei se inssi siihen pysty, kuten monen kokin keskittymislyky pitkäjänteiseen laskentaan. Molemmat duunit oppii, kumpikaan ei ole rakettitiedettä. Luonne ratkaisee, missä olet omimmillasi, älä lyttää toisen työtä, ennenkuin tiedät mitä se on.
Aahhahahaa...alalla 9vuotta ja en ole edes jeesusta lähelle päässyt. Koittakaa nyt ihmiset tajuta että se mitä näette telkkarista on todella kaukana siitä mitä oikeassa keittiössä tapahtuu. Koki työ on fyysisesti raskasta, huonosti palkattua ja huippu kiireistä työtä. Ketään tuntemistani kokeista ei myöskään kehu alavalinnallaan.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:43"]
Aahhahahaa...alalla 9vuotta ja en ole edes jeesusta lähelle päässyt. Koittakaa nyt ihmiset tajuta että se mitä näette telkkarista on todella kaukana siitä mitä oikeassa keittiössä tapahtuu. Koki työ on fyysisesti raskasta, huonosti palkattua ja huippu kiireistä työtä. Ketään tuntemistani kokeista ei myöskään kehu alavalinnallaan.
[/quote]
No näinhän siinä kävi minullekin. Melkein 20 v kokkina riitti minulle ja lähdin kouluun. Sinänsä huvittavaa, viitaten aiemmissa viesteissä mainittuun ammattien vastakkainasetteluun, kokki vs. insinööri, luin insinööriksi :)
Mieskokit ovat enemmän itseään täynnä kuin naispuoliset "jumalaisen ammatin omaavat" henkilöt. Menestys? Ansaittu tai ansaitsematon?
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:46"][quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:43"]
Aahhahahaa...alalla 9vuotta ja en ole edes jeesusta lähelle päässyt. Koittakaa nyt ihmiset tajuta että se mitä näette telkkarista on todella kaukana siitä mitä oikeassa keittiössä tapahtuu. Koki työ on fyysisesti raskasta, huonosti palkattua ja huippu kiireistä työtä. Ketään tuntemistani kokeista ei myöskään kehu alavalinnallaan.
[/quote]
No näinhän siinä kävi minullekin. Melkein 20 v kokkina riitti minulle ja lähdin kouluun. Sinänsä huvittavaa, viitaten aiemmissa viesteissä mainittuun ammattien vastakkainasetteluun, kokki vs. insinööri, luin insinööriksi :)
[/quote]
Kyllä tässä itsekin on tullut alanvaihtoa mietittyä. Lomat, illat, viikonloput...työtä. Paska palkka, paskat lisät, hirveä paine jatkuvasti ja muut...lomaa tarttis useamman kuun vuodessa...
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:56"]
Mieskokit ovat enemmän itseään täynnä kuin naispuoliset "jumalaisen ammatin omaavat" henkilöt. Menestys? Ansaittu tai ansaitsematon?
[/quote]
Siis lähinnä jotkut tv-kokit vaikuttavat jotenkin omahyväisiltä.
Koulutus kestää kyllä 3 vuotta, ei puolitoista.
Ellen nauttisi hyvästä ruoasta ja harrastaisi ruoanlaittoa niin minuakin erhkä huvittaisi. En kylläkään tiedä keitä ovat ne kokit, joihin ap viittaa. Hän kun päätti jättää ne määrittämättä. Rassukka ehkä luulee, että koko muu Suomi asuu hänen päänsä sisällä ja tietää mihin hän viittaa.
Minua kiinnostaa miten minua taitavammat ruoanlaittajat tekevät hommansa. Jos he luulevat olevansa jumalasta seuraavia, niin se on ihan heidän oma asiansa.
