Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

keksikää ruoka jauhelihasta

Vierailija
14.03.2012 |

jääkaapissa siis jauhelihaa, josta pitäis ruoka tehdä. kylään on tulossa kananmuna-allergikko, joten makaronilaatikko ei käy. Olin ajatellut jauhelihakastiketta ja spaghettia, mutta sitä on ollut tänään koulussa...



auttakaa, pää lyö tyhjää

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tacot, fajitakset.

Vierailija
2/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jostain syystä tää mummolaruoka on nuorison herkkua, menee siis sapgetin ja bolognesen ohi.



Eli eroaa meidän bolognesesta käytännössä vain sillä, että korvaan tomaattimurskan kasvisliemelä ja REILULLA kermalorauksella, varmaan ilmankin ois ihan maitavaa, kunhan tulut tavaksi välillä tuommoisella lelliä. Ja tosiaan ihan kuoriperunat.



Tai jauhelihakeitto, tylsä mutta riittoisa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

makaronilaatikkoon. En tiedä johtuuko se siitä, että käytän soijamaitoa, mutta hyvin se kiinteytyy ilman muniakin. Jäähtyneenä on liiankin kiinteää.

Vierailija
4/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

makaronilaatikko ei tosiaan käy. jos muunnan omaa reseptiä, ei omat mukulat sitä syö!



tortillat olis hyvä idea, mutta meillä ei taida olla mitään kastiketta. tai salsaa on, mutta ei mitään sen lisäksi, esim. ranskankerma tms puuttuu



chili con carnekin kävis, mutta ei ole papuja. en kauppaan ehdi lähteä...

Vierailija
5/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai jauhelihakeittoa voisit tehdä, suht helppoa, voi muunnella sen mukaan mitä juureksia sattuu olemaan ja ainakin meillä tykätään.

Vierailija
6/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tortillat tekee varsin hyvin ilman ranskankermaakin. Meillä aina salsaa ja kerran kokeiltiin sitten ranskista, jäi siihen kertaan. Guacamolea ehkä kaipaisi mutta menee ilmankin pelkällä salsalla! Harmi vaan että pavut puuttuu :/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

siis viipaleperunoista. Tai sit lihaperunasoselaatikko, lapset tykkää!

Vierailija
8/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suurusta juustolla!



Lihamakaronilaatikko



5 dl putkimakaronia

400 gr jauhelihaa

iso sipuli

(1-2 valkosipulin kynttä)

(suolaa)

pippuria (maun mukaan tai 1/2 - 1 tl)

(1-3 tl oreganoa tai basilikaa)

7 dl maitoa tai lihalientä

n. 150 - 200 gr juustoraastetta (edam, emmental tms.)

Tilkka (rypsi)öljyä tai muuta paistorasvaa



Silppua sipuli (ja murskaa tai silppua valkosipuli). Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla ja keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteet lihasipuliseokseen.



Sekoita uunivuoassa lihaseos, makaronit, lihaliemi tai maito ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihaperunasoselaatikkoa. Eli eka keität perunat, teet niistä muusin ja paistat jauhelihan ja sekoitat sen muusin mukaan. Sekaan lorautin 3 juuston kermaa ja hieman herbamarea. Sitten uuniin, taisin laittaa n. 200 astetta ja oli n.puolisen tuntia siellä. Hyvää tuli ja lapset söi hyvällä halulla :)

Vierailija
10/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Sekoita joukkoon (pakaste)herneitä ja maissia, jaluamiasi mausteita ( esim. Paprikajauhetta, yrttejä) ja jauhoa. Anna laivojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon vettä ja liemikuutio. Jätä muhimaan hetkeksi ja tee perunamuusi. Sekoita muusiin ranskankermaa ja juustoa.



Kaada saostunut jauhelihahomma vuokaan, levitä muusi päälle kanneksi, tee pintaan nyppyjä haarukalla, paista uunissa kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
14.03.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

JAUHOJEN, ei laivojen. Arvaava tekstinsyöttö.

Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Sekoita joukkoon (pakaste)herneitä ja maissia, jaluamiasi mausteita ( esim. Paprikajauhetta, yrttejä) ja jauhoa. Anna laivojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon vettä ja liemikuutio. Jätä muhimaan hetkeksi ja tee perunamuusi. Sekoita muusiin ranskankermaa ja juustoa.

Kaada saostunut jauhelihahomma vuokaan, levitä muusi päälle kanneksi, tee pintaan nyppyjä haarukalla, paista uunissa kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.