Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Paras fetapiirakkaohje?

Vierailija
01.10.2013 |

Sellainen, joka ei ole yhtään kuiva :) Kiitos.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
01.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen tällä ohjeella. Tulee siis yksi piirakkavuoka.

Pohja:

100 g voita/margariinia

3 dl jauhoja

3-6 rkl vettä

Nypi rasva ja jauhot. Lisää vesi ja sekoita nopsaan takinaksi.

 

Levitä taikina vuokaan. Pistele takina haarukalla ja paista 225 asteessa hetken (ei saa ottaa väriä).

Täyte:

1-2 purkkia fetakuutioita

1-2 pussia pakastepinaattia

2 kananmunaa

2 dl maitoa/kermaa tai (1dl maitoa ja 1 dl kermaa)

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

ripaus paprikajauhetta

(tai muita mausteita oman maun mukaan)
(juustoraastetta)

 

Kaada pohjan päälle sulatettu ja valutettu pinaatti ja fetakuutiot. Vatkaa munat ja maito/kerma sekaisin. Mausta. Kaada munamaito täytteen päälle. Ripottele juustoraaste päälle. Paista 225 asteessa kunnes munamaito on hyytynyt ja piirakalla on kaunis väri.

Vierailija
2/5 |
01.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, täytyy koittaa jotain noista. Oli tarkoitus heti nyt, mutta puuttuu jäi sitten kanamunat ostamatta. Joten huomenna uusi yritys

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
01.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä valmista filotaikinaa käyttävä versio, josta olen saan paljon kehuja. Filoa saa pakastealtaista. Sulata paketin ohjeen mukaan ennen valmistusta. Ohjeesta tulee iso 6 hengen piirakka.

 

2 rkl oliiviöljyä

1 iso sipuli tai 2 pientä, pilkottuna

1 kg tuoreita pinaatinlehtiä pestinä tai 500 g pakastettuja sulatettuna

4 rkl tuoretta persiljasilppua (miel. sileälehtistä)

2 rkl tuoretta tillisilppua

3 kananmunaa, vatkattuna

200 g fetaa (miel. Lampaan / vuohen)

100 g voita

225 g valmista filotaikinaa

 

1. Tee täyte. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää pinaatti ja kuullota 2-5 minuuttia, kunnes pinaatti vähän nuukahtaa. Anna jäähtyä.

2. Kun jäähtynyt, lisää persilja, tilli ja munat. Murenna sekaan feta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.

3. Sulata voi ja voitele osalla siitä syvähkö paistovuoka (30*20 cm). Leikkaa filolevyt leveyssuunnassa kahtia. Vuoraa yhdellä levypuolikkaalla vuoan pohja ja reunat. Sivele pinta voilla. Jatka samoin käyttäen puolet taikinalevyistä.

4. Levitä täyte taikinan päälle ja pane sitten loput taikinalevyisyä täytteen päälle. Voitele levyt voilla yksitellen ja paina reunat kiinni. Leikkaa piiraan pintaan 6 neliötä.

5. Paista 190-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa kuumana tai kylmänä.

Vierailija
4/5 |
01.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
5/5 |
01.10.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset