keksikää ruoka jauhelihasta
jääkaapissa siis jauhelihaa, josta pitäis ruoka tehdä. kylään on tulossa kananmuna-allergikko, joten makaronilaatikko ei käy. Olin ajatellut jauhelihakastiketta ja spaghettia, mutta sitä on ollut tänään koulussa...
auttakaa, pää lyö tyhjää
Kommentit (11)
Jostain syystä tää mummolaruoka on nuorison herkkua, menee siis sapgetin ja bolognesen ohi.
Eli eroaa meidän bolognesesta käytännössä vain sillä, että korvaan tomaattimurskan kasvisliemelä ja REILULLA kermalorauksella, varmaan ilmankin ois ihan maitavaa, kunhan tulut tavaksi välillä tuommoisella lelliä. Ja tosiaan ihan kuoriperunat.
Tai jauhelihakeitto, tylsä mutta riittoisa.
makaronilaatikkoon. En tiedä johtuuko se siitä, että käytän soijamaitoa, mutta hyvin se kiinteytyy ilman muniakin. Jäähtyneenä on liiankin kiinteää.
makaronilaatikko ei tosiaan käy. jos muunnan omaa reseptiä, ei omat mukulat sitä syö!
tortillat olis hyvä idea, mutta meillä ei taida olla mitään kastiketta. tai salsaa on, mutta ei mitään sen lisäksi, esim. ranskankerma tms puuttuu
chili con carnekin kävis, mutta ei ole papuja. en kauppaan ehdi lähteä...
Tai jauhelihakeittoa voisit tehdä, suht helppoa, voi muunnella sen mukaan mitä juureksia sattuu olemaan ja ainakin meillä tykätään.
Tortillat tekee varsin hyvin ilman ranskankermaakin. Meillä aina salsaa ja kerran kokeiltiin sitten ranskista, jäi siihen kertaan. Guacamolea ehkä kaipaisi mutta menee ilmankin pelkällä salsalla! Harmi vaan että pavut puuttuu :/
siis viipaleperunoista. Tai sit lihaperunasoselaatikko, lapset tykkää!
Suurusta juustolla!
Lihamakaronilaatikko
5 dl putkimakaronia
400 gr jauhelihaa
iso sipuli
(1-2 valkosipulin kynttä)
(suolaa)
pippuria (maun mukaan tai 1/2 - 1 tl)
(1-3 tl oreganoa tai basilikaa)
7 dl maitoa tai lihalientä
n. 150 - 200 gr juustoraastetta (edam, emmental tms.)
Tilkka (rypsi)öljyä tai muuta paistorasvaa
Silppua sipuli (ja murskaa tai silppua valkosipuli). Ruskista sipuli ja jauheliha pannulla ja keitä makaroni pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää mausteet lihasipuliseokseen.
Sekoita uunivuoassa lihaseos, makaronit, lihaliemi tai maito ja juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa n. tunti.
lihaperunasoselaatikkoa. Eli eka keität perunat, teet niistä muusin ja paistat jauhelihan ja sekoitat sen muusin mukaan. Sekaan lorautin 3 juuston kermaa ja hieman herbamarea. Sitten uuniin, taisin laittaa n. 200 astetta ja oli n.puolisen tuntia siellä. Hyvää tuli ja lapset söi hyvällä halulla :)
Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Sekoita joukkoon (pakaste)herneitä ja maissia, jaluamiasi mausteita ( esim. Paprikajauhetta, yrttejä) ja jauhoa. Anna laivojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon vettä ja liemikuutio. Jätä muhimaan hetkeksi ja tee perunamuusi. Sekoita muusiin ranskankermaa ja juustoa.
Kaada saostunut jauhelihahomma vuokaan, levitä muusi päälle kanneksi, tee pintaan nyppyjä haarukalla, paista uunissa kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.
JAUHOJEN, ei laivojen. Arvaava tekstinsyöttö.
Ruskista jauheliha ja sipuli pannussa. Sekoita joukkoon (pakaste)herneitä ja maissia, jaluamiasi mausteita ( esim. Paprikajauhetta, yrttejä) ja jauhoa. Anna laivojen kypsyä hetki ja kaada joukkoon vettä ja liemikuutio. Jätä muhimaan hetkeksi ja tee perunamuusi. Sekoita muusiin ranskankermaa ja juustoa.
Kaada saostunut jauhelihahomma vuokaan, levitä muusi päälle kanneksi, tee pintaan nyppyjä haarukalla, paista uunissa kunnes pinta on rapea ja kullanvärinen.
Tacot, fajitakset.