Valurautapadan puhdistus
Heippa.
Mulla on tuollanen 20v vanha valurautapata jota käyttäny muutaman kerran vuodessa korkeintaan.. Puhdistuksen olen tehnyt tiskiaineella ja lämpimällä vedellä.Juu,tiskiainettahan ei vissiin edes suositella mutta sillä nyt kuiten olen puhdistanut... Olen huomannut että kun otan sen käyttöön niin se on keltainen,onko se sitten ruostetta ,osissa pinnoista.. joka lähtee kyllä sitten kun hankaa pois... ja sen jälkeen olen sitten öljynnyt ruokaöljyllä(virhe?) ja kuivannut sitä.... No nyt minusta se koko pannu on niin limaisen öljyinen yltä päältä ja haiseeki niin raudalle, eikä lähde millään se tahmea pinta pois siitä että olisko kellään neuvoja vai onkhan tän padan elämä tässä.Haluaisin puhdistaa tän kunnolla ja lahjoittaa eteenpäin sitä tarvitsevalle,mut jos en saa puhdistettua nii en kehtaa edes antaa.Neuvoja?
Kommentit (7)
Jos se on ruosteessa niin ne tulis hangata pois ja sitten tehdä uunissa rasvapoltto tms katson jos löydän ohjeen sulle.
Hmmm...jassoo.... no sitten minä olen varmaan liian hygienia/bakteerikammoinen friikki mut itse en kyllä tuota käyttäisi ennenkuin saan edes tuon öljyisen/limaisen pinnan sellaseksi karheeksi niinkuin ennenmuinoin se oli... Minusta se öljyäminen oli virhe.Sen jälkeen se meni tuollaiseksi.... mukamas suojasin sitä ruosteeelta..vai haittaako tuo öljypinta..en ma tiia.uusavuton nääs ;)
Kiitos,kokeilenpas viel tuota polttoa =) Muuten kyllä olen tehnyt kuten tuossa neuvoissa sanottiin,kuivannut ,öljynnyt,jättänyt kannen raolleen,paperia väliin...mut nyt se sitten vain on niin öljyinen etten saa sitä öljyä millään pois ,mut tosiaan,kokeilen tuota rasvapolttoa viel =)
Sä laitat ehkä liikaa öljyä? Sitei tarvi paljon ja ylimääräset voipi pyyhkiä pois.
Sen pinnan ei siis missään nimessä pidä olla sellainen karhea, sellanen se on ennen rasvapolttoa ja käyttöä, ei sitä sellaisena pidä käyttää, vaan se on käyttökuntoinen vasta sitten, kun se on sellainen sileä ja öljyinen. Ja sitä ei tosiaan saa pestä tiskiaineella, ja jos näin on käynyt, niin sitten pitää rasvapolttaa. Ja kyllä sen kuuluu olla öljyinen, vaikka ei tietenkään niin, että sitä öljyä lilluu siellä pannussa. Käytön jälkeen huuhdellaan kuumalla vedellä, ja kuivataan.
Ei niitä pannuja pidäkään puhdistaa kunnolla, pyyhkäistä vaan puhtaaksi. Sen takia valurautapannulla tai padassa tehty ruoka maistuukin niin hyvältä.