Ahaa. Kävin siis amista turhaan 3 vuotta :)
Heh... Keittiössä me kokit olemme jumalasta seuraavia :D mutta siis onhan se niin, että kokin työ on aika haastavaa, kun fyysisesti ja henkisesti raskaassa ja nopeatempoisessa työssä joudut jatkuvasti tekemään nopeita päätöksiä ja ratkaisemaan ongelmia... Välillä joudut oikeasti leikkimään Jeesusta, että saat ruuan riittämään :D siksi me kokit välillä ehkä pyörittelemme päitämme ja naureskelemme toisten kädettömyydelle tietynlaisissa tilanteissa. Mutta älä sinä ap ota sitä niin vakavasti :) faktahan on kuitenkin se, insinööri pärjää kokkina eikä kokki insinöörinä... Nämä on vähän luonneasioita. Olisin minäkin ylioppilastodistuksellani päässyt heittämällä teknilliseen yliopistoon, jos se olisi minua kiinnostanut. Turha mitään koulutus/kouluttamattomuuskortteja läiskiä pöytään, voit olla älykäs, suorastaan jumalasta seuraava, korkeakoulutettuna tai ihan amiksena vaan. Aamen. ;)
AP on tainnut lintsata aika monelta tunnilta peruskoulussa. Hakematta tulee mieleen äidinkieli ja opinto-ohjaus. Jos olisit istunut äikän tunneilla, ryysyihisi olisi kenties tarttunut oikeinkirjoitussääntöjä, ainakin niitä tavallisimpia, jotka nyt näyttävät puuttuvan. Ja jos olisit istunut opo-tunneilla, tietäisit ehkä, että amiksessa ei ole puolentoista vuoden kokkikursseja, vaan koulutus vie kokonaista kolme vuotta, eikä silloinkaan olla vielä täysinoppineita, ei edes viides Jumalasta. Onko joku kokki loukannut sinua pahastikin, kun olet niin negatiivinen? Tottakai kokeissa on monenlaisia kykyjä ja persoonia, niin kuin kaikissa ihmisissä. Sinä yleistät nyt rankasti.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 22:37"]
[quote author="Vierailija" time="14.03.2014 klo 19:52"]Vastauksista päätellen kokkeja myös pidetään jos ei jumalalina niin ainakin jumalasta seuraavina.
Itse olen käynyt amiksen köksäpuolen aikana, jolloin ihmeteltiin etteikö kaikki presidentit olekaan kekkosia, silloin ei ollut muodikasta tai erityisen arvostettavaa olla kokki ja ruoka oli ruokaa, hyvä ja maistuva ruokakin, ei taidetta.
Ruuanlaitto, ei edes hyvä, ruuanlaitto ei ole mitään rakettitiedettä, jolta se ainakin telkkarikokkien esityksistä tulee mieleen ja aina voi nimetä valkokastikkeen bechamel sauceksi ja kuivat leipäpalat krutongeiksi, sillä saa kivasti jumalaisuutta ruokalistaan.
Insinööri kyllä voi olla parempi ruuanlaittaja kouluttamatta kuin kokki, mutta kokki ei kyllä kouluttamatta insinöörinä pärjää.
[/quote] nimenomaan, ruuanlaittaja siellä kotikeittiössä. Ei ammattikeittiössä. Ilmanh koulutusta + työkokemusta + tietynlaisia ominaisuuksia ei edes insinööri saa sitä kolmea kattausta saa sinne saliin tehtyä :) niinkuin aiemmin tuolla mainitsin, nämä ovat luonnekysymyksiä, toinen pyörittelee matemaattisia kaavoja, laskee massoja ja lujuuksia, kaikessa rauhassa ja jaksaa keskittyä niihin. Toinen juokse peräsuoli pitkällä, samalla suurentaen ja pienentäen reseptejä päässälaskien, samalla paistaa sinun ja seitsemän muun piffit mediumiksi, kaksi kypsäksi ja yhden rareksi, toisella parilalla pari lohta. Kasvislisäke pitää vokata oikean kypsyiseksi, bongikone huutaa vieressä. Joku soosi lopussa, improvisoi jotain tilalle, joka veen annokseen eri perunat... Ei se inssi siihen pysty, kuten monen kokin keskittymislyky pitkäjänteiseen laskentaan. Molemmat duunit oppii, kumpikaan ei ole rakettitiedettä. Luonne ratkaisee, missä olet omimmillasi, älä lyttää toisen työtä, ennenkuin tiedät mitä se on.
[/quote]
Jestas miten fiksusti vastattu. En itse olisi pystynyt parempaan ;).